Wednesday, October 24, 2007

Ecce homo!

ΣΤΟ «ΣΚΑΜΝΙ» ο νομάρχης για ελάφρυνση... προστίμου. Εσβησε 84.000 ευρώ ο Ψωμιάδης. Στο Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης παραπέμπεται να δικαστεί ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης κατηγορούμενος ότι έσβησε τα διοικητικά πρόστιμα που είχαν επιβληθεί σε βάρος ιδιοκτήτη πρατηρίου καυσίμων. Στο εδώλιο του δικαστηρίου ο νομάρχης θα καθίσει με την κατηγορία της «παράβασης καθήκοντος» και κατηγορείται ότι μείωσε τα πρόστιμα από τις συνολικά 89.000 ευρώ, που είχε επιβάλει ο προηγούμενος νομάρχης Κ. Παπαδόπουλος, σε συνολικά 5.000 ευρώ. Σύμφωνα με το βούλευμα, υπέπεσε σε παράβαση καθήκοντος έχοντας σκοπό να προσπορίσει παράνομο όφελος στον ιδιοκτήτη του πρατηρίου υγρών καυσίμων ο οποίος, όπως διαπιστώθηκε, νόθευε τα καύσιμά του και συγκεκριμένα φέρεται ότι αποχρωμάτιζε το πετρέλειο θέρμανσης και το πουλούσε πιο ακριβά ως πετρέλαιο κίνησης... (Ελευθεροτυπία, 24/10/2007).
Υπάρχει λόγος να ψάξουμε για πράξεις και να τον δω στο εδώλιο... Είδα στο μεταξύ κι ένα σχόλιο στο Έθνος (24/10/2007). Απολαύστε το:
Και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ, και με τον Καραμανλή και με την Ντόρα, και με τον Αβραμόπουλο και με τον Βενιζέλο - με όλους είναι ο Π. Ψωμιάδης! Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, ο οποίος βρέθηκε χθες στην Αθήνα για δουλειές (πήρε σβάρνα διάφορα υπουργικά γραφεία), είπε ότι «ο Καραμανλής είναι ο πολιτικός μου έρωτας», ωστόσο αναφέρθηκε εμμέσως και στη μετακαραμανλική εποχή, εκφράζοντας την υποστήριξή του στην Ντ. Μπακογιάννη, αλλά τονίζοντας παράλληλα πως ο Δ. Αβραμόπουλος είναι «ο πολιτικός του μέλλοντος, μετά τον Κ. Καραμανλή»! Ο Ψωμιάδης επανέλαβε για πολλοστή φορά ότι «ψηφίζει» τον Θεσσαλονικιό Ευ. Βενιζέλο για αρχηγό του ΠΑΣΟΚ. Με ποιον δεν είναι ο νομάρχης; Μάλλον με τον Θ. Πάγκαλο - όταν τον ρώτησαν για τις γνωστές δηλώσεις του τελευταίου εναντίον του υποψηφίου προέδρου του ΠΑΣΟΚ, είπε ότι «πρέπει να φέρουμε τον Ταρζάν, για να μας μεταφράσει τον Πάγκαλο»!

No comments: