Tuesday, February 22, 2011

Μετανάστης απεργός πείνας!!! Και λοιπόν;;;

Ένας 27χρονος, από τους πενήντα αλλοδαπούς μετανάστες απεργούς πείνας, που παραμένουν στον έβδομο όροφο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης διεκδικώντας νομιμοποίηση των μεταναστών, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, μετά από λιποθυμικό επεισόδιο. Ο 27χρονος λιποθύμησε λίγο μετά τις εννιά το βράδυ και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου ανέκτησε τις αισθήσεις του. Τις προηγούμενες τρεις ημέρες παρουσίαζε συμπτώματα έντονης εξάντλησης και νεφρικής δυσλειτουργίας. Ο αλλοδαπός μετανάστης θα παραμείνει προληπτικά για τις επόμενες ώρες στο νοσοκομείο για να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις. Οι μετανάστες συμπλήρωσαν την τέταρτη εβδομάδα απεργίας πείνας και αυτό είναι το τέταρτο συμβάν μεταφοράς απεργού πείνας σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Οι προηγούμενοι που χρειάστηκε να μεταφερθούν μετά από λιποθυμικά επεισόδια σε διάφορα νοσοκομεία λίγες μέρες πριν, επέστρεψαν στο ΕΚΘ μετά τις εξετάσεις στις οποίες είχαν υποβληθεί και συνεχίζουν μαζί με τους άλλους την διαμαρτυρία τους...

Πρόκειται για περιστατικά που πλέον καταγράφονται καθημερινά στα μέσα ενημέρωσης και ακολουθούν οι Ερωτήσεις των βουλευτών (κυρίως) της παραδοσιακής αριστεράς και οι έντονες διαμαρτυρίες των διαφόρων προσωπικοτήτων που κινούνται γενικώς στον θολό χώρο της αριστεράς, της οικολογίας και της υπεράσπισης των μειονοτήτων, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των σκύλων, της αρκούδας κ.λπ. 

Διαβάζουμε κείμενα υποστήριξης, με υπογραφές, παρακολουθούμε το σουλάτσο διαφόρων πολιτικών και πνευματικών ανθρώπων στα στέκια των (λαθρο)μεταναστών, ακούμε λόγια του αέρα, επιμερίζουν ευθύνες, υπερασπίζονται τα αυτονόητα, διαβουκολούν την ελληνική κοινωνία σαν "ρατσιστική", πολεμούν όποιον έχει διαφορετικές αντιλήψεις  κολλώντας του διάφορες ρετσέτες  και ύστερα οι άνθρωποι αυτοί αποσύρονται στη μακάρια και γαϊδουρινή ζωή τους, έχοντας την ψευδαίσθηση ότι εξαργύρωσαν κάποιες επιταγές ευαισθησίας, κι ακόμη ότι κατευθύνουν την κοινωνική ευαισθησία στο πεπρωμένο της! 

Αυτοί, λοιπόν, οι υπερασπιστές των δικαίων των λαθρομεταναστών, δεν έχουν καταλάβει ότι θέλοντας να λύσουν τα προβλήματα του Μουαμάρ, του Αμπντουλάχ, του Καρίμ, του Μαροκινού, του Πακιστανού, του κάθε αφρικανού και του κάθε ασιάτη, αφήνουν τον Ελληνα να συγκατοικεί αγόγγυστα με τα μύρια προβλήματά του και να ξεροσταλιάζει στους διαδρόμους των νοσοκομείων που πλημμυρίζουν καθημερινά από τους αλλοδαπούς.

Δεν λέω ότι δεν υπάρχει κάποια αλήθεια στη δράση όλων αυτών των προσωπικοτήτων και των συλλογικοτήτων που "εργάζονται" υπέρ των μεταναστών και των ποικίλων μειονοτήτων. Ωστόσο νιώθω ότι κάπου αυτές οι ποικίλες συλλογικότητες (Αντιρατσιστικές Πρωτοβουλίες, Στέκια, Δίκτυα για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, Σύνδεσμοι Αντιρρησιών Συνείδησης, Λεσβιακές Ομάδες κ.ά.) έχουν μετεξελιχθεί σε φορείς που αποτελούν επαγγελματικό αποκούμπι για κάποια υπερευαίσθητα άτομα, που δεν έχουν την έγνοια τη δική μας για την καθημερινότητα. Η καθημερινή πείρα μού έχει προσφέρει μερικά βασικά δεδομένα: ότι κίνητρο οι ανθρώπινες πράξεις έχουν το συμφέρον.
Δεν μπορεί να είμαστε όλοι "αδέλφια". Αυτό το τροπάριο είναι ξεπερασμένο.  

ΥΓ-1. Απελπισμένοι είναι οι Έλληνες που ζουν στη Λιβύη, την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζει σχέδιο επαναπατρισμού τους. Πρόκειται για περίπου 300 Έλληνες πολίτες, οι περισσότεροι εργαζόμενοι σε απομακρυσμένα εργοτάξια στην έρημο. Συγκεκριμένα, δέκα Έλληνες και 20 Κύπριοι βρίσκονται αποκλεισμένοι σε εργοτάξιο κατασκευαστικής εταιρείας κυπριακών συμφερόντων στη Σαχάρα, περίπου 1.500 χλμ. μακριά από τη Βεγγάζη. Μάλιστα, τις προηγούμενες ημέρες δέχτηκαν επίθεση από αντάρτες, οι οποίοι τους έκλεψαν τα αυτοκίνητα... Μήπως μπορούν να μας πουν οι διάφοροι υπερασπιστές των καταφρονεμένων τι σχέδια έχουν για να σώσουν αυτούς τους 300 Ελληνες πολίτες;;;
ΥΓ-2. Εκατό λαθρομετανάστες και τρεις διακινητές, που επέβαιναν σε ιστιοφόρο σκάφος δυτικά της Λευκάδας, περισυνελέγησαν από πλωτά σκάφη του λιμενικού σώματος και αλιευτικά. Το ιστιοφόρο εντοπίστηκε χθες το απόγευμα από δεξαμενόπλοιο, να πλέει βορειοδυτικά της Κεφαλονιάς. Αμέσως ειδοποιήθηκε ο θάλαμος επιχειρήσεων του Υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας. Το ιστιοφόρο βρέθηκε, λίγο έξω από τη Λευκάδα, σε ημιβυθισμένη κατάσταση και έβαζε νερά. Οι λαθρομετανάστες οδηγήθηκαν στον όρμο Βασιλικής και στη συνέχεια στο Κέντρο Υγείας του νησιού για προληπτικές εξετάσεις. Αυτή τη στιγμή οι περισσότεροι βρίσκονται στο Κέντρο Υγείας Νεότητας του δήμου όπου τους δόθηκε τροφή και νερό. Οι τρεις διακινητές κρατούνται στο λιμεναρχείο Λευκάδας... Διαβάζοντας κανείς την είδηση θα πει μπράβο στους διασώστες. Και σωστά. Ομως υπάρχει ένα δυσδιάκριτο στοιχείο. Είναι γνωστό πλέον πως τους ναυαγούς υποχρεώνεσαι να τους σώσεις. Κι αυτό οι λαθρομετανάστες το ξέρουν. Γι' αυτό καταστρέφουν τα πλεούμενά τους και φροντίζουν να γίνονται αντιληπτοί από τις λιμενικές αρχές που φυσικά φροντίζουν για την περισυλλογή. Απλά πράγματα.

1 comment:

OOO said...

Λοιπον!κανενας δυτικος ανεμος
σ'αυτο το μπλογκ σας κυριε Λαγκαδινε κι ετσι οδηγηστε σε μονοπατια βουνισια.
Αναφερομαι σε ολες τις αναρτησεις του τελευταιου καιρου που σας αδικουν.Δυστυχως.
Καλο βραδυ και καλη τυχη.