Wednesday, December 10, 2008

Η Τηλεόραση φταίει!!

Ναι, η τηλεόραση φταίει! Μιλώ για μια πτυχή του προβλήματος. Διότι αυτά που συμβαίνουν σήμερα στη χώρα μας μάς δίνουν αφορμή για πολλές και διάφορες αναλύσεις. Σαφώς και πρώτος φταίχτης είναι η πολιτική ηγεσία και μάλιστα η σημερινή που, εδώ και πέντε χρόνια, μας έχει φλομώσει στο ψέμα και στα οικονομικά και ηθικά σκάνδαλα και πρέπει να φύγει από την εξουσία. Αξίζει όμως να δούμε και μια άλλη παράμετρο για να μπορέσουμε να εξηγήσουμε την συσσωρευμένη οργή και αγανάκτηση της νεολαίας που "εκτρέπεται" - αν δεχτούμε ότι έχει ένα μερίδιο ευθύνης στις καταστροφές.
Όσο, λοιπόν, κι αν οι εργαζόμενοι στην τηλεόραση δημοσιογράφοι θα εξεγερθούν για να υπερασπιστούν το μέσο που υπηρετούν, ένα είναι γεγονός που δεν επιδέχεται απόρριψη: όλοι αυτοί έχουν γαλβανίσει τα μυαλά των νέων, δημιουργώντας την ψευδαίσθηση άλλων κόσμων. Δεν είναι δυνατό να μένουν άνεργα τόσα παιδιά που σπούδασαν κι έχουν προσόντα και πτυχία και να βλέπουν να επιπλέουν στην τηλεόραση η Μενεγάκη και ο Αρναούτογλου, η Δρούζα και η Αννίτα Πάνια, η Τατιάνα ή διάφορες γκόμενες που "σπούδασαν" στις σχολές του Αντέννα "δι' αλληλογραφίας" ή στα ΙΕΚ τάδε...
Δεν είναι δυνατόν όλες αυτές οι εκπομπές του κώλου -έτσι τις λέω και δεν ντρέπομαι- να συγκεντρώνουν διαφόρους τύπους και τύπισσες χωρίς προσόντα και πτυχία, να επιπλέουν, να βγάζουν χρήμα και να είναι συνεχώς φάτσα-κάρτα στο γυαλί ή εξώφυλλα στα περιοδικά και με συνεντεύξεις στις εφημερίδες. Και φταίνε και σοβαροί δημοσιογράφοι που δήθεν κάνοντας τη δουλειά τους ασχολούνται συνεχώς με όλα τα φρόκαλα που βρομίζουν τον αέρα και λένε σαχλαμάρες, και ασχολούνται με τα βρακιά που φοράει η μία και η άλλη, με τις γκόμενες του ενός και τους γκόμενους της άλλης, με τα διαζύγια, με τους gay που βγαίνουν για να πουν τον πόνο τους, με τους μόδιστρους, με τη μόδα, με τις καφετέριες και τα χοροδηδάδικα, με τους τραγουδιστές και τις τραγουδίστριες της κακιάς ώρας που δεν ξέρουν να μιλήσουν και να τραγουδήσουν, με τους αυτοδιοριζόμενους ως "κριτικούς" των νέων ταλέντων.
Τραγικό είναι να βλέπεις τη δυστυχία των κοριτσιών που παρουσιάζουν εκπομπές με τα βυζιά και τους κώλους στη λάκα, προσπαθώντας να ξεπεράσει η μια την άλλη - ποια θα τα βγάλει παραέξω. Κι όσο για τη Μενεγάκη, κάποτε θα πρέπει να πάψει να κοροϊδεύει τον κόσμο, δείχνοντας την αφέλεια και αγραμματοσύνη της, γλείφοντας τεντζερέδες και κουτάλες, πιπιλίζοντας το δάχτυλό της και αφήνοντας διάφορα υπονοούμενα, μιλώντας και παρουσιάζοντας την κοιλιά της όταν γκαστρώνεται, ύστερα τα βαφτίσια των παιδιών της, τα μπούτια της κι ό,τι άλλο πιστεύει ότι θα τραβήξει την προσοχή των ξελιγωμένων.Έλεος!

No comments: