Friday, October 21, 2016

Το μέλλον εγκυμονεί κινδύνους αλλά και ελπίδες!!!


ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ στην κοινωνία και ιδιαίτερα στη χώρα μας είναι βέβαιο ότι δεν μας κάνουν χαρούμενους. Το μέλλον εγκυμονεί κινδύνους, πολλούς και μεγάλους κινδύνους διότι έχουν πληθύνει εκείνοι που υπονομεύουν την εθνική μας υπόσταση και όσοι έχουν αναλάβει την υπεράσπισή της είναι ανίκανοι. Ωστόσο για να μην φανώ και απαισιόδοξος το μέλλον εγκυμονεί και μεγάλες ελπίδες, κι αυτό είναι κάτι που δεν μπορούμε να παραβλέψουμε. Από την μια νιώθουμε πολύ κοντά μας τον μεσαίωνα κι από την άλλη προσβλέπουμε σε μιαν αναγέννηση!


ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ η κοινωνία μας, η οποία σχεδόν καταρρέει από τα χτυπήματα που της καταφέρουν οι εσωτερικές αντιφάσεις της. Κι αυτό  γιατί η κάθε γενιά έχει τα προβλήματά της, τα τραύματά της, τις ιδεολογικές αγκυλώσεις της και οι νέες γενιές  είναι βυθισμένες στον σκεπτικισμό, αναδιπλώνονται στην ιδιωτική  τους ζωή, στην αισθησιακή απόλαυση, στις ικανοποιήσεις της στιγμής. Ο παράγοντας χρόνος μας κυνηγάει όλους. Δεν υπάρχει χρόνος!!!

ΕΝΑ ΠΛΗΘΟΣ άνθρωποι ανησυχούν για την πορεία των εξελίξεων, βλέποντας ότι η εξουσία βρίσκεται στα χέρια ανικάνων και δημαγωγών και είναι εύλογο να προκαλείται ένα αίσθημα αγωνίας και βαθύτατης δυσπιστίας για την ειλικρίνεια και την ευθυκρισία της. Στο μεταξύ έχουμε χάσει τον ηθικό κανόνα και την αλήθεια, η οποία είναι τεμαχισμένη και διακινείται εδώ κι εκεί με διαφορετικά χρώματα.


ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΘΟΥΜΕ στο πέλαγος των διαλογισμών, ένα παραμένει βέβαιο κι αυτό έχει σχέση με τη δυνατότητα του ανθρώπου να δημιουργεί κάθε μέρα συνθήκες που θα του επιτρέψουν ν’ αλλάξει τη ζωή του. Αλλά για να την αλλάξει θα πρέπει να εξασφαλίσει τους όρους επιβίωσής του.  Μέχρι να τα καταφέρει, δεν έχουμε παρά να ξαναδούμε η ζωή από την χαρούμενη πλευρά της. Χαμογελάστε!!!!! 

No comments: