Friday, February 11, 2011

Εγώ το λέω "διαστροφή" - μας "δουλεύουν" οι γιατροί;

Οι γιατροί του ΙΚΑ αναφέρουν ότι θα διεκδικήσουν δικαστικά την κατοχύρωση του 20λεπτου χρόνου εξέτασης του ασθενή, προκειμένου να μην τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των ασφαλισμένων και να μην υποβαθμίζεται ο ρόλος του γιατρού του ΙΚΑ, ο οποίος -όπως τονίζουν- συκοφαντείται ως απλός συνταγογράφος!!!

Αυτό κι αν είναι διαστροφή. Δεν υπάρχει ασφαλισμένος του ΙΚΑ που να μην έχει υποστεί τη βαρεμάρα των γιατρών και εν πολλοίς την αδιαφορία τους. Κανείς και ποτέ δεν τους ανάγκασε να ξεπετάνε τους ασφαλισμένους/ασθενείς. Εχω άπειρα παραδείγματα γιατρών που "εξετάζουν" λες και κάποιοι τους κάνουν βασανιστήρια. Υπάρχουν ασφαλώς και κάποιοι γιατροί που νιώθεις την ανάγκη να τους φιλήσεις το χέρι διότι δείχνουν πραγματικά να κάνουν το καθήκον τους. 
Μακάρι, λοιπόν, να κατοχυρωθεί το 20λεπτο, ως χρόνος εξέτασης του ασθενή. Και τότε θα δούμε... Αλλά η δυστυχής αυτή επαγγελματική ομάδα, δηλ. οι γιατροί, φαίνεται ότι έχουν χάσει το παιχνίδι και δεν ξέρω αν το έχουν αντιληφθεί. Είχα ένα έκτακτο περιστατικό χθες και έφαγα τη μισή μέρα στο νοσοκομείο Συγγρού, όπου περίμεναν δεκάδες άνθρωποι για μια εξέταση. Πιστεύει κανείς ότι όλοι αυτοί τα είχαν με την κυβέρνηση; Λάθος! Με τους γιατρούς τα είχαν... Κι αυτές οι σαχλαμάρες που λένε οι γιατροί ότι δήθεν ενδιαφέρονται για την προάσπιση της δημόσιας υγείας, είναι κουραφέξαλα. 

Αυτός ο Βλασταράκος έχει καταντήσει αστείος, όπως αστείος έχει καταντήσει και ο Πατούλης που είναι δήμαρχος στο Μαρούσι και είναι ν' απορεί κανείς πώς δεν τον έχουν πάρει με τις κλοτσιές οι δημότες του -πότε ασχολείται με τα προβλήματα του Δήμου;; Τους είδαμε να γράφουν συνταγές στον κοσμάκη που πήγε απ' όλη την Αθήνα στο υπουργείο και έχουν την εντύπωση οι γιατροί ότι έκαναν θεάρεστο έργο! Δυστυχώς οι ίδιοι δημιούργησαν εικόνες τριτοκοσμικής χώρας και ήθελαν να παρουσιαστούν στους ασφαλισμένους/ασθενείς ως σωτήρες, κατηγορώντας την κυβέρνηση. Εντάξει, ας πούμε ότι έχουν γίνει λάθη από την κυβερνητική πλευρά. Ομως είναι μια κυβέρνηση που ψηφίστηκε από τον ελληνικό λαό για να κυβερνήσει και να κάνει μεταρρυθμίσεις και στον τομέα της υγείας. Τι θέλουν οι γιατροί -να συγκυβερνήσουν;; Την εικόνα ενός αστείου θιάσου παρουσίαζαν οι γιατροί που φορούσαν μπλουζάκια με την φωτογραφία του υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου.

Στόχος των γιατρών του ΙΚΑ σε συνεργασία και με άλλους ιατρικούς φορείς είναι να ακυρωθεί στην πράξη το νομοσχέδιο με προσφυγές στη δικαιοσύνη, αλλά και άλλες μορφές κινητοποιήσεων οι οποίες θα αποφασιστούν τις προσεχείς ημέρες. Τώρα, μας ικανοποίησαν! Ποια άλλη επαγγελματική ομάδα έχει σειρά... να ακυρώσει νόμους και να κηρύξει την ανομία;;;Τότε, τόσα χρόνια τι φωνάζουν όλοι ότι δηλαδή η διαφθορά έχει διαβρώσει αυτή τη χώρα; ΟΛΟΙ φωνάζουμε για κάποιους άλλους. Εμείς δεν φταίμε. Φταίνε οι άλλοι. Μιλάς με τους "άλλους" και σου λένε τα ίδια... Οταν τελειώσουν οι συντεχνίες με τις φωνές, αρχίζουν οι τζαμπατζήδες.

1 comment:

Sotiris Sotiropoulos said...

Αγαπητέ μου κ. Λαγκαδινέ
Διαβ'αζω με προσοχή τα άρθρα σας που έχουν πολύ ενδιαφέρον (άσχετα αν σε ορισμένα σημεία συμφωνώ ή διαφωνώ). Είναι μια ξεχωριστή καθαρή φωνή και μακάρι να υπήρχαν κιάλλες τέτοιες.
Το 'αρθρο για τους γιατρούς με κάνει να σας στείλω και ένα δικό μου (στο μειλ σας) να δείτε τους γιατρούς απ΄πο μια άλλη οπτική γωνία
Με την εκτίμησή μου
ΣΩΤ> ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ -ΔΙΒΡΗ