Sunday, November 14, 2010

Σιγά ρε Χατζηνικολάου! Ποιος είσαι εσύ που θα κάνεις συστάσεις στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας;;;

Μια δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας ήταν αρκετή για να ενοχληθεί ο κύριος Χατζηνικολάου που έχει χρίσει τον εαυτό του "παράγοντα" της δημόσιας ζωής του τόπου, που μπορεί να μιλάει περί παντός του επιστητού. Από τον τον τραγουδιστή Ρέμο μέχρι τον Αβραάμ Πάπα!

Από τα Γιάννενα, όπου και άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, ο Κάρολος Παπούλιας τόνισε χαρακτηριστικά πως "μέμφομαι αυτούς που πιστεύουν ότι η οργή τους μπορεί να εκφραστεί από τον καναπέ, μένοντας στο σπίτι τους". "Η δημοκρατία στην Ελλάδα κατακτήθηκε με σκληρούς αγώνες και με μεγάλη λαϊκή συμμετοχή" τόνισε,  επισημαίνοντας πως "η δημοκρατία χρειάζεται αγώνες και δεν μπορεί κάποιος να κάθεται στον καναπέ και να μιλά για αγώνες και πρόοδο της χώρας"

Απόλυτο δίκιο έχει ο Πρόεδρος, αφού ήθελε έτσι να επιστήσει την προσοχή στους απέχοντες πολίτες ότι η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ δεν κερδίζεται από τους καναπέδες. Κι όσο για τον κύριο Χατζηνικολάου, ο οποίος ήθελε τον Πρόεδρο να επικρίνει το κομματικό "κατεστημένο", ο ίδιος θα έβγαινε μετά και θα "μεμφόταν" τον Πρόεδρο ότι τα έβαλε με τα κόμματα!!!.

Καλά θα κάνει ο κύριος Χατζηνικολάου να λέει τις ειδησούλες του, όπως τις λέει, με κραυγές, με ύφος εισαγγελικό, επιτιμητικό των πάντων, να ψαρεύει στα θολά  νερά για τηλεθεατές και για αναγνώστες της εφημερίδας του, η οποία ως γνωστόν διαφημίζεται μονάχα για τις προσφορές της. Σήμερα, ειρήσθω εν παρόδω, οι προσφορές περιλαμβάνουν "τα μεγάλα ερωτικά τραγούδια...", το 2ο μέρος "του θρυλικού έπους Κόναν ο εξολοθρευτής" με τον Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ κ.λπ. Αυτά διαφήμιζε. Λοιπόν, καλά θα κάνει να μαζέψει τη γλώσσα του που την ξεχνάει στους διαδρόμους της δημόσιας ζωής του τόπου. 

Και δεν μας ενδιαφέρει αν κάνει "διαλέξεις" όταν πρόκειται να ερωτήσει τους καλεσμένους του. Προφανώς δεν έχει καταλάβει ότι είναι ένας απλός δημοσιογράφος - καταχρηστικά, επειδή βγαίνει στην τηλεόραση. Διότι κανονικά μάλλον εκδότης είναι. Και φυσικά βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση από άλλους "εκδότες" ή μικροεκδότες, αφού έχει το πλεονέκτημα του γυαλιού. Μπορεί να προβάλει όποιον θέλει κι αυτό λειτουργεί υπέρ των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του (διαφήμιση).

Φτάνει, λοιπόν, κύριε Χατζηνικολάου. Σ' ακούω να επαναλαμβάνεις τις αντιρρήσεις σου για τη δήλωση του Παπούλια. Η στάση σου αυτή κάτι υπαινίσσεται. Δεν γίνεται να συνεχίζεις το τροπάριο, χωρίς να υπάρχει κάτι από πίσω! Μιλάς ως δημοσιογράφος ή ως εκδότης και πολιτικός;;; Κι αν ο κόσμος έχει απογοητευτεί ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχεις κι εσύ, διότι είσαι τηλεοπτικός παράγων και διαμορφώνεις, δυστυχώς, την κοινή γνώμη. Εάν κάποιοι πολιτικοί δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες του λαού και τον πρόδωσαν, εσύ και κάποιοι άλλοι σπρώχνετε τον κόσμο στην απελπισία. Το αδιέξοδο επιτείνεται με την αποχή του κόσμου. Η Δημοκρατία επιζητεί τη συμμετοχή. Κι έτσι μπορεί ο πολίτης ν' αλλάξει τη ζωή του. ΟΧΙ με την  αποχή!
 

No comments: