Friday, July 17, 2009

Ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας τίμησε τον Ιάκωβο Καμπανέλλη

Ο Ιάκωβος Καμπανέλλης ενώ ευχαριστεί τον Λάμπρο Μίχο, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στη ριζική μεταμόρφωση που έχει συντελεστεί στην πόλη και θερμή αναφορά στη λαμπρή πορεία της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης του Δήμου
  • Ο Ιάκωβος Καμπανέλλης ενώ ευχαριστεί τον Λάμπρο Μίχο, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στη ριζική μεταμόρφωση που έχει συντελεστεί στην πόλη και θερμή αναφορά στη λαμπρή πορεία της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης του Δήμου
  • Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μουσική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας την Τετάρτη 15 Ιουλίου στη Ρωμαϊκή Αγορά, προς τιμήν του μεγάλου συγγραφέα και ακαδημαϊκού Ιάκωβου Καμπανέλλη, στο πλαίσιο του εορτασμού των 60 χρόνων από την ίδρυση του Δήμου.
  • Το μεγάλο δημιουργό τίμησε με την παρουσία του πλήθος κόσμου και πολιτικοί εκ των οποίων η Βάσω Παπανδρέου και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, άνθρωποι των γραμμάτων, της αυτοδιοίκησης, της επικοινωνίας.
  • Στην κατάμεστη Ρωμαϊκή Αγορά πολίτες και πολιτικοί τραγούδησαν τους στίχους του Ιάκωβου Καμπανέλλη σε μουσική των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Σταύρου Ξαρχάκου, Νίκου Μαμαγκάκη, Γιώργου Δεσποτίδη. Οι ερμηνείες από τους Λυδία Αγγελοπούλου, Κώστα Θωμαΐδη, Κώστα Μακεδόνα, Σταμάτη Μπερή, Θεοδοσία Στίγκα, ήταν μοναδικές και αξέχαστες για όσους παρευρέθησαν στην εκδήλωση, ταξιδεύοντάς τους σε άλλες μουσικές εποχές.
  • Στη μουσική διαδρομή στο χρόνο συμμετείχαν επίσης η Βίκυ Στυλιανού, ερμηνεύοντας τραγούδια στο πιάνο, η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων υπό τη διεύθυνση του Ελευθέριου Κακλάνη, ενώ αποσπάσματα από τα έργα του Ιάκωβου Καμπανέλλη απέδωσαν οι ηθοποιοί Δημήτρης Παπαγιάννης, Σοφοκλής Πέππας, Σοφία Γασπαρινάτου, Άρτεμις Κολοκυθά καθώς και σπουδαστές της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης του Δήμου σε σκηνοθετική επιμέλεια Γιάννη Παπαγιάννη.
  • Ο Δήμαρχος της πόλης Λάμπρος Σπ. Μίχος κλείνοντας την εκδήλωση, και αφού ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες, μίλησε με θερμά λόγια για το έργο και την πορεία του Ιάκωβου Καμπανέλλη. Ο Δήμαρχος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους δεσμούς του μεγάλου δημιουργού με την πόλη αλλά και στη συμβολή του στη δημιουργία της πρώτης δημοτικής Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης.
  • Επίσης αναφέρθηκε στην ιερότητα του χώρου της Ρωμαϊκής Αγοράς, συνδέοντάς τον με το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη, και εξηγώντας με αυτόν τον τρόπο το λόγο της επιλογής του συγκεκριμένου χώρου για την εκδήλωση και όχι κάποιου άλλου στο Δήμο Αγίας Βαρβάρας.
  • Ο Ιάκωβος Καμπανέλλης, λαμβάνοντας το λόγο αμέσως μετά το Δήμαρχο, τον ευχαρίστησε και έκανε ιδιαίτερη μνεία στη ριζική μεταμόρφωση που έχει συντελεστεί στην πόλη και θερμή αναφορά στη λαμπρή πορεία της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης του Δήμου την οποία συνεχίζει, ως δάσκαλος, να υπηρετεί.

No comments: