Thursday, August 15, 2013

Η αντίθετη άποψη



Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ μας δοκιμάζει ανά πάσα στιγμή και χωρίς καλά-καλά να το καταλάβουμε οδηγούμαστε σε καταστάσεις που δεν προσιδιάζουν σε μια πολιτισμένη κοινωνία. Τα θέματα που προκύπτουν είτε πολιτικά είτε κοινωνικά είτε οικονομικά, “σηκώνουν” διαφορετικές ερμηνείες κι ο καθένας έχει τη δική του άποψη και τις δικές του έτοιμες λύσεις για όλα!!! Και το τρομερό είναι ότι κανένας δεν δέχεται την αντίθετη άποψη. Όλοι μιλάνε από καθέδρας, έχουν την μια και μοναδική αλήθεια, γίνονται τιμητές και δικαστές, είναι οι αποκλειστικά “ευαίσθητοι”, βλέπουν καλύτερα από τους άλλους, ξεχωρίζουν το καλό από το κακό, δεν δέχονται τις οποιεσδήποτε ιδεολογικές διαφορές ή ασυμφωνίες που μπορεί να υπάρχουν, και επιζητούν μετά μανίας τη μονολιθικότητα των θελήσεων και των επιδιώξεων. 

ΚΙ ΑΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙΣ να σταθείς απέναντι και να βάλεις ερωτηματικό σε ό,τι η πλειοψηφία των φωνασκούντων υποστηρίζει, χάθηκες... Θα οδηγηθείς στο λαϊκό δικαστήριο που θα σε στείλει κατευθείαν στην [ρωμαϊκή] αρένα κι εκεί ξέρουμε από την ιστορία τι γινόταν. Η φανατισμένη μάζα ζητούσε αίμα!!! Έτσι με αυτά που συμβαίνουν στη χώρα μας, φτάσαμε σε καταστάσεις ανθρωποφαγικές. Έχουμε εμπειρία από πλήθος περιστατικά, που δοκιμάζουν τις ανθρώπινες σχέσεις και συνθέτουν ένα εφιαλτικό χρονικό. 

ΣΗΜΕΡΑ, η altera pars θεωρείται και καταδικάζεται ως εχθρικό στρατόπεδο. Κι εγώ θεωρώ ως έσχατη καταισχύνη την παραδοχή ενός ιδεώδους που αρνείται την ελευθερία και την ανεξαρτησία του ατόμου. Φυσικά καταδικάζω εκείνον που διεκδικεί την ελευθερία σ' ένα γεωγραφικό χώρο και ανέχεται την άρνησή της σε κάποια άλλη περιοχή και τον καταδικάζω διότι απλούστατα είναι υποκριτής και απατεώνας. Δεν θα παραθέσω παραδείγματα. Απλώς μπορεί κανείς να διαπιστώσει αυτά που αναφέρω από μια μικρή επισκόπηση του διαδικτύου όπου θα καταλάβει τη σύγχυση που επικρατεί. Από τη στιγμή που ο καθένας έχει έναν υπολογιστή, αυτοστρατεύεται στον αγώνα για την αλήθεια και τη δικαιοσύνη, αλλά συχνά δυστυχώς συμβάλλει άθελά του στην παραπλάνηση, σε σημείο που να χάνεται ο προσανατολισμός. 

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΝΩΣΗ, ενημέρωση και εμπειρία για να κάνει ο οποιοσδήποτε τον τιμητή. Δεν λέω φυσικά ότι πρέπει να είναι καταρτισμένος φιλοσοφικά, αλλά να μην αναμεταδίδει συνθήματα παραπλανητικά και να μη γίνεται εύκολα αφελές θύμα της πολιτικής απάτης.

No comments: