Thursday, March 22, 2012

Το τελευταίο ανάχωμα!

Πολλοί φίλοι αναρωτιούνται και ίσως παραξενεύονται που βλέπουν να υποστηρίζω την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι εάν δεν υπήρχε η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ αυτή τη στιγμή δεν θα μιλούσα για πολιτική. Για μένα, είναι το τελευταίο ανάχωμα στον νεοφιλελεύθερο οδοστρωτήρα. 
  • ..........................

Το ΠΑΣΟΚ που ξέραμε ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ! Είναι το κόμμα των οπλαρχηγών, που ο καθένας του έχει ένα επιχειρηματικό αποκούμπι! Δυστυχώς έτσι είναι και ας μη νομίζουν οι αφελείς ότι μπορεί κάτι ν' αλλάξει... Το έχω ξαναπεί και το αποτέλεσμα των ερχόμενων εκλογών θα δώσει το τελειωτικό χτύπημα στο μόρφωμα που παρέλαβε ο Βενιζέλος.  Στο ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να ξαναγυρίσω, ούτε με σφαίρες! Καλά που είπε και ο φίλος μου ο Λάμπρος: οι γέφυρες ανατινάχτηκαν! 
  • .......................... 

Και ήταν για μένα οι χειρότερες εικόνες που θα μείνουν χαραγμένες στη μνήμη, αυτές με τον Γιώργο Παπανδρέου, που (όπως τόσοι άλλοι) υπερασπίστηκα με πάθος. 
Πελιδνός, αμήχανος, ηττημένος!!! 
Και δεν βρέθηκε ούτε ένα τομάρι από τους ανθρώπους που είχε επιλέξει για συνεργάτες του να τον συμβουλεύσει για δυο-τρία απλά πράγματα. 
Δεν περίμενα ποτέ από τον Γιώργο να πει ότι ψήφισε τον άνθρωπο που πρωτοστάτησε στην ανατροπή του. 
Δεν περίμενα ποτέ να ασπαστεί τον άνθρωπο που καιροφυλακτούσε για να δει τη συντριβή του Παπανδρέου. 
  • .......................... 
Μην προτρέξετε. Το ξέρω ότι ο Γιώργος είναι ευγενής. Ομως, εδώ δεν χρειαζόταν η ευγένειά του. Κι εγώ ο δυστυχής νόμιζα ότι ο Γιώργος κρατούσε κρυμμένο άσο στο μανίκι του. ΔΕΝ ΚΡΑΤΟΥΣΕ ΤΙΠΟΤΑ!!! Κρίμα...

Θα ρθει κάποια στιγμή που ούτε απέξω από τα γραφεία της Ιπποκράτους (αν το μικρό "ΠΑΣΟΚ" παραμείνει εκεί) δεν θα μπορεί να περάσει. Κι αν αυτό συνεχίσει να γίνεται, θα τον βλέπουν, όπως και τώρα, σαν τον πτωχό συγγενή. 

Είναι δυνατόν να επιβιώνουν άτομα σαν τον Σαλαγιάννη, τον Χρυσοχοϊδη, την Τόνια Αντωνίου, την Εύα Καϊλή, την Σοφία Γιαννακά και άλλους, να είναι κυρίαρχοι μέσα στα γραφεία!!! Αυτοί που έβριζαν δημοσίως τον Παπανδρέου, είναι οι λεγεωνάριοι του Βενιζέλου, ο οποίος έκανε και κάνει την πάπια. Δεν γίνεται να βλέπουμε αυτό που συμβαίνει στα μάτια μας. Για φανταστείτε όλους αυτούς να βλέπουν τον Γιώργο στο διάδρομο κι αυτοί από μια μισάνοιχτη πόρτα να τον χαζεύουν, να λένε τα δικά τους και να χασκογελάνε!!!
  • .......................... 
Στηρίζω την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ με την ελπίδα ότι μπορεί να ακουστεί μια φωνή διαφορετική. Αν αποτύχει (κάτι που απεύχομαι), να είμαστε καλά. Στο χωριό!!!!

No comments: