Monday, December 15, 2014

ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΧΡΟΝΟ....

Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι ο κόσμος θα φτάσει εδώ που τώρα βρίσκεται, δηλαδή στην άκρη του γκρεμού. Πλέον ο κόσμος, ανατολικός και δυτικός, δεν εκφράζει καμιάν άλλη ιδεολογία πέρα από το χρήμα. Συστήματα ναι, ούτε λόγος, ανταγωνίστριες δυνάμεις ναι, διεκδικήτριες της παγκόσμιας εξουσίας ναι. Η κατάσταση σε όλο τον κόσμο έχει πάρει δραματικές διαστάσεις. Οικονομική κρίση, πόλεμοι, συγκρούσεις, τραυματισμοί, σκοτωμοί, πείνα, δυστυχία... Αυτά άλλωστε είναι που αφήνει ο χρόνος ο οποίος σε λίγο απέρχεται....
Και αναρωτιέται κανείς: Τι κάνουμε;;;;
Αν ήξερα, θα το έλεγα.
 

Μερικές φορές περιμένουμε και από τους νέους, αλλά πόσες φορές δεν έχουμε διαπιστώσει ότι δεν διαθέτουν πρακτικό πνεύμα;;;; Ο αγώνας των νέων έχω την εντύπωση ότι είναι απλώς αγώνας για να ενταχθούν στο σύστημα. Δείτε λόγου χάρη το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, τον αρχηγό του και τα στελέχη του. Χρησιμοποιούν ξεπατικώνοντας τη δράση και τους τρόπους εκείνων που κατηγορούν!!!! Ίδιες μέθοδοι, ίδια συνθήματα, ίδια νοοτροπία, αλλά όμως έχουν μερικά χαρακτηριστικά που δεν έχουν οι παλιότεροι. Είναι ανάγωγοι, άπειροι, α;ντιφατικοί, και το ήθος το έχουν αποθηκεύσει στα ντουλάπια της ιστορίας. Όλα στο βωμό του αγώνα τους να καταλάβουν το κάστρο και να ενταχθούν στο σύστημα. 

Πρέπει να καταλάβουμε ότι το πολιτικό προσωπικό της χώρας μας δεν αποτελείται και από τους πιο προικισμένους πολίτες. Πονηρούς μεν, αλλά όχι προικισμένους. Εμείς απλώς είμαστε οι τρωτοί και γι' αυτό βασανιζόμαστε.


No comments: