Saturday, March 29, 2008

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: «ΚΟΥΡΑΣΕ ΠΙΑ Η ΓΕΝΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ!»

[ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στην ΚΑΤΙΑ ΜΑΚΡΗ, Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, 30/3/2008]
ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

Η πραγματική έκπληξη στις εκλογές για το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ ήταν η Φώφη Γεννηματά: Εξελέγη προτελευταία και μάλιστα με τη βοήθεια της ποσόστωσης των γυναικών. Παρά τα συντροφικά «μαχαίρια», όμως, κρατά χαμηλούς τόνους.

* Πρώτη στις δημοσκοπήσεις, αλλά προτελευταία στο Πολιτικό Συμβούλιο. Αρχισαν τα συντροφικά «μαχαιρώματα»;

- Μετά το συνέδριο επιδοθήκαμε και πάλι στη συνηθισμένη εσωκομματική γκρίνια. Οσο ασχολούμαστε με συντροφικά μαχαιρώματα ο κόσμος θα μας γυρνά την πλάτη, κι όσο παίρνουμε στα σοβαρά την παραπολιτική, η πολιτική θα βρίσκεται αλλού. Ποια είναι η γνώμη σας για τον Αλ. Τσίπρα και τη δυναμική είσοδό του στο πολιτικό προσκήνιο;

- Το σκηνικό της μεταπολίτευσης έχει κουράσει. Οι νεότερες γενιές ζητούν να δουν τους εκπροσώπους τους και θέλουν πολιτικούς που να μιλάνε τη γλώσσα τους. Το αίτημα της ανανέωσης, όμως, δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο στη νεανική εμφάνιση. Η Ελλάδα χρειάζεται επαναστάτες με αιτία. Οι καινοτόμες προτάσεις, οι ρεαλιστικές λύσεις είναι αυτές που θα κρίνουν τελικά το «νέο» στην πολιτική.

ΣΧΟΛΙΟ: Δηλαδή, ποιοι είναι οι επαναστάτες χωρίς αιτία; Ποια είναι η "γενιά της μεταπολίτευσης"; Της χρωστάμε κάτι και δεν το ξέραμε;

2 comments:

monahikoslikos said...

Γιατί σε ενοχλεί Νίκο που η Φώφη λέει ότι κούρασε η γενιά της μεταπολίτευσης;
Ανήκεις μήπως και συ σ΄ αυτή τη γενιά που έφτιαξε το ΠΑΣΟΚ του 48%;
Τόπο στα νιάτα, λοιπόν, που με τις ανοησίες τους σπαταλούν την κληρονομιά που δημιούργησε η γενιά της μεταπολίτευσης σαν κάτι αργόσχολα πλουσιόπαιδα που δεν ιδρώσανε ποτέ.

Νίκος Λαγκαδινός said...

Like, έτσι όπως τα λένε μερικοί, νιώθω ότι σε λίγο θα με πετάξουν στον Καιάδα. Μιλώ για τον εαυτό μου. Δηλαδή επειδή έχω περάσει τα πενήντα πάει να πει ότι είμαι άχρηστος; Το γεγονός ότι αρκετοί από τη γενιά μου δώσανε εξετάσεις και απέτυχαν, αυτό δεν σημαίνει ότι απέτυχε όλη γενιά! Για μένα είτε είναι κανείς 20, είτε 30,40,50,60 κ.λπ. και μπορεί κάτι να προσφέρει, δεν μπορούν να του το αρνηθούν. Με ενοχλεί η ισοπέδωση. Διότι με τη λογική αυτή κι εσύ να κάτσεις σπιτάκι σου, πίνοντας χαμομήλι!

ΥΓ. Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει ότι ετοιμάζομαι να αναλάβω κάποιο αξίωμα. ΟΧΙ! Απλώς κουβέντα να γίνεται.