Monday, May 17, 2010

Ποιο"έγκλημα" του Χρηματιστηρίου; Ο παίζων χάνει και ο πίνων μεθά!


Ομόφωνα αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο πρώην πρόεδρος και πέντε πρώην μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Δημόσιας Επιχείρησης Κινητών Αξιών (ΔΕΚΑ) για την κατηγορία της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου.Η κατηγορία αφορούσε το διάστημα 9 Μαρτίου με 10 Απριλίου 2000 κατά το οποίο σύμφωνα με το κατηγορητήριο, προέβησαν σε μαζικές αγορές μετοχών με σκοπό την άνοδο του Γενικού Δείκτη του ΧΑΑ εν όψει επικείμενων βουλευτικών εκλογών, που είχαν ως αποτέλεσμα ζημία του Δημοσίου.

  • Το δικαστήριο με την απόφαση του έκρινε ότι από την όλη διαδικασία δεν προέκυψε ούτε ελάτωση της δημόσιας περιουσίας, ούτε δόλος των κατηγορουμένων με στόχο να αυξήσουν την δική τους περιουσία ή άλλων.

Στην απόφαση επισημαίνεται επιπλέον ότι από τον ιδρυτικό νόμο της ΔΕΚΑ παραχωρείται στο ΔΣ η αρμοδιότητα να αξιοποιεί και να διαχειρίζεται κινητές αξίες και να προβαίνει όταν κρίνει σε αγορές μετοχών. Η υπόθεση ξεκίνησε να εκδικάζεται τον περασμένο Φεβρουάριο για τρίτη φορά, καθώς οι δύο προηγούμενες απαλλακτικές αποφάσεις του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων αναιρέθηκαν από τον Αρειο Πάγο.

Το ζήτημα πλέον είναι ότι κάποτε πρέπει να πάψουν ορισμένοι να μιλάνε για το "έγκλημα του Χρηματιστηρίου"! Δεν μ' ενδιαφέρουν τα παιχνίδια των κερδοσκόπων, των χρηματιστών και οποιωνδήποτε άλλων στην υπόθεση του. Κάποτε θα πρέπει να καταλάβουν άπαντες ότι υπάρχει μια κουβέντα που λένε στο χωριό μου: Ο παίζων χάνει και ο πίνων μεθά! Καταλάβατε; Κανείς δεν με ανάγκασε να παίξω στο Χρηματιστήριο, ούτε ήρθε κρυφά να αναγκάσει τη γυναίκα μου ή τον αδερφό μου ή τον γιο μου. Όλοι όσοι έπαιξαν, ήθελαν να παίξουν διότι πίστεψαν ότι την επομένη μέρα θα ξυπνούσαν πλούσιοι. Φάγανε ένα αγγούρι και ησυχάσανε. Βέβαια, αρέσκονται, δυστυχώς ακόμη, τα κόμματα της τωρινής (μείζονος και ελάσσονος) αντιπολίτευσης να φωνάζουν για έγκλημα". Ας ψάξουν επιτέλους όμως να βρουν πώς θα χτυπήσουν το ΠΑΣΟΚ. Εχουν ένα σωρό αφορμές. Αλλά, όχι πλέον το Χρηματιστήριο! ΕΛΕΟΣ πια! Και μη μου πει κανείς ότι τις διάφορες δικαστικές βαθμίδες τις ελέγχει το ΠΑΣΟΚ! Κι ούτε ξέρω ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι της Δημόσιας Επιχείρησης Κινητών Αξιών κι αν πλούτισαν ή εκτελούσαν εντολές κάποιων άλλων. Βαρέθηκα. Νισάφι...

No comments: