Wednesday, October 17, 2007

Ποιος θα προστατεύσει τους πολίτες-καταναλωτές;

Σε ιδιότυπη «ομηρεία» παραμένουν χιλιάδες συνδρομητές οι οποίοι αποφάσισαν για διάφορους λόγους να αλλάξουν τηλεπικοινωνιακό πάροχο τους τελευταίους μήνες, με αποτέλεσμα να μη διαθέτουν τηλεφωνική επικοινωνία ή σύνδεση με το Διαδίκτυο πάνω από 150 ημέρες.

Υπολογίζεται ότι περίπου 40.000 συνδρομητές βρίσκονται σε κατάσταση απελπισίας καθώς κανείς δεν τους εξηγεί πότε θα γίνει η νέα σύνδεση του τηλεφώνου τους ή του Ιnternet. Οι καταγγελίες πέφτουν βροχή πλέον στις καταναλωτικές οργανώσεις αλλά και στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), η oποία μέχρι στιγμής έχει επιβάλει πρόστιμα στον ΟΤΕ και στις εταιρείες Τellas, Forthnet, Τeledome, Vivodi και Ηol, ενώ σύντομα θα επιβληθούν συστάσεις ή κυρώσεις και σε άλλες εταιρείες, καθώς εξετάζονται ήδη δεκάδες καταγγελίες για την ΟΝ Τelecom και για άλλους παρόχους.

«Παρακολουθούμε άγρυπνα την κατάσταση και παρεμβαίνουμε συνεχώς για να λύσουμε τα προβλήματα που έχουν ανακύψει.Καλούμε διαρκώς σε ακροάσεις τις εταιρείες και πιστεύουμε ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν» δήλωσε στο «Βήμα» (17/10/07) ο αντιπρόεδρος της ΕΕΤΤ κ. Ν.Κουλούρης .

Κι αν παρακολουθούν την κατάσταση "άγρυπνα"; Ποιος θα μας προστατεύσει από την αυθαιρεσία και την ασύδοτη λειτουργία των επιχειρήσεων της καπιταλιστικής αδηφαγίας. Υπάρχει κράτος, υπάρχουν ελεγκτικοί μηχανισμοί, λειτουργούν, επιβάλλουν κυρώσεις. Τι γίνεται, που να πάρει ο διάολος!

5 comments:

monaxikoslikos said...

Δεν ήξερες! δεν ρώταγες;
Κάτσε και περίμενε τώρα και πάντα να θυμάσαι ότι το φτηνό το κρέας το τρώνε οι σκύλοι.

ploutarhos said...

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ? ΠΕΡΙΜΕΝΑ 4!!!!!! ΜΗΝΕΣ ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΩ ΣΤΟ ΠΑΚΕΤΟ DOUBLE PLAY KAI ΑΦΟΥ ΕΓΙΝΕ ΜΟΥ ΚΟΨΑΝΕ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΜΕΧΡΙ ΛΕΕΙ ΝΑ ΜΕ ΣΥΝΔΕΣΟΥΝ
ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ INTERNET-ADSL.
ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΜΕΓΑΛΕ "ΠΡΟΕΔΡΕ"..... ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΛΕΝΤΕΣΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΟΥΑ ΛΟΥΑ.

Νίκος Λαγκαδινός said...

monahikelike, καθημερινά ο κόσμος την "πατάει" με αυτό που λες: "το φτηνό το κρέας το τρώνε οι σκύλοι". Τι να κάνει ο κοσμάκης, ψάχνει το φτηνό γιατί έχει κοψομεσιαστεί. Ακρίβεια, ανεργία κ.λπ.

Νίκος Λαγκαδινός said...

ploutarhe, Δυστυχώς υπάρχουν δεκάδες πολίτες που έχουν προσφύγει στα δικαστήρια για περιπτώσεις όπως η δική σου. Η καπιταλιστική αγορά αυτό ακριβώς κάνει: προσπαθεί να σε πείσει, να υποκύψεις, να κάνεις το "συμβόλαιο", να μη διαβάσεις τα ψιλά γράμματα κι άντε μετά να ξεμπλέξεις με τους απατεώνες!Για να σταματήσει ο κοσμάκης να πηγαίνει στα γήπεδα - όλοι αυτοί οι μεγαλοκαρχαρίες (Κόκκαλης, Βαρδινογιάννης και άλλοι) πρέπει να καταλάβουν ότι μας χρωστάνε και δεν τους χρωστάμε.

vavanta said...

Niko, εγω περίμενα περίπου 1 μήνα, καθώς είχα isdn , και όλα καλά τώρα.
Σημείωσε ότι είχα γνωστό Διευθυντή στην forthnet που βοήθησε.