Tuesday, April 21, 2009

«Ο Ιντιάνα Μίλλερ, η Νεμέα και τα ίχνη των Μακεδόνων»


  • Η Ένωση Κορινθίων Αθήνας διοργανώνει την Τετάρτη 29 Απριλίου 2009 και ώρα 18.30 μμ στο Μέγαρο της Αρχαιολογικής Εταιρείας (Πανεπιστημίου 22 – Αθήνα) τιμητική εκδήλωση για τους:
  • Stephen G. Miller, Ομότιμο Καθηγητή Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Μπέρκλεϊ, ο οποίος εργάστηκε επί 35 συνεχή χρόνια στη Νεμέα, όπου αποκάλυψε, εκτός των άλλων, το αρχαίο Στάδιο, το Αποδυτήριο και τα Λουτρά, ξεκίνησε την αναστήλωση του ναού του Νεμείου Διός, κατασκεύασε ένα σύγχρονο αρχαιολογικό Μουσείο που παραχώρησε στο Ελληνικό Δημόσιο, εμπνεύστηκε την ανά τέσσερα χρόνια Αναβίωση των αρχαίων Νεμέων Αγώνων και αφήνει πίσω του ένα τεράστιο συγγραφικό έργο. Ο κ. Stephen Miller, Έλληνας πλέον πολίτης, με πρόσφατη επιστολή του στο αμερικανικό περιοδικό Archaeology επανέφερε στην επικαιρότητα το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, διατυπώνοντας ατράνταχτα επιστημονικά επιχειρήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και την ιστορική υποχρέωση να μη χρησιμοποιείται το όνομά της από το γειτονικό κράτος, που θα μπορούσε να ονομαστεί «Παιονία».
  • Γιώργο Π. Κωστούρο, Πολιτικό Μηχανικό από τη Νεμέα, συγγραφέα του δίτομου έργου «Νεμέων Άθλων Διήγησις», που αποτελεί μεγάλη και εικονογραφημένη ανθολογία γενικών και ειδικών πληροφοριών για τη Νεμέα, τους αρχαίους αγώνες της και τους Νεμεονίκες της αρχαιότητας.
  • Εκτός των ομιλιών των διοργανωτών και των τιμωμένων προσώπων, το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει απαγγελία αποσπασμάτων της μελοποιημένης από το μουσικοσυνθέτη Τάκη Σούκα έμμετρης «Νεμεάδας» του Γιώργου Κωστούρου από την ηθοποιό Ελένη Πετροπούλου και την προβολή αποσπάσματος από το πολύ ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ παραγωγής ΕΤ3 με τίτλο: «Ο Ιντιάνα Μίλλερ, η Νεμέα και τα ίχνη των Μακεδόνων».

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.


No comments: