Saturday, May 19, 2012

Η Λούκα Κατσέλη "γοητεύτηκε" από τον Αλέξη Τσίπρα!

 ΓΟΗΤΕΥΤΗΚΕ από τον λόγο του νεαρού επαναστάτη η Λούκα Κατσέλη ΚΑΙ προτείνει «Διμερή» συνεργασία της Κοινωνικής Συμφωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ... Λυπάμαι, αλλά εξήγγειλε έτσι τη διάλυση ενός κόμματος που δυστυχώς δεν πρόλαβε να σταθεί στα πόδια τουΠροφανώς δεν ξέρει τι εστί ΣΥΡΙΖΑ. Το μόνο που θα πετύχει η κυρία Κατσέλη (εφόσον τα έχουν συνεννοηθεί με τον Τσίπρα) θα είναι μια βουλευτική έδρα και στην περίπτωση που σχηματίσει κυβέρνηση (κάτι που είναι σχεδόν αδύνατο) να αναλάβει ένα υπουργείο!!!
  • ..............................
Ποτέ δεν πίστεψα ότι όλοι αυτοί που συνωθούνται μέσα σ' αυτό το κόμμα (που κατά καιρούς άλλαζε ονομασία: ΚΚΕεσωτ., ΕΑΡ, Συνασπισμός, κ.λπ.) ήσαν ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ, όπως αρέσκονται να χαρακτηρίζουν τους εαυτούς τους. Πάρα πολλοί πνευματικοί άνθρωποι και καλλιτέχνες ήθελαν να περιλαμβάνονται στους μακρείς καταλόγους που κατά καιρούς κυκλοφορούσαν με υπογραφές για τη σωτηρία της Μαδαγασκάρης, της χελώνας καρέτα-καρέτα, του Οτσαλάν, για το χωρισμό εκκλησίας-κράτους, για τα δικαιώματα των κάθε είδους μειονοτήτων, για την παγκοσμιοποίηση κ.λπ.

  • Αλλά θα πρέπει να πω ότι αυτοί που κυκλοφορούσαν στα κράσπεδα της εξουσίας και τσιμπολογούσαν συνεχώς (επιδοτήσεις, επιχορηγήσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα κ.ά.) ήσαν όλοι άνθρωποι αυτής της "παράταξης". 

Είναι αστείο να παραπονιούνται αυτοί οι άνθρωποι του θεάτρου που στήριξαν την ύπαρξή τους στις κρατικές επιχορηγήσεις, να κατηγορούν είτε το ΠΑΣΟΚ είτε τη ΝΔ, αφού πάντοτε αυτά τα δυο κόμματα στις διάφορες επιτροπές ανθρώπους του Συνασπισμού τοποθετούσαν!!! Να δούμε και την περίπτωση τόσων πανεπιστημιακών που κατάφερναν να σπρώχνουν δικούς τους ανθρώπους σε πανεπιστημιακή καριέρα, να δίνουν προγράμματα εκεί όπου ήθελαν, να αποκλείουν όποιους δεν γούσταραν, να εγκρίνουν εργασίες μονάχα δικών τους ανθρώπων... Πώς είναι δυνατόν σήμερα να υπάρχουν τόσοι πανεπιστημιακοί που ανήκουν στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, αν δεν ήσαν και ευνοϊκές οι συνθήκες; Εάν λειτουργούσε μονάχα το ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ, όπως θέλουν να λένε του ΠΑΣΟΚ ας πούμε ή της ΝΔ, θα μπορούσαν να πλημμυρήσουν κυριολεκτικά τα πανεπιστήμια από Συνασπιστές;;;; 
  • ..............................

Ομως, οι άνθρωποι αυτοί που ζουν και αναπνέουν και λειτουργούν πλέον ως πλιατσικολόγοι στο ταλαιπωρημένο εκλογικό σώμα της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, διεκδικούν να κυβερνήσουν την Ελλάδα και μέχρι στιγμής αποδείχτηκε ότι το μόνο που τους συνδέει είναι ο μύχιος πόθος της εξουσίας και μόνον αυτός. Να μη δίνουν λογαριασμό σε κανέναν. Γιατί μόλις διαπίστωσαν τα υψηλά νούμερα, πήραν φόρα κι άρχισαν να λένε ένα σωρό ανοησίες. Αλλα ο ένας, άλλα ο άλλος και τελικά μέχρι σήμερα κανείς δεν έχει καταλάβει τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ με το ΜΝΗΜΟΝΙΟ και τη δανειακή σύμβαση! Επανεξέταση, καταγγελία, ακύρωση, ευρώ, δραχμή;; Τι θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ; Αλλά το ζήτημα είναι εάν μπορεί ο ευαγής και φέρελπις αρχηγός του, ο Αλέξης Τσίπρας, έχει καταλάβει σε τι θα μπορέσει να βοηθήσει τον ελληνικό λαό.
  • ..............................

Είναι αλήθεια ότι κατάφερε μέχρι στιγμής να προσεταιριστεί αρκετούς πρώην Πασόκους, οι οποίοι πιστεύουν ότι έτσι μπορούν να επανέλθουν σε κάποια επίπεδα της κρατικής ή κυβερνητικής ερξουσίας και να εξακολουθήσουν να ζουν τη ζωή τους. Αυτό που φαντασιώνονται ότι μπορούν να πετύχουν, δηλαδή τη συγκρότηση της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, δεν είναι παρά κάτι που ούτε στα πιο τρελά όνειρά τους δεν θα πετύχουν. Είναι η άλλη πλευρά του νομίσματος, όπου συγκατοικούν με το ΚΚΕ. Από τη μια το ΚΚΕ κι από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ.

No comments: