Friday, February 10, 2012

Ο "ελεύθερος ραδιοφωνικός αέρας" του Χατζηνικολάου!

Γελάω από τη στιγμή που είδα αυτά που έγραφε ο Νίκος Χατζηνικολάου στο Twitter. Και είχα ανάγκη να γελάσω, να ευθυμήσω, αφού αυτός ο κακός καιρός συνεχίζει να μας ταλαιπωρεί! Γράφει, λοιπόν, ο επαναστάτης Χατζηνικολάου, θέλοντας να κάνει την διαφήμισή του: 
  • Καλημερα! Ραντεβου στις 10 στον ελεύθερο ραδιοφωνικο αέρα του Real FM 97.8 (Αθήνα) και 107.1 (Θεσσαλονίκη). Στο διαδικτυο ακούστε στο real.gr
Ξαφνικά ένιωσα ένα κύμα ελευθερίας να με διαπερνάει, απελευθερωμένος από το σφιχταγκάλιασμα όλων εκείνων των αναμνήσεων που δεν με άφηναν τον τελευταίο καιρό να ανασάνω! Την ώρα δηλαδή, που η δοκιμασμένη από τόσους πειραματισμούς ανθρώπινη σκέψη προσπαθεί μα ψυχραιμία να αθροίσει τα δεδομένα, να βγάλει συμπεράσματα, να αποκρυσταλλώσει κανόνες, να στηρίξει ένα σύστημα, ήρθε η "φωνή" του Χατζηνικολάου να μας πει ότι διαθέτει "ελεύθερο ραδιοφωνικό αέρα"!!! Θου, Κύριε, φυλακήν τω στόματί μου!!! 
  • ...........................
Μέχρι σήμερα ο καθένας ήξερε τι έπρεπε να ζητήσει κι όταν ζητούσε κάτι, το δρόμο που έπρεπε ν' ακολουθήσει. Είχαμε καταλήξει σε μια κατά συνθήκην αναγνώριση των ροπών και σε μια τακτοποίηση των τάσεων. Ξέραμε ποιος ήταν ο σύμμαχος και ποιος ο εχθρός, ποια τα όπλα μας, και ποιες οι αδύνατες πλευρές, με ποια υλικά θα κατασκευαζόταν η πανοπλία μας και ποιες δυνάμεις θα αντιμετωπίζαμε. Έτσι, λοιπόν, στα καθήκοντά μας στηρίξαμε ελπίδες... ΤΕΛΙΚΑ, ιστοί αράχνης ήσαν όλα τα όνειρα και οι χίμαιρες!
  • ...........................
Μετά τον έξαλλο καλπασμό, βρισκόμαστε μπροστά στο χάος! Είναι βαθύ, απροσμέτρητο και δεν είναι γνωστό αν υπάρχει βυθός! Αυτό που νιώθω είναι ότι κι εγώ όπως και αρκετοί άλλοι, ως υπνοβάτες μιας άλλης εποχής, δεν έχουμε πού να στηριχθούμε. Μάλλον πρέπει να το πάρουμε απόφαση ότι θα ζούμε την περασμένη μας ζωή και θα μυρηκάζουμε τα παλιά μας αισθήματα. Μην εξάπτεσθε! Δεν πρόκειται περί δακρύων Κασσάνδρας για μια καταστροφή που έρχεται... Αλλά, φαίνεται αναπόφευκτο, μέσα σ' αυτή την άθλια κοινωνική, οικονομική και πολιτική ατμόσφαιρα, αποκτά κανείς μια περίεργη διαβρωτική ικανότητα εκτίμησης των πραγμάτων και των προσώπων.
  • ...........................
Ο Χατζηνικολάου ανήκει στη χορεία των επιχειρηματιών / εκδοτών που για να στεριώσουν την  επιχείρησή τους είναι αποφασισμένοι να κάνουν τα πάντα. Αυτό έχει διαφανεί με τα περιεχόμενα της κυριακάτικης εφημερίδας του, με τις εκπομπές του ραδιοφώνου του, που δεν σου αφήνει περιθώρια σκέψης και περισυλλογής, που επιχειρεί να σε τρομάξει με τον δήθεν δημοσιογραφικό αλλά απολυταρχικό λόγο του, που τον εφοδιάζει με δικαιώματα που δεν έχει και που φορτώνει το κοινό του με υποχρεώσεις που επίσης δεν έχει.
