Wednesday, May 7, 2008

ΚΥΡΙΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ!


Στο Αμφιθέατρο του Μεγάρου Καρατζά, κατά την έναρξη του τριήμερου επιστημονικού Συμποσίου του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Κ. Μητσοτάκης», με θέμα «Από τον Ανένδοτο στη δικτατορία», ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ άνοιξε τον φάκελο «Αποστασία», 33 χρόνια μετά τα δραματικά γεγονότα του Ιουλίου του 1965, όταν αντισυνταγματικά ανετράπη η νόμιμη κυβέρνηση της Ενώσεως Κέντρου υπό τον Γεώργιο Παπανδρέου.
O κ. Κ. Μητσοτάκης έθεσε στο στόχαστρο πολλές φορές τον επί δεκαετίες βασικό πολιτικό αντίπαλό του Ανδρέα Παπανδρέου. «Ο ίδιος ο Γεώργιος Παπανδρέου μου εξομολογήθηκε και εμένα άλλωστε όταν βρεθήκαμε και οι δύο κρατούμενοι στο Κέντρο των τεθωρακισμένων αμέσως μετά το ξέσπασμα της δικτατορίας ότι “ο Ανδρέας τα έκανε όλα”». Σύμφωνα με την εκδοχή του ο «Γέρος της Δημοκρατίας» του είπε: «Μου εζήτησε ο Βασιλεύς να τον διαγράψω και θα τον διέγραφα (τον Ανδρέα)». Οσον αφορά τον πρώην πρωθυπουργό αυτό που τον συγκλόνισε δεν ήταν ότι ο πατέρας θα διέγραφε τον υιό, αλλά όπως τόνισε «από το ένα μπαλκόνι θα έπεφτα εγώ και από το άλλο ο Ανδρέας». Για τις αρνήσεις του Γεωργίου Παπανδρέου να αποδεχθεί τις λύσεις που του πρότειναν την εποχή εκείνη για να αντιμετωπισθεί η κρίση προέβαλε τις πιέσεις του Ανδρέα Παπανδρέου και χαρακτήρισε τον ΑΣΠΙΔΑ υπαρκτή παράνομη οργάνωση, η ύπαρξη της οποίας έδωσε επιχειρήματα στο Παλάτι. Βέβαια δεν χαρίστηκε και στον Γεώργιο Παπανδρέου στον οποίο επέρριψε ευθύνες για τη ρήξη με το Παλάτι, ενώ αργότερα τον «αποδυνάμωσε» με τη φράση: «Χωρίς τη βοήθεια του τότε Βασιλέα ούτε ο Γεώργιος Παπανδρέου θα γινόταν πρωθυπουργός». [Το Βήμα, 7/5/2008].
Ο Γεώργιος Παπανδρέου έχει προ πολλού πεθάνει, ο Ανδρέας Παπανδρέου έχει κι αυτός πεθάνει, ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ μπορεί να λέει ό,τι θέλει! Είναι δυνατό να ακούς τον βρικόλακα και να μην ανατριχιάζεις; Ο φάκελος της Αποστασίας έχει από χρόνια πριν ανοιχτεί και ο Λαός έχει αποφανθεί. Το ζήτημα είναι ότι ο αρχι-αποστάτης γέρασε και μυαλό δεν έβαλε. Θέλει να "χτίσει" μια εικόνα για να τον ευλογάνε και μετά θάνατον. Δυστυχώς γι' αυτόν, δεν πρόκειται η Ιστορία να διαγράψει κάποιες σελίδες της κι ούτε βέβαια να ξαναγράψει κάποιες άλλες. Τελεσίδικα ο άνθρωπος, που αναστάτωσε την Ελλάδα και που είναι υπεύθυνος για πολλά δεινά, είναι καταδικασμένος στη συνείδηση του ελληνικού λαού. Το αίσχος γι' αυτόν είναι ότι επικαλείται "λόγους" του Γέρου της Δημοκρατίας που δήθεν του είπε κάποια στιγμή για τον Ανδρέα. Πάντα έτσι έκανε. Ο Εφιάλτης...

4 comments:

Dimitris said...

Τέτοια καθάρματα δεν δείχνουν ίχνος ντροπής γι' αυτά που έχουν κάνει, όχι μόνο στο παρελθόν, αλλά και στο παρόν.
Ελπίζω να καταντήσουν στην κόλαση, αν στην πραγματικότητα υπάρχει τέτοιος τόπος.

Στέλιος said...

@dimitris: είναι γνωστή η τακτική του Μητσοτάκη. Εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι έχουν φύγει από τη ζωή οι πρωταγωνιστές της εποχής και λέει ότι τον βολεύει. Δυστυχώς γι'αυτόν, όμως, υπάρχει και κάτι που λέγεται γραμμένη Ιστορία!

Νίκος Λαγκαδινός said...

Πρόκειται περί ενός ατόμου που δεν υπάρχουν λέξεις για να τον χαρακτηρίσουν. Dimitris, δεν ξέρω αν θα πάει στην κόλαση, αλλά όπως λέει και ο Σ.Μ. είναι πάγια τακτική του Μητσοτάκη να λέει τα πράγματα όπως τον βολεύουν και να αναφέρεται σε ΑΠΟΝΤΕΣ. Αλλά, η Ιστορία έχει γράψει και δεν ξεγράφει!

Anonymous said...

情趣用品,情趣,色情漫畫,情色網,情色a片,情色遊戲,85cc成人片,嘟嘟成人網,成人網站,18成人,成人影片,成人交友網,成人貼圖,成人圖片區,成人圖片,成人文章,成人小說,成人光碟,微風成人區,免費成人影片,成人漫畫,成人文學,成人遊戲,成人電影,成人論壇,成人,做愛,aio,情色小說,ut聊天室,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,尋夢園聊天室,080視訊聊天室,免費視訊聊天,哈啦聊天室,視訊聊天,080聊天室,080苗栗人聊天室,6k聊天室,視訊聊天室,成人聊天室,中部人聊天室,免費視訊,視訊交友,視訊美女,視訊做愛,正妹牆,美女交友,玩美女人,美女,美女寫真,美女遊戲,hi5,hilive,hi5 tv,a383,微風論壇,微風,伊莉,伊莉討論區,伊莉論壇,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,plus,痴漢論壇,維克斯論壇,情色論壇,性愛,性感影片,校園正妹牆,正妹,AV,AV女優,SEX,走光,a片,a片免費看,A漫