Monday, November 5, 2012

Δεν πρέπει να χάσουμε τις ελπίδες μας!!!

ΠΡΕΠΕΙ να δούμε κατάματα αυτήν την άθλια κατάσταση που σήμερα επικρατεί στη χώρα μας, όπου οι υπάρχουσες πολιτικές δυνάμεις την κρατάνε δέσμια στις δικές τους αντιφάσεις. ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ;;; Δεν μπορεί να μην υπάρχει! Η πίστη μας στις μεγάλες αξίες της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, το πάθος μας για την χώρα μας και η αγάπη μας για τα παιδιά μας και τις νεότερες γενιές. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΜΑΣ! Για ένα είμαι βέβαιος: Ότι τα σημερινά κόμματα είναι εκφυλισμένες αποφύσεις ποικιλώνυμων συμφερόντων και δεν είναι σε θέση να δώσουν λύσεις στα καυτά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και οι Έλληνες
  • ............................
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ δυνατό να παρακολουθούμε την απεγνωσμένη προσπάθεια του κατ' εξακολούθηση τυχοδιώκτη πρωθυπουργού, ο οποίος με την τακτική που ακολούθησε κατά την περίοδο της διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ, μας οδήγησε σε δυο απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις, για να σχηματίσει τελικά κυβέρνηση με τα δεκανίκια της Δημοκρατικής Αριστεράς του Φώτη Κουβέλη και του βενιζελικού ΠΑΣΟΚ. Είναι γνωστή αλλά τώρα αποσιωπάται η ΑΡΝΗΤΙΚΗ στάση που κράτησε στις εκκλήσεις του Παπανδρέου να στηρίξει την τότε κυβέρνηση στην εφαρμογή σκληρών αλλά απαραίτητων μέτρων για να βγούμε στην αντίπερα όχθη. 
  • ............................
ΟΧΥΡΩΜΕΝΟΣ στην ηλίθια και ανέξοδη άρνησή του, ο Σαμαράς υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό, σε αλλεπάλληλες εξαγγελίες με την επωνυμία "Ζάππειο 1,2,3..." ένα "άλλο μείγμα πολιτικής", την οποία ουδέποτε εξήγησε, και διάφορες άλλες ανοησίες που ουδέποτε ξαναθυμήθηκε για να εφαρμόσει από την ημέρα που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας. Απλώς μας καλεί σαν αντίλαλος των εκκλήσεων του Παπανδρέου, να στηρίξουμε αυτή την κυβέρνηση για να... σωθούμε! Ακόμα δεν έχει γίνει αντιληπτό ποια είναι η συνεισφορά του, παρά την απεγνωσμένη προσπάθεια του κόμματός του και των ομοϊδεατών του Ευρωπαίων (με πρώτη την Μέρκελ), για να "ξαναβρούμε την χαμένη μας αξιοπρέπεια". Γιατί, είναι απορίας άξιον, πότε την χάσαμε!!! Αλλά και πώς την εννοεί ο Σαμαράς!!!
  • ............................
ΟΣΟ για το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου, δεν ξέρω για πόσο ακόμα θα το αναφέρουμε ως παράγοντα της πολιτικής ζωής του τόπου. Τα προβεβλημένα στελέχη αυτού του κόμματος που αγαπήσαμε και στηρίξαμε και αγωνιστήκαμε, πρόδωσαν και ξέχασαν. Οι παλινδρομήσεις, η ασάφεια των προθέσεών τους, οι επιμελώς κρυμμένες σχέσεις διαπλοκής που καλλιέργησαν με ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης και με επιχειρηματικούς κύκλους, η στάση τους κατά την κρίσιμη περίοδο της πρωθυπουργίας Παπανδρέου, είναι αρκετά στοιχεία για να ισοπεδώσουν κάθε σωτήρια προοπτική για το ιστορικό Κίνημα που άλλαξε την όψη της Ελλάδας. Γιατί κανείς και τίποτε δεν μπορεί να σβήσει την προσφορά του ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα στην αλλαγή της χώρας μας. Νιώθω μια βαθιά απέχθεια για όλους εκείνους που με ευκολία διαγράφουν την ιστορία.
  • ............................
ΣΗΜΕΡΑ, που όλοι νιώθουμε στριμωγμένοι και ιδιαίτερα οι νέοι άνθρωποι, πρέπει να σταθούμε επίμονα στις θέσεις μας. Να δούμε ψύχραιμα την κατάσταση και να πάρουμε αποφάσεις χωρίς όμως να ξεχνάμε. ΟΧΙ στις κραυγές των πολιτικών και των δημοσιογράφων εκείνων που βρίζουν, που νομίζουν ότι έχουν το αλάθητο, που είναι καθημερινοί πελάτες στα τηλεπαράθυρα των της διαπλοκής, που σπέρνουν τη διχόνοια, που απαξιώνουν τους πάντες και τα πάντα και σπρώχνουν τον κόσμο με μαθηματική ακρίβεια σε φασίζουσες καταστάσεις. Και βέβαια δεν είναι λύση οι νέοι να το βάλουν στα πόδια και να βρουν δουλειά σε άλλες χώρες. Είναι τραγικό λάθος. Οι μάχες θα δοθούν ΕΔΩ, στην Ελλάδα. Θα παλέψουμε, θα ταλαιπωρηθούμε ξανά, θα κουραστούμε, θα λαβωθούμε, αλλά θα μας θερμαίνει η ελπίδα ότι ΑΥΡΙΟ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!!

No comments: