Thursday, February 28, 2013

Το σιντριβάνι των ανθρωποθυσιών!!!


Κάθε πρωί, κάθε μεσημέρι, κάθε απόγευμα, κάθε βράδυ, τα μέσα ενημέρωσης μας "ειδοποιούν" ότι τελικά η ζωή δεν έχει αξία, ότι ο άνθρωπος δεν αντιπροσωπεύει κάτι το ιδιαίτερο κι ότι είναι ένας φορολογικός αριθμός, ένα ΑΜΚΑ, ότι δεν δικαιώνεται η ύπαρξή του παρά μονάχα εάν καταβάλει το χαράτσι του στο αιμοβόρο κράτος!!!
  • Και είναι αλήθεια ότι τούτη η ζωή που όλοι μας την ονειρευόμασταν αλλιώτικη, δυστυχώς επιβαρύνεται με τόσο αίμα, με τόσα αποτρόπαια κι ακατανόητα εγκλήματα. 
Η φρίκη μάς κυριεύει όταν νιώθουμε το κόκκινο, αχνιστό σιντριβάνι των ανθρωποθυσιών που επιμόνως ζητεί η "Τρόικα" και οι διαπιστευμένοι εισπράκτορές της. Και θα βρισκόμασταν σε ηρεμότερα νερά εάν είχαμε μια ξεκάθαρη επίγνωση για το πού πάμε!!! Όλα τα άλλα που ακούμε για επαγγελίες, ιδεολογίες, επιτεύγματα, μεγαληγορίες, καταδίκες, καταντάνε βρομερή και τρισάθλια απάτη.
  • .............................
Ένα θα σας πω: Μόλις άκουσα την απόφαση των δικαστών για τον άλλοτε πανίσχυρο δήμαρχο της Θεσσαλονίκης, έμεινα... κάγκελο. Ισόβια;;;;  Και σήμερα διαβάζω στις εφημερίδες ή ακούω στα ραδιοτηλεοπτικά κανάλια ότι αυτό είναι ένα "μήνυμα"!!!  Κι ένα χαμόγελο πικρό διαγράφεται στο πρόσωπό μου.  Ξαφνικά ένιωσα ότι βρέθηκα στο Κολοσσαίο και ο κόσμος ούρλιαζε, κάνοντας τη χαρακτηριστική κίνηση με τον αντίχειρα προς τα κάτω: ΘΑΝΑΤΟΣ!!!! Μην προτρέξετε... γιατί δεν είμαι υπερασπιστής του Παπαγεωργόπουλου.
  • .............................
Έφταιξε;;; Να τιμωρηθεί!!! Εξαπάτησε τους πολίτες και πρόδωσε την εμπιστοσύνη τους;;; Να τιμωρηθεί!!! Πρέπει να πω ότι νιώθω να με κυριεύει ίλιγγος όταν σκέφτομαι ανάμεσα σε τι συμπληγάδες έχουν να κινηθούν οι δικαστές, ψάχνοντας ποιοι είναι αθώοι ή ένοχοι, έντιμοι ή ανέντιμοι, ειλικρινείς ή ψεύτες, ισορροπημένοι ή ψυχοπαθείς. Και θέλω πραγματικά να δω με σοβαρότητα αυτό το θέμα, πέρα από πολιτικές σκοπιμότητες ή εμπάθεια. Και θέλω να εκφράσω την απορία μου και τη δυσπιστία μου για την επώδυνη απόφαση που ήταν ΙΣΟΒΙΑ!!!! Δεν θα πάρω φόρα να κατηγορήσω κάποιον ή κάποιο επιτελείο ότι τάχα σχεδίασαν την περιπέτεια αυτού του ανθρώπου, γιατί εν πολλοίς μονάχος του την οργάνωσε!!! 
  • .............................
Αλλά μες στο μυαλό μου μπερδεύεται κάτι που δεν με αφήνει να δεχτώ ως φυσιολογικό αυτό που έγινε. Ο Παπαγεωργόπουλος μήπως φορτώθηκε τις αμαρτίες ενός κόσμου αμετανόητα κυλισμένου στην ανομία;;; Καθημερινά ακούμε να συλλαμβάνονται μεγαλο-οφειλέτες και μετά να αφήνονται ελεύθεροι με διάφορα νομικίστικα τερτίπια... Κι αν ρίξουμε μια ματιά προς τα πίσω, στην Ιστορία, θα δούμε ότι ουδέποτε έγινε εκείνο που θα έπρεπε να έχει γίνει. Αυτό σημαίνει ότι δεν ήταν πάντα τα μέτρα του ορθολογισμού που κίνησαν την Ιστορία, γιατί όλοι πλέον ξέρουμε ότι άλλες δυνάμεις την κινούσαν κι έχουμε κάθε λόγο και σήμερα να πιστεύουμε ότι την κινούν ακόμη.

No comments: