Thursday, March 22, 2012

Το τελευταίο ανάχωμα!

Πολλοί φίλοι αναρωτιούνται και ίσως παραξενεύονται που βλέπουν να υποστηρίζω την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι εάν δεν υπήρχε η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ αυτή τη στιγμή δεν θα μιλούσα για πολιτική. Για μένα, είναι το τελευταίο ανάχωμα στον νεοφιλελεύθερο οδοστρωτήρα. 
  • ..........................

Το ΠΑΣΟΚ που ξέραμε ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ! Είναι το κόμμα των οπλαρχηγών, που ο καθένας του έχει ένα επιχειρηματικό αποκούμπι! Δυστυχώς έτσι είναι και ας μη νομίζουν οι αφελείς ότι μπορεί κάτι ν' αλλάξει... Το έχω ξαναπεί και το αποτέλεσμα των ερχόμενων εκλογών θα δώσει το τελειωτικό χτύπημα στο μόρφωμα που παρέλαβε ο Βενιζέλος.  Στο ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να ξαναγυρίσω, ούτε με σφαίρες! Καλά που είπε και ο φίλος μου ο Λάμπρος: οι γέφυρες ανατινάχτηκαν! 
  • .......................... 

Και ήταν για μένα οι χειρότερες εικόνες που θα μείνουν χαραγμένες στη μνήμη, αυτές με τον Γιώργο Παπανδρέου, που (όπως τόσοι άλλοι) υπερασπίστηκα με πάθος. 
Πελιδνός, αμήχανος, ηττημένος!!! 
Και δεν βρέθηκε ούτε ένα τομάρι από τους ανθρώπους που είχε επιλέξει για συνεργάτες του να τον συμβουλεύσει για δυο-τρία απλά πράγματα. 
Δεν περίμενα ποτέ από τον Γιώργο να πει ότι ψήφισε τον άνθρωπο που πρωτοστάτησε στην ανατροπή του. 
Δεν περίμενα ποτέ να ασπαστεί τον άνθρωπο που καιροφυλακτούσε για να δει τη συντριβή του Παπανδρέου. 
  • .......................... 
Μην προτρέξετε. Το ξέρω ότι ο Γιώργος είναι ευγενής. Ομως, εδώ δεν χρειαζόταν η ευγένειά του. Κι εγώ ο δυστυχής νόμιζα ότι ο Γιώργος κρατούσε κρυμμένο άσο στο μανίκι του. ΔΕΝ ΚΡΑΤΟΥΣΕ ΤΙΠΟΤΑ!!! Κρίμα...

Θα ρθει κάποια στιγμή που ούτε απέξω από τα γραφεία της Ιπποκράτους (αν το μικρό "ΠΑΣΟΚ" παραμείνει εκεί) δεν θα μπορεί να περάσει. Κι αν αυτό συνεχίσει να γίνεται, θα τον βλέπουν, όπως και τώρα, σαν τον πτωχό συγγενή. 

Είναι δυνατόν να επιβιώνουν άτομα σαν τον Σαλαγιάννη, τον Χρυσοχοϊδη, την Τόνια Αντωνίου, την Εύα Καϊλή, την Σοφία Γιαννακά και άλλους, να είναι κυρίαρχοι μέσα στα γραφεία!!! Αυτοί που έβριζαν δημοσίως τον Παπανδρέου, είναι οι λεγεωνάριοι του Βενιζέλου, ο οποίος έκανε και κάνει την πάπια. Δεν γίνεται να βλέπουμε αυτό που συμβαίνει στα μάτια μας. Για φανταστείτε όλους αυτούς να βλέπουν τον Γιώργο στο διάδρομο κι αυτοί από μια μισάνοιχτη πόρτα να τον χαζεύουν, να λένε τα δικά τους και να χασκογελάνε!!!
  • .......................... 
Στηρίζω την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ με την ελπίδα ότι μπορεί να ακουστεί μια φωνή διαφορετική. Αν αποτύχει (κάτι που απεύχομαι), να είμαστε καλά. Στο χωριό!!!!

Monday, March 19, 2012

Quo vadis , domine?


Αρχίζω να λυπάμαι για όλα όσα συνέβησαν και συμβαίνουν στο άλλοτε κραταιό ΠΑΣΟΚ. Και το πιο φοβερό είναι ότι κανείς τους δεν ντρέπεται και όλοι κάνουν πως δεν βλέπουν και δεν καταλαβαίνουν... Η κατάκτηση του προεδρικού αξιώματος δεν του περιποιεί τιμή κι όμως φαίνεται να το απολαμβάνει. Πήγαν, λένε, ως μέλη του ΠΑΣΟΚ, η Βάσω, η Ξενογιαννακοπούλου, ο Λαλιώτης, και άλλοι να ψηφίσουν!!! Τι να πω ;;; 

  • .................................
Αυτό που έχω να πω είναι ότι όλοι τους έδειξαν τη δυσκαμψία της άλλοτε εν εγρηγόρσει ευρισκόμενης δημοκρατικής και κομματικής συνείδησης. Έχουν λασκάρει πλέον οι ανασχετικοί φραγμοί που περιφρουρούσαν την έννοια της δημοκρατίας από τον ταυτισμό της με την ασυδοσία...

  • ................................. 
"Ελεύθερος είναι εκείνος που μπορεί να κινείται άνετα μέσα στα χαλινάρια του", έλεγε με τη θυμοσοφία του ο μεγάλος αμερικανός ποιητής Ρόμπερτ Φροστ. Έτσι και όλοι οι "βαρόνοι" του ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να καθησυχάσουν τη σκέψη τους που τους χτυπάει καμπανάκι ότι σε λίγο δεν θα είναι... τίποτα!!

  • ................................. 
Αν λάβουμε υπόψη, ως αποδεικτικά στοιχεία, ένα τηλεοπτικό ρεπορτάζ, όπου κάποιος ρεπόρτερ ψήφισε τρεις φορές χωρίς να υπάρξει ο στοιχειώδης έλεγχος, κι ακόμη τα νούμερα της προηγούμενης εκλογικής διαδικασίας στις 11/11/2007, τότε θα καταλάβει ότι η επιδρομή του "βενιζελισμού" στο ΠΑΣΟΚ, σήμανε ταυτόχρονα και την έκπτωση της δημοκρατίας.

  • ................................. 
Δεν υπάρχει πλέον η ειλικρίνεια των λέξεων και των εννοιών. Αυτό που συνέβη πριν λίγο καιρό, με την καθαίρεση του εκλεγμένου πρωθυπουργού και την επιβολή τώρα στο ΠΑΣΟΚ μιας ομάδας αισχροκερδούντων, δείχνει απλώς ότι επιβιώνει η χοντροκομμένη απάτη. Και τώρα η εξουσία στο ΠΑΣΟΚ μονοπωλείται από τη δυναμικότερη κλίκα. Είναι δυναμικότερη διότι έχει την στήριξη του επιχειρηματικού και εκδοτικού κατεστημένου.

  • ................................. 
Οι «βαρόνοι» του σημερινού ΠΑΣΟΚ «παίζουν» μέσα στη σύγχυση. Απελπισμένοι, από το πολιτικό τέλος τους, παλεύουν απεγνωσμένα συγκρατηθούν στα κράσπεδα μιας κάποιας εξουσίας, για να έχουν δημόσιο λόγο. Δεν είναι σε θέση πλέον να διακρίνουν ότι έχουμε περάσει στο ζόφο ενός ιδεολογικού και πολιτικού μεσαίωνα. Ουδέποτε ένιωσαν ότι μπορεί όλοι τους να είναι υπεύθυνοι για τις εξελίξεις ή να έχουν τέλος πάντων ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης. Ζουν τον έρωτά τους με το ένδοξο παρελθόν τους.

  • ................................. 
Παραφράζοντας λίγο τον μέγα δραματουργό Ίψεν θα έλεγα ότι ο κάθε πολιτικός (ο Ίψεν έλεγε «ο κάθε πνευματικός άνθρωπος») είναι ατομικά υπεύθυνος για τον ξεπεσμό της κοινωνίας μέσα στην οποία ζει και κινείται. Είναι μια ευθύνη που δεν μπορεί να αποχωριστεί από την υπόσταση του πολιτικού.

Η αγχωμένη εξουσιομανία του Βενιζέλου!!!


Ξαναδιαβάζω αυτά που λέει ο Στέφανος Τζουμάκας ότι δηλαδή είναι «διάτρητη» η διαδικασία εκλογής προέδρου στο ΠΑΣΟΚ και αναρωτιέμαι αν μπορούν να θριαμβολογούν οι αρχιτέκτονες του όλου εγχειρήματος! Πού ακούστηκε να γίνονται εκλογές χωρίς εκλογικούς καταλόγους;;; Δηλαδή ο κάθε περαστικός, έριχνε μια ματιά, έδινε δυο ευρώ και ψήφιζε;;; Κι αν μετά πήγε σε άλλο "εκλογικό" κέντρο και ξαναψήφισε;;; Μπορεί να το ελέγξει κανείς;;; ΟΧΙ βέβαια. Και να μιλήσω για νοθεία, πάλι θα ακούγεται αστείο...
  • ..................................
Το θέμα είναι ότι η αγχωμένη εξουσιομανία του Βενιζέλου αδιαφόρησε για τους τύπους και δεν έδωσε σημασία. Τον φτάνει το γεγονός ότι από σήμερα θα είναι ο ηγεμόνας της "Ιπποκράτους"! Και προϊόντος του χρόνου θ' αλλάξει τα πάντα. Θέλω να πω ότι θα καταλάβουν σιγά-σιγά και οι φίλοι που με μέμφονται τώρα για την αλλαγή της στάσης μου. Θα καταλάβουν ότι η μετάλλαξη του Κινήματος έχει αρχίσει και δεν θα σταματήσει αυτή η μετάλλαξη αν δεν γίνει κατ' εικόνα καθ' ομοίωση του νέου αρχηγού του. Κανείς δεν μπορεί να με κακοχαρακτηρίσει. Μπορεί, βέβαια, να λέει ό,τι θέλει, αλλά η ιστορία μου είναι καταγραμμένη, χαραγμένη. Κανείς δεν είναι σε θέση να πλειοδοτήσει για ιδεολογική και πολιτική καθαρότητα. Ο καθένας και η καθεμιά ας κοιτάξει πώς θα μπορέσει να βοηθήσει τον τόπο με την ψήφο που θα ρίξει στις ερχόμενες εκλογές.
  • ..................................
Να σας πω και κάτι που έχει σημασία;;; Στις προηγούμενες εκλογές, που έγιναν στις 11 Νοεμβρίου 2007, τα αποτελέσματα έδιναν στον Βενιζέλο ποσοστό 38,5% δηλαδή αν δεν κάνω λάθος στην αναγωγή τον ψήφισαν τότε 284.160 πολίτες. Ο Παπανδρέου 55,57 [405.948] και ο Σκανδαλίδης 5,76% [42.513]. Καταλαβαίνει κανείς ότι τώρα ο Βενιζέλος -και ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ πλέον- ψηφίστηκε από λιγότερους. Δεν πήρε ούτε τις ψήφους εκείνων που τον είχαν ψηφίσει το 2007!!!

Sunday, March 18, 2012

Παπαρήγα - Τσίπρας: Πολιτικοί για ολοκληρωτικά καθεστώτα!!!! Πού το πάνε;;;;




"Ή θα εξεγερθούμε, ή θα τελειώσουμε", ανέφερε η Αλέκα Παπαρήγα, κατά την διάρκεια ομιλίας της στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο, εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση εναντίον του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αλλά και των άλλων κομμάτων και ζητώντας την ενίσχυση του ΚΚΕ.

Με το σύνθημα «ή εμείς ή αυτοί. Μαζί μπορούμε να τους ανατρέψουμε», ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία με επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, όπως κατά ΜΜΕ, αλλά, παράλληλα, έθεσε και το διακύβευμα της εκλογικής αναμέτρησης.

  • .................................
Και οι δυο κομμουνιστογενείς πολιτικοί ζητούν να εξαφανιστούν όλοι οι άλλοι για να μείνουν αυτοί στον αφρό. Όνειρα εαρινής νυκτός. Τελικά είμαστε μια κοινωνία που παρουσιάζει ένα θλιβερό θέαμα: το θέαμα της διχόνοιας, της απολίθωσης και της αδυναμίας!!! Δεν λέω, μπορεί να υπάρχουν κι εκεί μέσα προσωπικότητες με ζωντάνια, ενθουσιασμό και πείρα που μέσα τους ίσως να αντιφεγγίζουν οι τελευταίες αχτίδες ενός ένδοξου παρελθόντος... Όμως, αυτή η πολυδιάσπαση των δυνάμεων της Αριστεράς (δεν είναι μονάχα το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ) δείχνει γενικά ότι το κίνημα είναι διχασμένο, αποστεωμένο, με περιορισμένη ορατότητα, με παρωπίδες.
  • ................................. 

Ίσως η οικονομική κρίση να ήταν ένα μεγάλο "δώρο" για το κίνημα, όμως δεν κατάφερε να το "αξιοποιήσει" κι έτσι οι συντηρητικές δυνάμεις εξακολουθούν να κρατούν τα ηνία των εξελίξεων. Κανείς πλέον δεν είναι σε θέση να βγάλει συμπεράσματα από τον κατακερματισμό της ελληνικής (και ευρωπαϊκής) κοινωνίας εξαιτίας της επέλασης των τραπεζών, των αγορών, του κεφαλαίου, του καπιταλισμού!!! Το αστείο είναι ότι οι διάφοροι δημοσιογραφικοί αναλυτές, βλέποντας τα ψεύτικα νούμερα των στημένων δημοσκοπήσεων, που ανεβάζουν τα ποσοστά των λεγόμενων "αριστερών" δυνάμεων, πανηγυρίζουν για το φαινόμενο, πιστεύοντας ότι η συνένωσή τους (που δεν πρόκειται να γίνει ποτέ) θα δώσει τη νίκη και θα δούμε στην κυβερνητική εξουσία τον Τσίπρα, τον Κουβέλη ή ακόμα και την Παπαρήγα!!!
Οι συντηρητικές δυνάμεις έχουν τη δύναμη, δυστυχώς, να επανασυγκολλούν τα κομμάτια τους. Και η επικράτησή τους είναι η τιμωρία που πέφτει πάνω στους εργαζόμενους!

Ο μεγαλοϊδεατισμός του νέου ηγέτη!!!

Ακόμα και τώρα ντρέπομαι γι' αυτά που σχεδίασε το θλιβερό επιτελείο του Βενιζέλου, εγκλωβίζοντας τους αγνούς φίλους και ψηφοφόρους σε μια διαδικασία-παρωδία. Οταν εμείς κάποτε μιλούσαμε για δημοκρατικές διαδικασίες, αμφιβάλλω αν ο Ευάγγελος Βενιζέλος γνώριζε τι σημαίνουν!!! Και είναι κραυγαλέα ασέβεια να μιλήσει για "συνέχεια". Ο ρητορισμός και η μεγαληγορία τού νυν (αφού ήδη τον έχουν "εκλέξει") προέδρου του "ΠΑΣΟΚ", θα πλημμυρίσει σήμερα το βράδυ τις τηλεοπτικές οθόνες. Η ενθουσιαστική μέθη που θα επιχειρήσει να εμφυσήσει στους δικούς του και σε όσους τον ψήφισαν, θα μπερδεύει το πατριωτικό καθήκον με τη ματαιοδοξία των προσωπικών επιθυμιών, για να κρατήσει άσβεστο το θρύλο εκείνων των πολιτικών που έταξαν πάνω απ' όλα τον μεγαλοϊδεατισμό των προσωπικών οραμάτων.
  • ........................................

Ομως δεν μπορώ να ξεχάσω τα παιχνιδάκια όλων αυτών που τώρα στηρίζουν τον Βενιζέλο. Που συνωμότησαν κυριολεκτικά και έρριξαν τον εκλεγμένο πρωθυπουργό (δεν μπαίνω στην ουσία, αν δηλ. ο Παπανδρέου έκανε λάθη ή όχι). Τώρα αυτό που κατάφεραν είναι να μη διακρίνει κανείς πλέον διαφορές μεταξύ λόγου χάρη του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας. Η επικοινωνία αυτών των δύο χώρων είναι ελεύθερη. Δεν υπάρχουν στεγανά και δεν έχουν πλέον σημασία οι κορόνες του Βενιζέλου κατά του Σαμαρά.
  • ........................................ 

Ο Βενιζέλος προσπαθεί σήμερα να δώσει πυκνότητα στον κομματικό πολιτισμό των φίλων του με τη λογοφιλία του, που στην πολιτική την ονομάζουν λογοκοπία! Και η πολιτική λογοκοπία περιλαμβάνει την έννοια της δημοκοπίας. Και ξέρετε ότι κατά κανόνα η ασύδοτη πολιτική δημοκοπία είναι τονωτικό της ατροφίας της πολιτικής σκέψης. Επιπλέον πρέπει να πω ότι ο Βενιζέλος είναι ερωτευμένος με τον... εαυτό του. Μεθά με τις λέξεις που εκστομίζει, με τον ήχο τους, τον τόνο τους, την έξυπνη τοποθέτησή τους στον ειρμό ενός συλλογισμού, κατασκευάζει συλλογισμούς για να υπηρετήσουν τις λέξεις, φροντίζοντας φυσικά να τηρεί τη λογική της γραμματικής. Αυτά. Τα υπόλοιπα μετά τη... θριαμβευτική νίκη του, το βράδυ!!!

Saturday, March 17, 2012

Λούκα Κατσέλη: Τι πρέπει να γίνει για να μην επιβληθούν νέα μέτρα!

«Ακόμα και στην εποχή του μνημονίου κατάφερα να περάσω σημαντικές μεταρρυθμίσεις, όπως ο νόμος για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, η ρύθμιση χρεών για 27.000 επιχειρήσεις, η μείωση των τιμών των φαρμάκων και η προστασία του κατώτατου μισθού και των συλλογικών διαπραγματεύσεων", δήλωσε η πρόεδρος της "Κοινωνικής Συμφωνίας" Λούκα Κατσέλη, η οποία, μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι, πρόσθεσε: "Αυτό δείχνει ότι όταν υπάρχει βούληση και αποφασιστικότητα μπορούν να γίνουν πολλά».
  • ..............................
Η κ. Κατσέλη υποστήριξε ότι για τις θέσεις υπήρξε το «μαύρο πρόβατο» της κυβέρνησης Παπανδρέου, δεχόμενη συνεχείς επιθέσεις από μέσα μαζικής ενημέρωσης, καθώς επίσης και ότι έπρεπε να φύγει από το Υπουργείο Εργασίας για να περάσουν τα μέτρα του Οκτωβρίου και να αποδομηθούν πλήρως οι εργασιακές σχέσεις.
  • ..............................
Σχετικά με τις τελευταίες δηλώσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλου ανέφερε ότι "ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός του 2009 ήταν γνωστός", η ίδια τον είχε "επισημάνει έγκαιρα" και στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ "είχαν ενταχθεί συγκεκριμένα μέτρα τόσο για το φορολογικό σύστημα και την πάταξη της φοροδιαφυγής, όσο και για την περιστολή δαπανών", αλλά εκείνη δεν ήταν υπουργός Οικονομικών μετά τις εκλογές. Προκάλεσε, ωστόσο, τον κ. Προβόπουλος "να απαντήσει πότε αντιλήφθηκε ότι θα κλείσουν οι χρηματοπιστωτικές αγορές και ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να δανεισθεί και τι συμβουλή έδωσε τότε στην κυβέρνηση όσον αφορά στη χρηματοδότηση της χώρας.
  • ..............................
Κατά την πρόεδρο της "Κοινωνικής Συμφωνίας" το διακύβευμα των εκλογών "δεν είναι αν υπήρχε ή όχι δημοσιονομικό έλλειμμα το 2009, αλλά το τι πρέπει να γίνει σήμερα για να μην επιβληθούν σε λίγους μήνες νέα επώδυνα μέτρα για μισθωτούς, εργαζόμενους και συνταξιούχους", ενώ δήλωσε ότι κόμμα της, «που δημιουργήθηκε για να προτείνει αξιόπιστες και ριζοσπαστικές λύσεις για έξοδο από την κρίση, επεξεργάζεται ήδη ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης για να ξαναχτίσουμε την οικονομία μας χωρίς να εξαθλιώσουμε περισσότερο εργαζόμενους, μισθωτούς και συνταξιούχους".

Πηγή ΑΠΕ 

Θέλετε να "παίξετε" στο βενιζελικό θέατρο του παραλόγου;


ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ

που μαζί σε άλλες εποχές παλαίψαμε και δώσαμε αγώνες νικηφόρους στα πανεπιστήμια, στους δρόμους και τις πλατείες, στα εργοστάσια, παντού, που στηρίξαμε τους Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ σε άγριες εποχές, που "φάγαμε" τη λάσπη και τη συκοφαντία...
ΜΗΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ - ΠΑΡΩΔΙΑ ΠΟΥ ΕΣΤΗΣΕ ο Βενιζέλος κι όλος ο εσμός εκείνων που πραξικοπηματικά εκπαραθύρωσαν εν μια νυκτί τον Παπανδρέου, τον εκλεγμένο πρωθυπουργό της χώρας. Είναι βέβαιο ότι θα πανηγυρίσουν αύριο το βράδυ για τη μηχανορραφία τους που θα φέρει στην προεδρία του Κινήματος έναν άνθρωπο που μοναδικό στόχο είχε την εξουσία και μετά όλα τ' άλλα. Δεν ξεχνάμε πώς συμπεριφέρθηκε την προηγούμενη φορά στην αναμέτρησή του με τον Παπανδρέου. Νομίζετε ότι άλλαξε;;; Μια συνέντευξη έδωσε και πέταξε τον "ΗΛΙΟ" του ΠΑΣΟΚ. Απομάκρυνε και Γραμματέα και εκπρόσωπο Τύπου και τα έκανε όλα μόνος του. Και πού είστε ακόμη!

=Την φωτογραφία την αλίευσα από το μπλγοκ sibilla.blogspot.com/

Η ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΑΝΤΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ...

Το μόνο πράγμα που τους ενώνει είναι ο... φόβος.

Ειπώθηκε ποτέ και πώς η φράση ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ;;;

Επειδή ο φίλος Βασίλης Πουλάκης με εγκαλεί ότι "προμοτάρω" (όπως χαρακτηριστικά γράφει) την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ, γράφει ότι αυτοί που έβαλαν στο στόμα του Γ.Α.Π την καραμέλα "ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ", σήμερα το παίζουν πρόεδροι κόμματος!!!

Καταρχήν, αγαπητέ Βασίλη, ο πρώτος τη τάξει οικονομικός σύμβουλος του Γιώργου ήταν και ο σημερινός πρωθυπουργός, που πλασάρεται ως σωτήρας!

Η Λούκα Κατσέλη ΟΥΔΕΠΟΤΕ είπε τη συγκεκριμένη φράση και πολύ περισσότερο δεν συμβούλευσε τον Παπανδρέου να πει κάτι τέτοιο. Λυπάμαι γιατί η συλλογιστική σου έχει ενορχηστρωθεί με εκείνην των εχθρών του Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ.

Κατά δεύτερον, επειδή δεν παρακολουθούσες κατά γράμμα την πολιτική επικαιρότητα της εποχής, θα σου πω ότι ο Παπανδρέου μετά το συνέδριο της Σύμης που είχε πραγματοποιηθεί στη Χαλκιδική (αν θυμάμαι κι εγώ καλά) είχε πει κατά λέξη: «λεφτά υπάρχουν για τα golden boys, τους συμβούλους και τους κολλητούς αλλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ για τους αδύναμους, τα νοσοκομεία και για την παιδεία».

Σαφώς και εννοούσε τα λεφτά που επί Νέας Δημοκρατίας χάνονταν στη χοάνη της αδιαφάνειας και της διαφθοράς!!!

Κατά τ' άλλα, ΝΑΙ, στηρίζω την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ και όχι το πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ που περιήλθε με τρόπο πραξικοπηματικό στα χέρια του Βενιζέλου.

Ελπίζω να έγινα σαφής. Και αυτά ήσαν ξεκάθαρα, αλλά ποτέ δεν ήθελαν οι κάθε είδους εχθροί να πουν την αλήθεια και μέσα στην οχλοβοή κανείς, μα κανείς δεν θέλησε να πει τη σωστή φράση. Ολοι είχαν τους δικούς τους λόγους να πλασάρουν το "λεφτά υπάρχουν"!!!

Όσο για το ότι "οι άνθρωποι έφυγαν και αντί να πάνε σπίτι τους έφτιαξαν κόμμα για να μην χάσουν το βουλευτικό θώκο", είναι μια άχρηστη φράση. Και δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσω για την ποιότητα των βουλευτών που ίδρυσαν την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ, και για το πολιτικό ήθος τους. Είναι γνωστοί σε όλους...

Το Mega δεν κρατάει καν τα προσχήματα!


Παρακολουθώ αμέριμνος το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega. Θέμα οι εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ. Στο ρεπορτάζ ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος, ο οποίος αναφέρει πως όλα τα μεγάλα στελέχη έχουν βγει και παρακινούν σε κινητοποίηση τα μέλη του ΠΑΣΟΚ, όπως η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Δημήτρης Ρέππας αύριο στο MegaΣ.Κ., κτλ.

Το πιάσατε; Ο Χασαπόπουλος, επί του οίστρου του ρεπορτάζ, προαναγγέλλει πως, αύριο, στο MegaΣ.Κ., θα έχει καλεσμένο τον Ρέππα, ο οποίος μέσω της εκπομπής του θα κάνει κάλεσμα συστράτευσης των μελών του ΠΑΣΟΚ και μαζική συμμετοχή των στις κάλπες! Το team Βενιζέλου δε μπορεί να κρατήσει ούτε τα προσχήματα, καθώς στο σχεδιασμό κινητοποίησης των μελών του ΠΑΣΟΚ συμμετέχουν εκπομπές και κανάλια.

Εμείς θα απολαύσουμε τον Ρέππα αύριο, μα γνωρίζουμε πως ο ίδιος στην Αρκαδία δε μπορεί να κινητοποιήσει ούτε το σόι του. Το ίδιο ισχύει...

στη συντριπτική πλειοψηφία της επαρχίας, ενώ σε Αθήνα-Θεσ/νικη η αδιαφορία των πολιτών είναι το κυρίαρχο συναίσθημα.

Το γνωρίζουμε το τέλος. Οι καταμετρητές θα κολλήσουν ένα μηδενικό ψηφίο στο αποτέλεσμα της κάθε κάλπης και η συμμετοχή θα μετεξελιχθεί από πενιχρή σε θριαμβευτική. Όμως υπάρχει ένας άνθρωπος που θα γνωρίζει το πραγματικό αποτέλεσμα. - Μιχάλη Καρχιμάκη, δικαούμαστε να γνωρίζουμε την αλήθεια.

Ο "ευπρεπής" κύριος Λοβέρδος!!!


Δεν ντρέπεται που μιλάει κι αυτός για το αυριανό πανηγυράκι;;;; Πού πάνε με ΕΝΑΝ, μοναδικό, υποψήφιο για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ;;; Εκτός κι αν νομίζουν ότι η Ελλάδα έγινε... Βόρειος Κορέα!!!!! Κύριε Λοβέρδο δεν χρειάζεται να μονοπωλείτε ιδεολογία και πολιτικές αρχές. Δεν είστε άξιος να μας απαγορεύετε να διεκδικούμε το χώρο του δημοκρατικού σοσιαλισμού. Εσείς κύριε Λοβέρδο, ήδη έχετε κάνει επιλογή. Θα συνεργαστείτε με τον Σαμαρά και τη ΔΕΞΙΑ! Λοιπόν, δεν χρειάζονται δικαιολογίες. Καλό θα ήταν να συνεχίσετε την ... οπαδική σας δραστηριότητα και να συνεχίσετε να πηγαίνετε στο γήπεδο κι εκεί θα έχετε την ευκαιρία να συγχρωτισθείτε με τον παλαιόθεν στενό, στενότατο φίλο σας κύριο Κόκκαλη και άλλους Ολυμπιακών αισθημάτων επιχειρηματίες..

Tuesday, March 13, 2012

Ανακοινώνεται το νέο κόμμα Λ. Κατσέλη - Χ. Καστανίδη


Την ίδρυση νέου κόμματος αναμένεται να ανακοινώσουν στις 12 το μεσημέρι [Τετάρτη, 14 Μαρτίου] στο Ζάππειο, οι διαγραφέντες από το ΠΑΣΟΚ βουλευτές και πρώην υπουργοί, Λούκα Κατσέλη και Χάρης Καστανίδης. Τη διακήρυξη του νέου κόμματος αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να υπογράψουν και άλλοι διαγραφέντες από το ΠΑΣΟΚ βουλευτές, μεταξύ των οποίων οι Λάμπρος Μίχος, Μαρία Κυριακοπούλου, Χρήστος Κασάρας, Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος και Βούλα Τεκτονίδου. Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι η Λ. Κατσέλη θα είναι η πρόεδρος του κόμματος και ο Χ. Καστανίδης ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, κατά τα πρότυπα του γερμανικού σοσιαλδημοκρατικού κόμματος.

Sunday, March 11, 2012

Εδώ, Βόρεια Κορέα!!!


Ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα είναι ο μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με την απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος. Οπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΚΑΠ) Γιώργος Ανωμερίτης, ο Βενιζέλος κατέθεσε στην Επιτροπή πρόταση, συνοδευόμενη από 189 υπογραφές. Ο Χρήστος Παπουτσής κατέθεσε πρόταση, χωρίς υπογραφές, ενώ ο Στέφανος Τζουμάκας κατέθεσε εκπρόθεσμη [sic] πρόταση επίσης χωρίς υπογραφές.
  • ……………………………….
Η διαδικασία της συλλογής υπογραφών αμφισβητήθηκε ως η αυθεντική ερμηνεία του Καταστατικού, μιας και δεν είχε εκδοθεί ο προβλεπόμενος ερμηνευτικός κανονισμός και κατατέθηκαν προτάσεις να τεθεί το θέμα σε ψηφοφορία. Το προεδρείο της συνεδρίασης έθεσε σε ψηφοφορία τις υποψηφιότητες των Παπουτσή και Τζουμάκα, αλλά καμία δεν συγκέντρωσε 94 ψήφους, σύμφωνα με την ερμηνεία του άρθρου 41 του Καταστατικού, όπως την διατύπωσε η ΕΚΑΠ. Ο Παπουτσής έθεσε θέμα σύνθεσης του Εθνικού Συμβουλίου, από το οποίο αποχώρησαν πολλά μέλη και άλλα διαγράφηκαν, ενώ ο Τζουμάκας έθεσε και θέμα αδυναμίας συλλογής υπογραφών από τη βάση λόγω ανυπαρξίας οργανώσεων και αμφισβήτησε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει σήμερα 390.000 μέλη, όπως ανέφερε ο Ανωμερίτης. Η παρουσία του οποίου στην ΕΚΑΠ αμφισβητήθηκε όπως και η νομιμότητα της σύνθεσης της Επιτροπής, λόγω της έμμισθης θέσης που κατέχει στο δημόσιο ο Ανωμερίτης.
  • ……………………………….
Ο Παπουτσής διαφωνώντας με την διαδικασία τόνισε ότι τα πολιτικά προβλήματα, όπως αυτό που είχε ενώπιόν του το Εθνικό Συμβούλιο «δεν λύνονται ούτε με τεχνητά οφ-σάιντ ούτε με διαδικαστικά τερτίπια». Ο Τζουμάκας χαρακτήρισε, με δήλωσή του, «δημοκρατικά διάτρητη και αμφισβητήσιμη» τη διαδικασία, ενώ, νωρίτερα, είχε κατηγορήσει τον Ανωμερίτη ότι ψεύδεται ανακοινώνοντας ότι κατατέθηκαν δύο μόνο υποψηφιότητες, του Βενιζέλου και του Παπουτσή. Στη συνέχεια ο Ανωμερίτης διευκρίνισε ότι ο Τζουμάκας κατέθεσε την πρότασή του μετά τη λήξη της συνεδρίασης της ΕΚΑΠ, εκπρόθεσμα.
  • ……………………………….
Δεν χρειάζονται σοβαρό σχολιασμό όλα αυτά που συνέβησαν τις δυο-τρεις τελευταίες μέρες στις κομματικές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ. Υπάρχει μια μαζική υστερία για την παραμονή στην εξουσία και την κατακράτηση στοιχείων για πολιτική συναλλαγή. Δημοκρατικές διαδικασίες ασφαλώς και δεν υπήρξαν. Ούτε φυσικά βρισκόμαστε στην εποχή που κυρίαρχος ήταν ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου και δεν μπορούσε κανείς να τον αμφισβητήσει. Υπάρχει πρόσοψη ενότητας. Άλλωστε, αν λάβει κανείς υπόψη του τις διαγραφές που έχουν προηγηθεί, θα καταλάβει ότι κάτι σημαντικό γίνεται στο χώρο αυτό που κάποτε κυριαρχούσε στην πολιτική ζωή του τόπου. Και είναι φανερό πλέον ότι έχουν υπάρξει προειδοποιητικά συμπτώματα πλήρους διάλυσης. Όσον αγώνα και αν κάνουν οι εναπομείναντες βαρόνοι που ανεμίζουν τη σημαία του πολιτικού καιροσκοπισμού, είναι οφθαλμοφανής η ψευδεπίγραφη ενότητα.
  • ……………………………….
Οι προσδοκίες για αλλαγή σήμερα φαίνονται περισσότερο από κάθε άλλη φορά εξασθενημένες. Δεν έχουμε στη διάθεσή μας κάποια ενθαρρυντικά ενδόσημα για να στηρίξουμε αισιόδοξες σκέψεις. Πίσω από τα αραβουργήματα της βενιζελικής πλουτοκρατίας του λόγου, προσπαθούμε ματαίως να ανακαλύψουμε το βάθος της πολιτικής σκέψης που να εναρμονίζεται με την ιδεολογία και τις πολιτικές αρχές του ιστορικού αυτού Κινήματος! Ξέρετε ότι ο ιμπεριαλισμός του λόγου καταντάει βαναυσουργία Ένας τέτοιος ιμπεριαλιστής είναι και ο Βενιζέλος. Το γεγονός ότι πλαγιοκοπήθηκε από τα λεγόμενα μεγαλοστελέχη και στηρίχθηκε για την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος, μου θυμίζει τις μικρές χώρες του πρώην ανατολικού συνασπισμού που προσδέθηκαν στο άρμα της Αμερικής σε χρόνο ρεκόρ. Και ο Βενιζέλος δεν στεναχωρήθηκε που πηγαίνει στις κάλπες μοναχός! Μόνος υποψήφιος ο εξής ένας, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο νέος σωτήρας! Θα έπρεπε για να νομιμοποιήσει την υπεροχή του, να στηρίξει την ύπαρξη και μιας ακόμη υποψηφιότητας. Δεν το έκανε όμως. Είναι τυφλωμένος από τη μανία της εξουσίας. Τα θέλει όλα δικά του. Σαν τον Σημίτη που μας είχε απειλήσει τότε ότι ήθελε και την πρωθυπουργία και την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, αλλιώς θα μας άφηνε στα κρύα του λουτρού…