Sunday, March 18, 2012

Παπαρήγα - Τσίπρας: Πολιτικοί για ολοκληρωτικά καθεστώτα!!!! Πού το πάνε;;;;




"Ή θα εξεγερθούμε, ή θα τελειώσουμε", ανέφερε η Αλέκα Παπαρήγα, κατά την διάρκεια ομιλίας της στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο, εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση εναντίον του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αλλά και των άλλων κομμάτων και ζητώντας την ενίσχυση του ΚΚΕ.

Με το σύνθημα «ή εμείς ή αυτοί. Μαζί μπορούμε να τους ανατρέψουμε», ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία με επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, όπως κατά ΜΜΕ, αλλά, παράλληλα, έθεσε και το διακύβευμα της εκλογικής αναμέτρησης.

  • .................................
Και οι δυο κομμουνιστογενείς πολιτικοί ζητούν να εξαφανιστούν όλοι οι άλλοι για να μείνουν αυτοί στον αφρό. Όνειρα εαρινής νυκτός. Τελικά είμαστε μια κοινωνία που παρουσιάζει ένα θλιβερό θέαμα: το θέαμα της διχόνοιας, της απολίθωσης και της αδυναμίας!!! Δεν λέω, μπορεί να υπάρχουν κι εκεί μέσα προσωπικότητες με ζωντάνια, ενθουσιασμό και πείρα που μέσα τους ίσως να αντιφεγγίζουν οι τελευταίες αχτίδες ενός ένδοξου παρελθόντος... Όμως, αυτή η πολυδιάσπαση των δυνάμεων της Αριστεράς (δεν είναι μονάχα το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ) δείχνει γενικά ότι το κίνημα είναι διχασμένο, αποστεωμένο, με περιορισμένη ορατότητα, με παρωπίδες.
  • ................................. 

Ίσως η οικονομική κρίση να ήταν ένα μεγάλο "δώρο" για το κίνημα, όμως δεν κατάφερε να το "αξιοποιήσει" κι έτσι οι συντηρητικές δυνάμεις εξακολουθούν να κρατούν τα ηνία των εξελίξεων. Κανείς πλέον δεν είναι σε θέση να βγάλει συμπεράσματα από τον κατακερματισμό της ελληνικής (και ευρωπαϊκής) κοινωνίας εξαιτίας της επέλασης των τραπεζών, των αγορών, του κεφαλαίου, του καπιταλισμού!!! Το αστείο είναι ότι οι διάφοροι δημοσιογραφικοί αναλυτές, βλέποντας τα ψεύτικα νούμερα των στημένων δημοσκοπήσεων, που ανεβάζουν τα ποσοστά των λεγόμενων "αριστερών" δυνάμεων, πανηγυρίζουν για το φαινόμενο, πιστεύοντας ότι η συνένωσή τους (που δεν πρόκειται να γίνει ποτέ) θα δώσει τη νίκη και θα δούμε στην κυβερνητική εξουσία τον Τσίπρα, τον Κουβέλη ή ακόμα και την Παπαρήγα!!!
Οι συντηρητικές δυνάμεις έχουν τη δύναμη, δυστυχώς, να επανασυγκολλούν τα κομμάτια τους. Και η επικράτησή τους είναι η τιμωρία που πέφτει πάνω στους εργαζόμενους!

No comments: