Δεν ξέρω πόσοι ενδιαφέρονται για τα όσα συμβαίνουν στη γειτονική Σερβία, αλλά για να είμαι ειλικρινής τις περισσότερες φορές η ματιά μου είναι στις εξωτερικές εξελίξεις παρά στις εσωτερικές. Η Σερβία αυτή τη στιγμή είναι στις συμπληγάδες. Και υποφέρει. Αλλά ποιος από μας εδώ στην Ελλαδίτσα ενδιαφέρεται πλέον για το τι γίνεται στη Σερβία ή την Αλβανία ή την Τουρκία; Περισσότερο δείχνουμε την αγωνία μας να εξασφαλίσουμε μια θέση στο αυτοκίνητό μας έξω από το σπίτι μας, παρά να κινηθούμε λίγο μακρύτερα!
Ο Κοστούνιτσα βρίσκεται στη μέση, καθώς παραμένει στην εξουσία χάρη στη συμμαχία του με τον πολιτικό σχηματισμό γύρω από τον φιλοδυτικό πρόεδρο Μπόρις Τάντιτς αλλά πολιτικά βρίσκεται πιο κοντά στον Τόμισλαβ Νίκολιτς. Ο Τάντιτς, ο οποίος κέρδισε με μικρή διαφορά το Νίκολις την Κυριακή παραμένοντας στο θώκο του προέδρου της Σερβίας, εμμένει στη θέση πως το Βελιγράδι πρέπει να κινηθεί για να εξασφαλίσει την εισδοχή της χώρας στην ΕΕ, ανεξαρτήτως της μοίρας του Κοσσυφοπεδίου. Ο Κοστούνιτσα εξέφρασε για άλλη μια φορά την διαφωνία του. "Είμαι πεπεισμένος ότι κάθε Σέρβος πολίτης μπορεί να δει ότι πρόκειται για μια περίπτωση ανηλεούς εκβιασμού", είπε ο Κοστούνιτσα. Μια ημέρα πριν, είχε κατηγορήσει τις Βρυξέλλες ότι "παραπλανούν" τη Σερβία για την πείσουν να δεχθεί την ανεξαρτητοποίηση της επαρχίας.
Σε πρώτη «ανάγνωση» αυτά φαίνονται σα να βρίσκονται έξω και μακριά από το δικό μας πεδίο. Όμως, νομίζω ότι δεν είναι έτσι. Αν ο Κοστούνιτσα και κάποιες άλλες δυνάμεις στη Σερβία εναντιώνονται στην ΕΕ για τον συγκεκριμένο λόγο, της επικείμενης απόσχισης του Κοσσυφοπεδίου, αυτό δεν θα πρέπει να μας ανησυχεί; Δηλαδή, ταιριάζει η πολιτική της χώρας μας, που συναινεί σε ό,τι πάει να γίνει, με το δίκαιο; Σε λίγο, θα κηρύξει και το ψευδοκράτος την ανεξαρτησία του κι εμείς θα λέμε ότι όλα πάνε καλά; Η Θράκη όπου πλειοψηφεί το «μουσουλμανικό» στοιχείο δεν ανησυχεί κανέναν; Οι Αλβανοί έχουν πάρει φόρα και όπου ΜΠΟΡΟΥΝ χτυπάνε! Φυσικά με την υποστήριξη των Αμερικανών και των Ευρωπαίων, των οποίων (Ευρωπαίων) οι πολιτικοί ηγέτες είναι για τα... μπάζα!
- Βλέπει κανείς, δηλαδή, σε ζητήματα που ο απλός πολίτης τα θεωρεί υψίστης σημασίας, οι ηγέτες μας να τα αξιολογούν διαφορετικά και να συντάσσονται με τις αποφάσεις των γελοίων πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
3 comments:
Το μεγάλο έγκλημα σε βάρος της Σερβίας έγινε από τον Κροάτη Τίτο, που δυστυχώς πέρασε στην ιστορία και ως μεγάλος ηγέτης - πρόεδρος της τότε ενωμένης Γιουγκοσλαβίας.
Η πολιτική Τίτο στο Κοσυφοπέδιο είναι που άνοιξε τότε την όρεξη των Αλβανών σε βάρος των Σέρβων της περιοχής και τώρα οι εξελίξεις μοιάζουν φυσιολογικές.
Για να έρθουμε και στα ημέτερα στο πρόσφατο ταξίδι του Καραμανλή στην Τουρκία που έγινε υπό την υψηλή επίβλεψη της Ντόρας συμφωνήθηκε να συσταθεί διακρατική επιτροπή που σε τακτά διαστήματα θα εξετάζει θέματα μειονότητας στις 2 χώρες.
Για τη Θράκη είπες Νίκο αν ανησυχούν;
Φυσικά και όχι. Αφού αποκτήσαμε και τουρκική μειονότητα (από το πουθενά) με τις ευλογίες του Κώστα και της Ντόρας φυσικό δεν είναι σε λίγα χρόνια να έχουμε ένα ελληνικό Κοσυφοπέδιο στην περιοχή;.
Γιατί να ανησυχούμε από τώρα;
Like, είμαστε στοίδιο μήκος κύματος.Θα ήθελα σε παρακαλώ να μου σημειώσεις πού θα βρω αυτό για τη διακρατική επιτροπή που σε τακτά διαστήματα θα εξετάζει θέματα μειονότητας στις 2 χώρες... Βγήκε ανακοίνωση επίσημη - δεν το είδα. Για να είμαι ειλικρινής δεν πολυδιάβασα τα σχετικά με τον τελευταίο πηγαιμό του Κωστάκη και της Ντόρας στην Τουρκία.
Όσο για τη Θράκη, άστα να πάνε στο διάολο. Κάνουν ΟΛΟΙ πως δεν καταλαβαίνουν, ότι πάνε καλά τα πράγματα! Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έχουν παραδοθεί στην ΕΕ για το θέμα του Κοσσυφοπεδίου..
Το "πνίξαν" οι δημοσιογράφοι ξέρεις ποιοι, θα το ψάξω πάντως και θα σε ενημερώσω σύντομα.
"Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έχουν παραδοθεί στην ΕΕ για το θέμα του Κοσσυφοπεδίου.."
Σωστά δεν μπορείς να καταλάβεις γιατί δεν έχουν παραδοθεί στη ΕΕ αλλά η ΕΕ έχει παραδοθεί στους Αμερικάνους για το Κοσυφοπέδιο και οι άλλοι απλώς ακολουθούν...
Post a Comment