Thursday, May 10, 2012

Η στρατηγική της σύγχυσης και του σαματά!!!



Από δω και πέρα, δυστυχώς, θα ζούμε με τις [πολιτικές] αναμνήσεις.   
Αυτό που διαβάζω για τη δημοσκοπική άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει ξεκάθαρα ότι η ελληνική κοινωνία έχει τρελαθεί.
Το έχω ξαναγράψει προσφάτως.
Αλλά επιβεβαιώνεται καθημερινά.
Και το πιο θλιβερό είναι ότι δεν υπάρχουν ηγέτες!
Υπάρχουν κάποια ανθρωπάκια που υποδύονται τους ηγέτες!
Το γεγονός ότι αυτός ο λαός έχει τρελαθεί δεν είναι κάτι που θα πρέπει να μας ξαφνιάζει. 
  • Πόσες φορές στο παρελθόν δεν έχουμε πέσει σε... ξέρα ως έθνος, επειδή το ήθελε, ναι το ήθελε, αυτός ο λαός!!!
Το ζήτημα είναι σε τι φταίμε εμείς οι άλλοι;;;
Κι αναρωτιέται κανείς ποιοι είναι εκείνοι που θα βάλουν ένα φραγμό, θα πατήσουν το φρένο...
Δυστυχώς δεν υπάρχει κανείς.
  • Δεν φαίνεται πως η χώρα μας διαθέτει ηγεσία ικανή να ανταποκριθεί στις αξιώσεις που διεκδικεί από εμάς τους Έλληνες η νέα κοσμογονική εποχή μας
Έχουμε ηγέτες μικρούς, αλαζόνες, ανέμπνευστους, που σκέφτονται το προσωπικό και το κομματικό συμφέρον, που αδιαφορούν για το μέλλον του τόπου, που στερούνται τη φλόγα και το σκίρτημα της φλόγας που είναι ανάδομα εσωτερικής βίωσης και πλούτου ψυχής.
Παρακολουθούσα χθες βράδυ κάποιον Σκουρλέτη του ΣΥΡΙΖΑ στην κρατική τηλεόραση που ηλιθιωδώς απέφευγε ν' απαντήσει στο ερώτημα της δημοσιογράφου και των άλλων καλεσμένων της εκπομπής.
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει συνεχώς τις τελευταίες μέρες για καταγγελία της δανειακής σύμβασης.
  • Στέλνει όμως επιστολή ο Τσίπρας στους Ευρωπαίους και μιλάει για "επανεξέταση" των όρων της δανειακής σύμβασης!!!
Γιατί;;;
Ποιο από τα δυο ισχύει;;;;
Δεν υπήρξε ούτε θα υπάρξει απάντηση.
Υπάρχει μονάχα η διάθεση του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ να εξαπατήσουν τον ελληνικό λαό, ο οποίος λαός βάζει το κεφάλι του στο ντορβά τους.
  • Ο Τσίπρας είναι στρεψοδίκης, ανεύθυνος, και προφανώς νομίζει ότι ακόμη βρίσκεται στο Λύκειο Αμπελοκήπων για να πραγματοποιήσει άλλη μια... κατάληψη!
Έχω αρχίσει να πείθομαι ότι έχουν μάθει καλά οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ τη στρατηγική της σύγχυσης και του σαματά και δεν νοιάζονται για τίποτε άλλο.
Αναρωτιέται κανείς, δουλειά δεν έχουν, πώς ζουν, πώς βοηθάνε τις οικογένειές τους, τι κάνουν... 
Το ίδιο θα έλεγα και για τους "μαχητές" του ΚΚΕ που βρίσκονται συνεχώς στους δρόμους, διαδηλώνουν, φωνάζουν, ανεμίζουν τα κόκκινα λάβαρά τους, μένουν αμετακίνητοι στα συνθήματα του 1917, δεν αποδέχονται κανέναν άλλον εκτός από τους... ίδιους!
  • Στην περίπτωση του ΚΚΕ, έχουμε την υπαγωγή της ιδεολογίας  στις πολιτικές επιδιώξεις ενός κόμματος κι έτσι τα πάντα η κυρία Παπαρήγα τα υποτάσσει στην δική της σκοπιμότητα.
Τώρα μπορώ να ερμηνεύσω τα διάφορα περιστατικά της σύγχρονης ελληνικής πολιτικής ιστορίας.
Δεν υπάρχουν περίεργα και ανεξήγητα γιατί πλέον όλα ερμηνεύονται.
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η αρρώστια της νεοελληνικής ζωής.
Αλλά φυσικά δεν είναι μονάχα ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και οι νεότεροι πολιτικοί των άλλων κομμάτων που φιλοδοξούν να σώσουν τη χώρα και κραυγάζουν, και βρίζουν, και ανεμίζουν τις σημαίες της ματαιοδοξίας, του φανατισμού, της εμμονής στη δική τους αλήθεια, που πετούν λάσπη ο ένας στον άλλον, που δείχνουν όμως ότι είναι θλιβεροί ανίδεοι για τα όσα συμβαίνουν γύρω τους!
  • Οι πολιτικοί μας έχουν καταντήσει να είναι οι σύγχρονοι μικρομπακάληδες, που έχουν υιοθετήσει τους "κανόνες" και τις μεθόδους του μικρεμπορίου.
Έτσι όπως πάμε η ιεράρχηση των αξιών σ' αυτό τον τόπο, των πολιτικών, ηθικών και εθνικών αξιών,  θα είναι πλέον υπόθεση των ντελάληδων και ελάχιστα του ειδικού βάρους της προσφοράς.
  • Έχουμε να κάνουμε με συνειδητούς εκμαυλιστές, πολιτικούς απατεώνες, που εύκολα πλέον ανιχνεύει κανείς την κιβδηλία ανάμεσα στις "αξίες" που προτείνουν.
Και καλό είναι να σημειώσω εδώ ότι οι ζημιωμένοι μπορεί να είμαστε κάποιοι ευπρεπείς και θα αποδεχτούμε ότι κάθε εποχή διεκδικεί τα θύματά της...
Αλλά πρωτίστως ΖΗΜΙΩΜΕΝΟΣ θα βγει από όλη αυτή την περιπέτεια ο ίδιος ο ελληνικός λαός, που θα είναι αργά όταν το καταλάβει.
Δεν θα χαθεί η χώρα, θα εξακολουθήσει να υπάρχει, αλλά το θέμα είναι πώς, με ποιους όρους θα συνεχίσει την πορεία της σ’ αυτή τη γωνιά της Ευρώπης!!!

3 comments:

Dimitris said...

Νικο, μου φαινεται πως πραγματικα οι Ελληνες εχουν τρελλαθει και δεν ξερουν τι τους γινεται. Νομιζουν οτι η κατασταση θα αλλαξει ετσι ξαφνικα με αλλαγη της κυβερνησης.
Δυστυχως τα πραγματα δεν ειναι τοσο απλα.
Ελπιζω πας με τις καινουργιες εκλογες που θα γινουν (ελπιζω) ο λαος θα φωτιστει ξαφνικα και θα εκλεξουν ανθρωπους που θα μπορεσουν να σωσουν τον τοπο.

Dimitris said...

Νικο, μου φαινεται πως πραγματικα οι Ελληνες εχουν τρελλαθει και δεν ξερουν τι τους γινεται. Νομιζουν οτι η κατασταση θα αλλαξει ετσι ξαφνικα με αλλαγη της κυβερνησης.
Δυστυχως τα πραγματα δεν ειναι τοσο απλα.
Ελπιζω πας με τις καινουργιες εκλογες που θα γινουν (ελπιζω) ο λαος θα φωτιστει ξαφνικα και θα εκλεξουν ανθρωπους που θα μπορεσουν να σωσουν τον τοπο.

Νίκος Λαγκαδινός said...

Δημήτρη, δεν υπάρχει περίπτωση να λογικευτεί ο λαός! Περνάει κρίση μυαλού... Αφού "έβαλε" στη Βουλή τους φασίστες, τη Χρυσή Αυγή (είναι οι θιασώτες του Χίτλερ!!!!)
Υπάρχει τέτοιο μπάχαλο, που έχω απογοητευτεί. Δεν έχω πλέον διάθεση ν' ασχοληθώ. Δυστυχώς δεν υπάρχουν ΗΓΕΤΕΣ.