Tuesday, March 22, 2016

ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΔΩΣΕΙ ΝΟΗΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ;;;;

Αυτά τα τρομακτικά που συνέβησαν στις Βρυξέλλες κι αυτά που είχαν συμβεί πριν λίγο καιρό στο Παρίσι και τόσα άλλα άσχημα που γνώρισαν οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ή που ενδεχομένως γνωρίσουν στο μέλλον, απλώς αποδεικνύουν ότι ο κόσμος μας δεν πάει καθόλου καλά και ιδιαιτέρως η Ευρώπη που έχει αρχίσει να μην είναι αυτή που θα θέλαμε.
Να σκεφτεί κανείς ότι στον μεσοπόλεμο, το 1926, ο Αντρέ Μαλρό είχε διακηρύξει την ιστορική χρεοκοπία της γηραιάς ηπείρου, λέγοντας χαρακτηριστικά γι' αυτό "το κοιμητήρι όπου δεν αναπαύονται πια παρά νεκροί κατακτητές"!!!!!
Τώρα όμως αναπαύονται, δυστυχώς, και απλοί, καθημερινοί άνθρωποι, που δεν ενδιαφέρονταν για κατακτήσεις, αλλά απλώς ήθελαν να ζήσουν της ζωή τους.
Κάτι δεν πάει καλά κι αναρωτιόμαστε αν φταίνε οι ανίκανες ηγεσίες ή αυτός ο κόσμος που θέλει να εκδικηθεί τη Δύση και τον πολιτισμό της!!!!!
Το να πεθαίνει κανείς με τη θέλησή του είναι δικό του δικαίωμα και δική του επιλογή. Το να σκοτώνει όμως άλλους ανθρώπους είναι ΕΓΚΛΗΜΑ. Ο ισλαμιστικός τρόμος απλώνεται παντού. Αυτό είναι μια πραγματικότητα και όχι κινδυνολογία. Και δυστυχώςς μεγάλες μάζες οδηγούνται κατευθείαν στην άκρα δεξιά.

Εμείς εδώ στην Ελλάδα ίσως να μην έχουμε καταλάβει καλά-καλά τι πρόκειται στο μέλλον να μας συμβεί. Και δεν θα μπορούμε να ξεχωρίσουμε αν πρέπει να υπερασπίσουμε κάποιο ιδανικό ή να κοιτάξουμε την ασφάλεια τη δική μας και της οικογένειάς μας!! Κι ο φόβος εμφιλοχωρεί, αρχίζουν τα μεγάλα προβλήματα...
"Ο κόσμος που ζω με αηδιάζει", έγραφε ο Αλμπέρ Καμί στον Επαναστατημένο Άνθρωπο, "αλλά αισθάνομαι αλληλέγγυος με τους ανθρώπους που υποφέρουν"!!!!
Εγώ δεν ξέρω πλέον αν και ακόμη μπορώ να αισθάνομαι αλληλέγγυος... Έχουμε χάσει τον μπούσουλα με όσα συμβαίνουν γύρω μας.
Και ρωτάω: Τι είναι εκείνο που μπορεί να ξαναδώσει νόημα στη ζωή μας;;;; 
Περιμένουμε τον από μηχανής θεό της νέας πολιτικής ....

No comments: