Wednesday, January 25, 2012

Κώστα [Σκανδαλίδη], τελικά, τι θέλεις από τον Παπανδρέου;;;


«Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του οφείλει να συγκαλέσει άμεσα την Κοινοβουλευτική Ομάδα για να συζητήσει τη διάταξη μάχης και τους στόχους και να εκλέξει τον πρόεδρό της. Είναι αδιανόητο οι βουλευτές μας να μην αντιμετωπίζουν συντεταγμένα τα πολύ βαρύτερα και κρισιμότερα καθήκοντα που προμηνύονται της αμέσως επόμενες μέρες», αναφέρει ο Κώστας Σκανδαλίδης και σημειώνει: «εξυπακούεται ότι η εκλογή του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι ανεξάρτητη από τις δρομολογημένες διαδικασίες εκλογής του προέδρου του Κινήματος». «Η κυβέρνηση και η χώρα δεν μπορούν να περιμένουν τις εσωτερικές μας διαδικασίες. Οι αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου είναι για τον καθένα μας σεβαστές, αλλά εξαρτώνται καταλυτικά από τις εξελίξεις που είναι αβέβαιες και καταιγιστικές», υπογραμμίζει ο Σκανδαλίδης.

  • ...................
Εγώ θα τα δεχτώ όλα όσα λέει ο Κώστας. Αλλά, για να έρθουμε τώρα στη θέση του Παπανδρέου, τον οποίο ουσιαστικά εγκαλεί. Τη μια τον φορτώνει σ' ένα γάιδαρο και τον ρεζιλεύει αυτός, την άλλη ο Χρυσοχοϊδης τον βρίζει σκαιότατα, την παράλλη η Διαμαντοπούλου λέει τα δικά της, ο Λοβέρδος επίσης (από το "Βήμα" του Ψυχάρη) τον έχει αποστρατεύσει, μετά ο Βενιζέλος τον ευχαριστεί επειδή (άκουσον, άκουσον) παραιτήθηκε από την ηγεσία του Κινήματος (ενώ δεν συνέβη ποτέ κάτι τέτοιο), ακολουθούν τα διάφορα πολιτικά μειράκια της κοινοβουλευτικής ομάδας (Γιαννακά, Καϊλή, Αντωνίου κ.ά.) που μπαίνουν στο παιχνίδι των μέσων ενημέρωσης και του επιχειρηματικού/εκδοτικού κατεστημένου, και άχρηστο τον ανέβαζαν, άχρηστο τον κατέβαζαν... 

  • ...................
Δηλαδή, από τη μια θέλουν και κομματικές διαδικασίες σε μια μέρα που λέει ο λόγος κι από την άλλη τον έχουν... παραιτήσει και τώρα του ζητούν τα ρέστα γιατί δεν... προεδρεύει!!!

  • ...................
Καλό είναι ν' αποφασίσουν τι θέλουν όλοι αυτοί. Αλλά, το κακό (γι' αυτούς) είναι ότι δεν κατάλαβαν πως μονάχα με τον Παπανδρέου μπορεί να προχωρήσει ΕΝΩΜΕΝΟ το ΠΑΣΟΚ. Κι αν φύγει ο Γιώργος, πάει, πέταξε το πουλάκι. Βέβαια ο Γιώργος λέγεται (σύμφωνα με τον Μπεγλίτη) ότι δεν θα θέσει υποψηφιότητα ούτε για πρόεδρος ούτε για πρωθυπουργός. Αφήνει ελεύθερο το πεδίο για όλους τους κάφρους, που νομίζουν ότι θ' αλλάξουν το πολιτικό τοπίο. Και πορεύονται βυθισμένοι στις ψευδαισθήσεις τους. Είναι αλήθεια ότι τελευταία παρατηρείται ένα μπάχαλο στους κόλπους της κοινοβουλευτικής ομάδας. Ομως, ο μόνος που δεν φταίει είναι ο Γιώργος Παπανδρέου. Απαξάπαντες θέλουν ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, να λένε ό,τι θέλουν και να δρουν όπως θέλουν. Δηλαδή, ασυδοσία. Αφού όλοι αυτοί δημιούργησαν κατάσταση διάλυσης, τώρα ζητούν τα ρέστα! Κατάφεραν τα "κορυφαία" στελέχη να  απαξιώσουν τον Πρόεδρο του Κινήματος στα μάτια των βουλευτών και των στελεχών. Αλλά έχει ο καιρός γυρίσματα...

  • ...................
ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να μετρηθούν με τον Παπανδρέου. Γιατί ο Γιώργος έχει όλα όσα μπορεί να έχουν όλοι τους (ευτυχώς όχι τα μειονεκτήματά τους, που είναι πάμπολλα). Και κυρίως δεν έχουν αυτό που περισσεύει στον Παπανδρέου: Ευαισθησία και ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΗΘΟΣ!

2 comments:

james said...

ΤΙΝΑΞΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΛΕΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΗΘΟΣ.ΩΡΑΙΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΗΘΟΥΣ ΕΧΕΙΣ.
ΣΚΕΨΟΥ ΝΑ ΕΙΧΕ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙ ΤΙ ΘΑ ΕΛΕΓΕΣ.

Νίκος Λαγκαδινός said...

Και δεν εκτοξεύτηκες στο διάστημα εσύ;;; Ή μου γράφεις από τον πλανήτη Αρη;;;