  • ...........................
Από τη στιγμή που ο Χατζηνικολάου έγινε διαπρύσιος κήρυκας της "ελευθερίας", της "επαναστατικής" και ακραία λεκτικής δημοσιογραφίας, που έχει ως αφετηρία της ένα ιδεολογικό κυκεώνα, τότε δεν μας μένει παρά να αναλύσουμε αυτό το γεγονός στα συστατικά του στοιχεία. Σαν κι αυτόν είναι κι άλλοι, όπως, λόγου χάρη, ο Θέμος Αναστασιάδης! Κι έχουν συσπειρώσει γύρω τους κάποιους (δεν εννοώ όλους, αλλά κάποιους) δημοσιογράφους που δεν τους αναγνωρίζεις κομματική ή πολιτική ταυτότητα. Αυτό, θα πει  κανείς, είναι σωστό και σύμφωνο με την δημοσιογραφική δεοντολογία. Ελα όμως που με τα γραπτά τους και τις εκπομπές τους επιχειρούν να διαβρώσουν το κοινό τους, να το κατευθύνουν, να το ποδηγετήσουν και να το παρατήσουν πάνω σε χαλάσματα!!! 
  • ...........................
Σήμερα, είναι εύκολο, δυστυχώς, στους τσαρλατάνους να επιδιώξουν τη θέση του οδηγού ενός κόσμου που έχει φτάσει πλέον στην κόψη του ξυραφιού και αγωνίζεται να διακρίνει τα όριά του. Περιμένει κανείς από δημοσιογράφους υβριστές ν' ακούσει την αλήθεια ή ένα ακόμνη σενάριο που θα έχει στόχο την εξουδετέρωση των αντιπάλων; Για να φτάσει ο κόσμος από την ατομική πεποίθηση στην κοινωνική συνείδηση, θα χρειαστεί να διανύσει μεγάλη απόσταση, κατά τη διάρκεια της οποίας θα απαιτηθούν ιδεολογικές αποκρυσταλλώσεις. Ο Χατζηνικολάου γράφοντας, ας πούμε, "αυτό το γ...μνημόνιο", έχει την εντύπωση ότι άγγιξε την ψυχή του κόσμου και κυρίως της νεολαίας. Μπορεί να λέει παλιοκουβέντες τώρα που μεγάλωσε γιατί στα μικρά του έζησε σ' ένα αυστηρό οικογενειακό περιβάλλον. Βέβαια από τότε που έμπλεξε και με τον Κουρή, κάτι έγινε μέσα του. Τα πάνω ήρθαν κάτω! Κι εκεί που περίμενα να τον δω να διαδηλώνει εναντίον του καρχαρία Κουρή με τους άλλους δυστυχείς πρώην εργαζόμενους του Alter, ξεδίνει με τον δικό του τρόπο....

  • ...........................
Δεν μπορεί να μιλάει ο Χατζηνικολάου, εάν προηγουμένως δεν δηλώσει ότι ΔΕΝ χρειάζεται την αστυνομική προστασία που του έχει διατεθεί από το κράτος. Και μιλώ για αστυνομικούς που τους πληρώνουμε και που θα μπορούσαν να παράσχουν αλλού και πιο αποτελεσματικά τις υπηρεσίες τους. Ας βγει δημοσίως να δηλώσει πόσοι τον "προστατεύουν"! Πόσοι τον συνοδεύουν και πόσοι προστατεύουν το (τεράστιο) σπίτι του στα βόρεια προάστεια. Μήπως μπορεί να μας πει γιατί απειλείται η ζωή του και πρέπει να τον φυλάνε;

ΥΓ.  Κάντε τον κόπο να δείτε κι αυτό:

"ΝΙΚΟ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ,ΠΟΤΕ ΘΑ ΒΓΕΙΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ;"

No comments: