Friday, January 4, 2013

Πέτρος Τατούλης και... ρατσισμός;;;


Όταν το ΠΑΣΟΚ έπαιρνε την απόφαση να στηρίξει τον Πέτρο Τατούλη, απορούσαμε όλοι για τους λόγους εκείνης της θλιβερής προτίμησης. Επέμειναν στον Τατούλη επειδή εκείνη την περίοδο κάποιες δημοσκοπήσεις του έδιναν προβάδισμα. Κι έτσι το ΠΑΣΟΚ φρόντισε να παρουσιάσει τον Τατούλη ως υποψήφιο περιφερειάρχη. Κι «ανάγκασε» ουσιαστικά τους ψηφοφόρους του να στηρίξουν έναν πολιτικό που δεν είχε σχέση με τις αρχές και τα προγράμματα του Κινήματος. Ο Τατούλης κέρδισε τις εκλογές. Και η συνέχεια ποια είναι;;;; Ένα ΤΙΠΟΤΑ… Ποιο είναι το έργο του στην Πελοπόννησο;;; Ωστόσο, ο αγαπητός περιφερειάρχης δεν στάθηκε στην... απραξία του, αλλά κατά καιρούς έχει δείξει ότι είναι παντελώς άσχετος με το έργο για το οποίο εξελέγη. Και τώρα φτάσαμε στο σημείο να θέλει να προβάλει ρατσιστικές διαθέσεις, υπακούοντας ενδεχομένως σε κάποια νοοτροπία που δεν ταιριάζει στον πολιτισμό μας.
  • Ιδού τι δήλωσε: «Ζήτησα από τον αρχηγό της αστυνομίας στην Πελοπόννησο να διαλυθούν όλοι οι υφιστάμενοι καταυλισμοί των Ρομά στην Πελοπόννησο. Σε διαφορετική περίπτωση η περιφέρεια θα λάβει πολιτικές αποφάσεις αντιμέτρων στην κυβέρνηση εφόσον δεν ληφθούν οι αναγκαίες ενέργειες».

Έτσι φτάσαμε λοιπόν, ο τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ να χαρακτηρίζει ως ατυχείς τις δηλώσεις του Πέτρου Τατούλη για διάλυση των καταυλισμών Ρομά στην Πελοπόννησο. Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνεται πως «η ταύτιση ολόκληρων ομάδων του πληθυσμού με παραβατικές συμπεριφορές και μάλιστα από επίσημα χείλη μόνο προβλήματα δημιουργεί», ενώ προσθέτει ότι «η στερεοτυπική αντιμετώπιση ομάδων του πληθυσμού δημιουργεί επικίνδυνα αντανακλαστικά και υποβοηθά τον εκφασισμό της κοινωνίας». Επισημαίνεται, επίσης, ότι η διάλυση των καταυλισμών είναι παράνομη και συμπληρώνει πως πρέπει να συνδέεται με τη μέριμνα για αξιοπρεπή στέγαση όσων διαμένουν σε αυτούς. Τώρα βέβαια είναι αργά για να διαμαρτύρεται το ΠΑΣΟΚ. Καλά θα ήταν να έχει «δέσει» τη συνεργασία του με τον Τατούλη πάνω σε αρχές και πρόγραμμα. Τελικά, όπως αποδείχτηκε, ούτε αρχές ούτε πρόγραμμα. Ο Τατούλης, μας ντροπιάζει!

No comments: