Sunday, March 18, 2012

Ο μεγαλοϊδεατισμός του νέου ηγέτη!!!

Ακόμα και τώρα ντρέπομαι γι' αυτά που σχεδίασε το θλιβερό επιτελείο του Βενιζέλου, εγκλωβίζοντας τους αγνούς φίλους και ψηφοφόρους σε μια διαδικασία-παρωδία. Οταν εμείς κάποτε μιλούσαμε για δημοκρατικές διαδικασίες, αμφιβάλλω αν ο Ευάγγελος Βενιζέλος γνώριζε τι σημαίνουν!!! Και είναι κραυγαλέα ασέβεια να μιλήσει για "συνέχεια". Ο ρητορισμός και η μεγαληγορία τού νυν (αφού ήδη τον έχουν "εκλέξει") προέδρου του "ΠΑΣΟΚ", θα πλημμυρίσει σήμερα το βράδυ τις τηλεοπτικές οθόνες. Η ενθουσιαστική μέθη που θα επιχειρήσει να εμφυσήσει στους δικούς του και σε όσους τον ψήφισαν, θα μπερδεύει το πατριωτικό καθήκον με τη ματαιοδοξία των προσωπικών επιθυμιών, για να κρατήσει άσβεστο το θρύλο εκείνων των πολιτικών που έταξαν πάνω απ' όλα τον μεγαλοϊδεατισμό των προσωπικών οραμάτων.
  • ........................................

Ομως δεν μπορώ να ξεχάσω τα παιχνιδάκια όλων αυτών που τώρα στηρίζουν τον Βενιζέλο. Που συνωμότησαν κυριολεκτικά και έρριξαν τον εκλεγμένο πρωθυπουργό (δεν μπαίνω στην ουσία, αν δηλ. ο Παπανδρέου έκανε λάθη ή όχι). Τώρα αυτό που κατάφεραν είναι να μη διακρίνει κανείς πλέον διαφορές μεταξύ λόγου χάρη του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας. Η επικοινωνία αυτών των δύο χώρων είναι ελεύθερη. Δεν υπάρχουν στεγανά και δεν έχουν πλέον σημασία οι κορόνες του Βενιζέλου κατά του Σαμαρά.
  • ........................................ 

Ο Βενιζέλος προσπαθεί σήμερα να δώσει πυκνότητα στον κομματικό πολιτισμό των φίλων του με τη λογοφιλία του, που στην πολιτική την ονομάζουν λογοκοπία! Και η πολιτική λογοκοπία περιλαμβάνει την έννοια της δημοκοπίας. Και ξέρετε ότι κατά κανόνα η ασύδοτη πολιτική δημοκοπία είναι τονωτικό της ατροφίας της πολιτικής σκέψης. Επιπλέον πρέπει να πω ότι ο Βενιζέλος είναι ερωτευμένος με τον... εαυτό του. Μεθά με τις λέξεις που εκστομίζει, με τον ήχο τους, τον τόνο τους, την έξυπνη τοποθέτησή τους στον ειρμό ενός συλλογισμού, κατασκευάζει συλλογισμούς για να υπηρετήσουν τις λέξεις, φροντίζοντας φυσικά να τηρεί τη λογική της γραμματικής. Αυτά. Τα υπόλοιπα μετά τη... θριαμβευτική νίκη του, το βράδυ!!!

No comments: