Saturday, March 17, 2012

Λούκα Κατσέλη: Τι πρέπει να γίνει για να μην επιβληθούν νέα μέτρα!

«Ακόμα και στην εποχή του μνημονίου κατάφερα να περάσω σημαντικές μεταρρυθμίσεις, όπως ο νόμος για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, η ρύθμιση χρεών για 27.000 επιχειρήσεις, η μείωση των τιμών των φαρμάκων και η προστασία του κατώτατου μισθού και των συλλογικών διαπραγματεύσεων", δήλωσε η πρόεδρος της "Κοινωνικής Συμφωνίας" Λούκα Κατσέλη, η οποία, μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι, πρόσθεσε: "Αυτό δείχνει ότι όταν υπάρχει βούληση και αποφασιστικότητα μπορούν να γίνουν πολλά».
  • ..............................
Η κ. Κατσέλη υποστήριξε ότι για τις θέσεις υπήρξε το «μαύρο πρόβατο» της κυβέρνησης Παπανδρέου, δεχόμενη συνεχείς επιθέσεις από μέσα μαζικής ενημέρωσης, καθώς επίσης και ότι έπρεπε να φύγει από το Υπουργείο Εργασίας για να περάσουν τα μέτρα του Οκτωβρίου και να αποδομηθούν πλήρως οι εργασιακές σχέσεις.
  • ..............................
Σχετικά με τις τελευταίες δηλώσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλου ανέφερε ότι "ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός του 2009 ήταν γνωστός", η ίδια τον είχε "επισημάνει έγκαιρα" και στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ "είχαν ενταχθεί συγκεκριμένα μέτρα τόσο για το φορολογικό σύστημα και την πάταξη της φοροδιαφυγής, όσο και για την περιστολή δαπανών", αλλά εκείνη δεν ήταν υπουργός Οικονομικών μετά τις εκλογές. Προκάλεσε, ωστόσο, τον κ. Προβόπουλος "να απαντήσει πότε αντιλήφθηκε ότι θα κλείσουν οι χρηματοπιστωτικές αγορές και ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να δανεισθεί και τι συμβουλή έδωσε τότε στην κυβέρνηση όσον αφορά στη χρηματοδότηση της χώρας.
  • ..............................
Κατά την πρόεδρο της "Κοινωνικής Συμφωνίας" το διακύβευμα των εκλογών "δεν είναι αν υπήρχε ή όχι δημοσιονομικό έλλειμμα το 2009, αλλά το τι πρέπει να γίνει σήμερα για να μην επιβληθούν σε λίγους μήνες νέα επώδυνα μέτρα για μισθωτούς, εργαζόμενους και συνταξιούχους", ενώ δήλωσε ότι κόμμα της, «που δημιουργήθηκε για να προτείνει αξιόπιστες και ριζοσπαστικές λύσεις για έξοδο από την κρίση, επεξεργάζεται ήδη ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης για να ξαναχτίσουμε την οικονομία μας χωρίς να εξαθλιώσουμε περισσότερο εργαζόμενους, μισθωτούς και συνταξιούχους".

Πηγή ΑΠΕ 

No comments: