Sunday, October 4, 2009

Εκλογικός θρίαμβος για το ΠΑΣΟΚ και τον Γιώργο Παπανδρέου



Η εκτίμηση του τελικού αποτελέσματος


Ανίκανος και ανεύθυνος ο Κώστας Καραμανλής μάλλον εγκαταλείπει την πολιτική σκηνή ηττημένος, με καταρρακωμένο το ηθικό. Από τότε που έγινε αντιληπτό απ' όλους ότι είναι εντελώς αδύναμος να διαχειριστεί τη διακυβέρνηση της χώρας, να κουμαντάρει την οικονομική πολιτική, αλλά και τα του οίκου του. Ξεσκεπάστηκε επιτέλους το πρόσωπο ενός πολιτικού που ήταν άδειος από ιδέες και πολιτικές αρχές.

Για να δούμε όμως τις τελευταίες εξελίξεις, που εντοποίζονται πλέον στο ύψος της διαφοράς του πρώτου από τον δέυτερο. Το ΠΑΣΟΚ οδεύει προς εκλογικό θρίαμβο, με τη διαφορά από τη ΝΔ να κινείται στις δέκα ποσοστιαίες μονάδες, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη εκτίμηση του τελικού αποτελέσματος, με στάθμιση των μισών εκλογικών τμημάτων που μετέδωσαν αποτελέσματα μέσω κινητού.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη αυτή, το ΠΑΣΟΚ εξασφαλίζει ποσοστό 43,8% και 160 έδρες, ενώ η Νέα Δημοκρατία πέφτει πολύ κάτω από το ιστορικό χαμηλό της παράταξης, στο 33,9% και δεν ξεπερνά τις 92 έδρες.

Το ΚΚΕ συγκεντρώνει ποσοστό 7,6% και 21 έδρες, ο ΛΑΟΣ 5,6% και 15 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ 4,5% και 12 έδρες ενώ οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν μπαίνουν στη Βουλή με 2,5%.

Το περιθώριο λάθους των εκτιμήσεων αυτών δεν ξεπερνά το ±0,3.

No comments: