Thursday, May 17, 2012

Στα σταυροδρόμια της απελπισίας!!!


Δεν είναι και τόσο ρόδινα τα πράγματα για την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ. Η αφελής πρόταση του Τσίπρα για την υποψηφιότητα του Γεράσιμου Αρσένη δημιούργησε ένα πρόβλημα που ίσως είναι η αφορμή για τη διάλυσή της. Παρά τις προσπάθειες του φίλου Χάρη Καστανίδη να περισώσει τα προσχήματα με τη δήλωσή του ότι η πρόταση του Τσίπρα "δεν σημαίνει ότι η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ είναι παράρτημα οποιουδήποτε κόμματος ή ιδιοκτησία οποιουδήποτε στελέχους της".
  • ...........................
"Επικροτώ τη δήλωση του Χάρη Καστανίδη. Αποτελεί πληρωμένη απάντηση στους ισχυρισμούς του Ευάγγελου Βενιζέλου ότι η πρόταση ορισμού του Γεράσιμου Αρσένη ως υπηρεσιακού Πρωθυπουργού είναι προϊόν πολιτικής συναλλαγής μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Κοινωνικής Συμφωνίας" δήλωσε η πρόεδρος του κόμματος Λούκα Κατσέλη.
  • ...........................  
Αυτά θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως πολιτικός παιδισμός. Δεν είναι δυνατό να αποκρυβεί αυτό που υποβόσκει... Και είναι κρίμα για πολλούς συντρόφους που πίστεψαν και στήριξαν το νέο κόμμα. Στις εκλογές που έρχονται, θα συνθλιβούν όλοι οι "μικροί". Ας μην έχουν αυταπάτες κάποιοι.
  • ...........................  
Και τι να γίνει; Δεν έχω απάντηση. ΕΞΙΣΟΥ μ' ενοχλεί και το γεγονός ότι ο Βενιζέλος διέλυσε (κυριολεκτικά) το ΠΑΣΟΚ και άκουσα ότι καλεί τις νομαρχιακές ή κάτι τέτοιο!!! Μα αφού ο ίδιος είπε δημόσια ότι διαλύονται (καταργούνται) όλα τα όργανα του κόμματος, ποιες νομαρχιακές καλεί; Οπως επίσης είχε χθες, προχθές, συνάντηση με κορυφαία στελέχη (Διαμαντοπούλου κ.ά.). Προφανώς θέλει να μας τρελάνει. ΓΙΑΤΙ δεν κάλεσε εμένα;;; Κι εγώ "κορυφαίος" ήμουν 38 χρόνια!!!! Χα χα χα!!
  • ........................... 
ΕΙΝΑΙ κρίμα διότι χιλιάδες οπαδοί και ψηφοφόροι του άλλοτε κραταιού ΠΑΣΟΚ μένουν "ορφανοί", και στέκουν στα σταυροδρόμια της απελπισίας χωρίς να ξέρουν προς τα πού να τραβήξουν! Είναι αλήθεια ότι κατά βάθος περίμενα πως ο Βενιζέλος θα συσπειρώσει τον κόσμο. Δυστυχώς όμως αντί για συσπείρωση παρατηρώ την ... αποσυσπείρωση ενός κομματικού οργανισμού που κάποτε κυριαρχούσε στην πολιτική ζωή του τόπου.
  • ........................... 
Αλλά τι περιμένει κανείς από τα στελέχη του Βενιζέλου που συνωμότησαν (προφανώς δεν ξέρουν τι άλλο να κάνουν...) για να ρίξουν τον Παπανδρέου, χωρίς ποτέ να δώσουν κάποια αληθοφανή εξήγηση για την ανατροπή εκείνη. Βλέπω με λύπη κάποια στελέχη να εμφανίζονται στα κανάλια χωρίς θέρμη, χωρίς ενθουσιασμό... Εχουν μπει για τα καλά στο πετσί των ηττημένων! Και βρίσκονται σε πλήρη αδυναμία να υποστηρίξουν κάποιες θέσεις. Οι αντίπαλοι κατάφεραν σιγά-σιγά να απαξιώσουν το έργο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, επειδή βρέθηκαν κάποια τομάρια να προδώσουν την εντολή του λαού αλλά κι εμάς που βρεθήκαμε κοντά τους.
  • ........................... 
Το παλεύω από δω, το παλεύω από κει, αλλά δεν πείθομαι ότι ο Βενιζέλος μπορεί πλέον να δώσει πνοή σ' ένα κατακερματισμένο κόμμα. Αλλωστε ο ίδιος, όλως ανοήτως, είπε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι "σάπιο"!!! Και περίμενε από τους αντιπάλους να τον πάρουν στα σοβαρά... Γιατί δεν έχει καταλάβει ότι το ΠΑΣΟΚ για μας δεν ήταν κάποια στελέχη που πρόδωσαν και καλλιέργησαν τη διαφθορά. Το ΠΑΣΟΚ ήταν οι αξίες του, οι αγώνες του λαού, η προσφορά του, η προϊστορία με τον μεγάλο Ανδρέα Παπανδρέου.

No comments: