Saturday, January 14, 2012

Δεν θέλουν διαρχία στο ΠΑΣΟΚ, αλλά έρχεται το δίδυμο Παπαδήμου - Παπανδρέου!


Το επιχειρηματικό και εκδοτικό κατεστημένο βλέπει με πολύ καλό μάτι και στηρίζει μετά μανίας την επικράτηση του δίδυμου Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελου Βενιζέλου. Ο ένας να κερδίσει τις εκλογές και ο άλλος να ηγηθεί του ΠΑΣΟΚ. Αλλά, αυτά είναι όνειρα χειμωνιάτικης νύχτας. Και τούτο γιατί τις θέσεις τις έχουν καπαρώσει ήδη ο Παπαδήμος και ο Παπανδρέου! Κι αυτό είναι που φαίνεται να κερδίζει έδαφος, παρά τις επιθυμίες εκείνων που γράφουν σενάρια. Η σεναριογραφία καλύτερα θα ήταν να παραμείνει στα στενά όρια του κινηματογράφου και της τηλεόρασης.

Στο χώρο της πολιτικής θα πρέπει επιτέλους να μάθουν κάποιοι ότι υπάρχουν πραγματικά προβλήματα κι εκεί δεν χρειάζονται οι φαντασιώσεις των σεναριογράφων, είναι άχρηστες. Και για τη λύση των πραγματικών προβλημάτων χρειάζονται άνθρωποι, πολιτικοί, ειδικοί, με γνώσεις, εμπειρία, πολιτική οξύνοια, και ξεκάθαρες προθέσεις.

Ο Σαμαράς ακολουθεί τον καημό του που είναι να πάρει την κυβερνητική εξουσία πάση θυσία κι αυτός να γίνει πρωθυπουργός. Ευγενής ανθρώπινος πόθος, αλλά στην πολιτική και στα εθνικά ζητήματα ο ελληνικός λαός δεν παίζει και δεν πρέπει να παίζει πια. Μέχρις εδώ τα διάφορα παιχνίδια που παίχτηκαν σε βάρος του, σε πολλά από τα οποία ήταν και ο λαός συμμέτοχος για διαφόρους -κατανοητούς- λόγους. Η χώρα όμως που έχει φτάσει στα όριά της ζητεί την αλήθεια και κανείς από τους πολίτες δεν νομίζω ότι θέλει μια ανίσχυρη κυβέρνηση. Θέλει κυβέρνηση με πυγμή.

Από την άλλη, ο Βενιζέλος είναι δέσμιος και αυτός του διακαούς πόθου του να ηγηθεί του ΠΑΣΟΚ και ν' αρχίσει τη δική του πολιτική περιπέτεια. Δικαίωμά του να έχει υψηλόφρονες επιθυμίες. Ομως έχει δείξει προπέτεια που θυμίζει τη γελάδα, οποία γεμίζει τήν καρδάρα με γάλα και μετά δίνει μια κλοτσιά και το χύνει! Στην ομιλία του, στο Εθνικό Συμβούλιο είπε απίστευτα πράγματα. 

Συγκρατώ τη φράση: "Φίλε Γιώργο, σε συγχαίρω για τις γενναίες αποφάσεις, γιατί η αποχώρηση από την πρωθυπουργία και την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, δείχνει έναν άλλο πολιτικό πολιτισμό..."!!! Πρόκειται για μια προμελετημένη και καλά σχεδιασμένη κίνηση του Βενιζέλου, που στηριζόμενος στο ψέμα, επιχείρησε να υποκλέψει και τον συναισθηματιμσό των μελών του Εθνικού Συμβουλίου για να τον κουλαντρίσει κατά το δοκούν, αλλά και να εγκλωβίσει τον Παπανδρέου σε μια συναισθηματική κατάσταση τέτοια που ίσως τον "υποχρέωνε" να αλλάξει γνώμη. Ο Βενιζέλος έκανε τραγικό λάθος. 

Ο Παπανδρέου ΔΕΝ ΕΙΠΕ ότι αποχωρεί από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Κι αν αποχώρησε από την πρωθυπουργία, το έκανε γιατί πρυτάνευσε η λογική για τη σωτηρία της χώρας για την οποία δεν ενδιαφέρεται κανείς από όλους εκείνους που του έβαζαν τρικλοποδιές και τον υπονόμευαν επί δυόμισι περίπου χρόνια. Συνειδητά ο Παπανδρέου έκανε πολιτικές κινήσεις με γνώμονα το συμφέρον του τόπου και όχι το δικό του πολιτικό συμφέρον. Εξάλλου, έχει δείξει με τον πλέον ευκρινή τρόπο ότι ουδέποτε τον απασχόλησε το λεγόμενο πολιτικό κόστος. 

Ο Παπανδρέου πάντοτε ενδιαφέρθηκε για την οικοδόμηση μιας νέας εθνικής συνείδησης, ικανής να ανταποκριθεί στις αξιώσεις που διεκδικεί από τους πολίτες η νέα εποχή μας. Δεν υπάρχει Έλληνας πολίτης σήμερα που να μην έχει κατανοήσει πλήρως την κατάσταση της χώρας! Αντιλαμβάνονται οι πολίτες ότι το ήθος του Παπανδρέου έχει αχρηστεύσει την πανουργία των εχθρών του λαού. Κι αν κάποιος επικαλεστεί τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, θα απαντήσω ότι αυτά είναι παιχνίδια για τα παιδιά. Μπορεί τα νούμερα να φορτίζουν και τις φιλοδοξίες του Σαμαρά και τους μύχιους πόθους του Βενιζέλου. Ωστόσο, η ορθογραφία της ψυχής έχει μεγαλύτερη αξία από την ορθογραφία των λέξεων και των αριθμών...

Ο ελληνικός λαός, θα πρέπει να καταλάβουν άπαντες, είναι εχθρός της πειθαρχίας και του κανόνα. Είναι ίσως αντικονφορμιστές περισσότερο από κάθε άλλο λαό. Γι' αυτό μην επιχαίρουν όσοι βλέπουν τα νούμερα και διασκεδάζουν. Προϊόντος του χρόνου, γίνεται όλο και πιο καθαρή η εικόνα της πολιτικής δράσης και της κυβερνητικής θητείας του Παπανδρέου, ο οποίος πάντοτε πολιτεύτηκε με ανοιχτά χαρτιά. Ας πολιτευτούν και οι εχθροί του με ανοιχτά χαρτιά για το καλό του Κινήματος και της χώρας. Και αυτό που ενώ το βλέπουν, δεν το θέλουν επ' ουδενί, είναι να έχουμε και μετά τις εκλογές κυβέρνηση Παπαδήμου και στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ πάλι τον Γιώργο Παπανδρέου.

No comments: