Thursday, May 8, 2008

ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ, ΤΗ ΛΕΝΕ ΒΑΓΓΕΛΗ, ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ!

ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΙ μετά από πολύ καιρό στην περίπτωση Ευάγγελου Βενιζέλου. Πήγε και μίλησε στο "επιστημονικό συμπόσιο" του ιδρύματος του ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. Και μας έκανε την καρδιά... περιβόλι! Ο ακατονόμαστος φροντίζει την υστεροφημία του. Δικαίωμά του. Το γεγονός ότι έχει βάλει λυτούς και δεμένους να ξαναγράψουν την ιστορία για χάρη του, δεν είναι κάτι που του περιποιεί τιμή.
Η ιστορία δεν ξαναγράφεται σύμφωνα με τις επιθυμίες του καθένα. Το διατεταγμένο γράψιμο μπορεί να παρασύρει σε πλάνες θλιβερές. Οι δημοκρατικοί πολίτες που έζησαν την ταραγμένη περίοδο των Ιουλιανών του 1965 και της τρισάθλιας επιχείρησης της Αποστασίας, στην οποία ιερούργησε ο αρχι-αποστάτης ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, δεν ξεχνούν. Ούτε κι εγώ ξεχνώ, που ως μαθητής τότε έτρεχα με τον πατέρα μου στις διαδηλώσεις.

Το "ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΘΑΡΜΑ" είναι ένα σύνθημα και συνάμα χαρακτηρισμός της στάσης και της όλης πολιτικής συμπεριφοράς του ανθρώπου που δεν διστάζει ακόμη και τώρα να χλευάζει τον Γεώργιο και τον Ανδρέα Παπανδρέου, να λέει ψέματα χωρίς δισταγμό. Μίλησε στο "συμπόσιό" του για πολλούς και απόντες και είπε ό,τι του κατέβαινε στο κεφάλι. Δεν υπάρχουν για να τον αντικρούσουν - κι αυτό είναι το αίσχος!
Για να επανέλθω στον Ευάγγελο Βενιζέλο: μίλησε και αναφέρθηκε στην "κρίση του 1965"! Βαγγέλη, έχει μείνει στην ιστορία ως ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ. Κι εφόσον είσαι κυρίως πολιτικός, καλό είναι να εκφράζεσαι πολιτικά. Η επιστήμη μπορεί να μην έχει χρώματα, όμως η πολιτική έχει χρώματα. Λοιπόν, ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ δεν χρειάζεται νομιμοποίηση.
Ο μητσοτακισμός είναι το δηλητήριο που μπήκε στην πολιτική της εποχής μας και μεταχειρίζεται χίλια τεχνάσματα και αμέτρητες μεταμφιέσεις για να εξαπατά. Ντύθηκε προστάτης και σωτήρας, πατριώτης και αντιστασιακός, προφήτης και Κιγκινάτος. Ποτέ όμως δεν έπαψε να είναι ο άνθρωπος που πρόδωσε την παράταξή του, που εκμαύλισε συνειδήσεις, που βυσσοδομούσε επί χρόνια (κι ακόμα βυσσοδομεί), που η πολιτική ιστορία τον έχει τοποθετήσει στο περιθώριό της. Δεν μπορούμε πλέον να παίρνουμε τοις μετρητοίς αυτά που λέει σήμερα. Η πολιτική του δράση στο μάκρος τόσων χρόνων μας έσπρωξε στην οργισμένη καχυποψία και τη δυσπιστία. Δεν θεωρήσαμε ότι η πολιτική του Μητσοτάκη είχε ποτέ ιδεολογικό περιεχόμενο. Η δράση του μάλλον τον έκανε έναν δικολάβο που μια ζωή διεκπεραίωνε προσωπικές μικροϋποθέσεις. Κι αυτό το λέω διότι ο Μητσοτάκης πάντοτε εργάστηκε για τον εαυτό του - όχι για το συμφέρον του τόπου. Θα έπρεπε κάποτε να καταλάβει ότι οι αρτηρίες μας δεν έχουν αδειάσει από αίμα. Είμαστε ζωντανοί κι έχουμε μνήμη και πάθος για μια καλύτερη και δημοκρατική ζωή.

10 comments:

Στέλιος said...

Νίκο, με πρόλαβες, σήμερα λέω κι εγώ τα ίδια για τον κ. Βενιζέλο (http://aratepylas.blogspot.com/
2008/05/blog-post_08.html). Δυστυχώς, φαίνεται ότι η εξ αγχιστείας συγγένεια του καθηγητή με τους Μπακατσέλους του δημιουργεί δεσμεύσεις απέναντι στον Μητσοτάκη.

Νίκος Λαγκαδινός said...

Χαίρω που συμπίπτουν οι σκέψεις μας. Αυτό σημαίνει πως μάλλον έχουμε δίκιο. Πάω να σε διαβάσω...

monahikoslikos said...

Καλά ο ο Βαγγέλας ο γαμπρός του Μπακατσέλου - που είναι κώλος και βρακί με το ακατανόμαστο - τι περίμενες να πει για την αποστασία; Πάλι καλά να λες που δεν κατηγόρησε κι αυτός τον Ανδρέα για τη δικτατορία!

Stefan said...

Περίμενα με πολύ αγωνία και προσμονή ειλικρινά την ομιλία του Βαγγέλη
είχα αναφερθεί στο θέμα με συντρόφους που τον υποστήριξαν στις εσ.εκλογές
Τίποτε κατέβασε τα μούτρα και άφησε
αποστάτες και φαντάσματα του παρελθόντος να σπηλώνουν την μνήμη του Ανδρέα που και ο ίδιος είχε σημαία του πριν τις 11/ΣΕΠΤ.

Στέλιος said...

Βρε παιδιά αυτά είναι αναμενόμενα! Δε λέω, ο Βενιζέλος βοήθησε με την ευφράδειά του τον Ανδρέα μετά το 1989, αλλά ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΙΩΤΟ? Εγινε αμέσως Υπουργός ΜΜΕ (μία θέση που θεσπίστηκε για τα μέτρα του!) χωρίς ποτέ του πριν να έχει κολλήσει μία (1) αφίσα του Κινήματος!

Dimitris said...

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος που μίλησε για την 'κρίση το 1965' είναι ο ίδιος Ευάγγελος Βενιζέλος που ζήτησε να γίνει αρχηγός του ΠΑΣΟΚ πρόσφατα; Ρε πού καταντήσαμε.... Ήταν στην Ελλάδα το 1965; Έχει διαβάσει καθόλου την ιστορία αυτής της εποχής; Έχει ιδέα; Πώς και ακόμα έχει μούτρα να εμφανίζεται σαν αντιπρόσωπος δημοκρατικός, του ΠΑΣΟΚ...
Του ζήτησε ακόμα κανένας να εξηγήσει τα λεγόμενά του;
Εγώ βρίσκομαι δέκα πέντε - είκοσι χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την Ελλάδα, αλλά το αίμα μου βράζει με αυτά που διαβάζω.

Στέλιος said...

Νίκο, εις επίρρωσιν των όσω λέμε, διάβασε σήμερα το έγγραφο που δημοσιεύουν τα ΝΕΑ. Τί θα πεί τώρα ο Μητσοτάκης? Αλλά και ο κος συνταγματολόγος? Μάταια προσπάθησε ο περιφερόμενος κλόουν και "νομάρχης" Θεσσαλονίκης σήμερα στο "Μέγκα Σαββατοκύριακο" να ανασκευάσει την Ιστορία.

Νίκος Λαγκαδινός said...

Σ.Μ. Καλά, μες στο μυαλό μου είσαι! Μόλις κάθισα για να γράψω γι' αυτές τις μαλακίες που έβλεπα πριν λίγο στο Mega, όπου ο καραγκιόζης ο Ψωμιάδης ο γελοίος έλεγε τόσες μπούρδες που μου ήρθε να σπάσω την τηλεόραση. Όσο για τον συνταγματολόγο, τι να πω; Διάβασα ότι στη συζήτηση που έγινε προς το φινάλε του "συμποσίου" έκανε μια προσπάθεια να "ανασκευάσει", αλλά την παπάρα του την έχει κάνει. Διάβασε τι γράφει παραπάνω ο Dimitris, από την μακρινή Αυστραλία. Του τη "δίνει" και μόνη η αναφορά στον Μητσοτάκη. Γράφει: "το αίμα μου βράζει με αυτά που διαβάζω"!

Anonymous said...

免費小遊戲,免費遊戲,小遊戲,遊戲,好玩遊戲,好玩遊戲區,A片,情趣用品,遊戲區,史萊姆好玩遊戲,史萊姆,遊戲基地,線上遊戲,色情遊戲,遊戲口袋,我的遊戲口袋,小遊戲區,手機遊戲,貼圖,A片下載,成人影城,愛情公寓,情色貼圖,情色,色情網站,色情遊戲,色情小說,情色文學,色情,aio交友愛情館,色情影片,臺灣情色網,寄情築園小遊戲,情色論壇,嘟嘟情人色網,情色視訊,愛情小說,言情小說,一葉情貼圖片區,情趣用品,情趣,色情漫畫,情色網,情色a片,情色遊戲,85cc成人片,嘟嘟成人網,成人網站,18成人,成人影片,成人交友網,成人貼圖,成人圖片區,成人圖片,成人文章,成人小說,成人光碟,微風成人區,免費成人影片,成人漫畫,成人文學,成人遊戲,成人電影,成人論壇,成人,做愛,aio,情色小說,ut聊天室,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,尋夢園聊天室,080視訊聊天室,免費視訊聊天,哈啦聊天室,視訊聊天,080聊天室,080苗栗人聊天室,6k聊天室,視訊聊天室

Unknown said...

,徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社