Monday, February 13, 2012

Από την χρεοκοπία στην πραγματική απελπισία!


Ακουσα τον δημοσιογράφο Αγγελο Στάγκο, σύμβουλο της εφημερίδας "Η Καθημερινή" σε μια εκπομπή του "Σκάι", να αναφέρεται σε κάποιους δημοσιογράφους και γενικότερα σε μέσα ενημέρωσης που παρασέρνουν το κόσμο σε ακραίες καταστάσεις και τον περιθωριοποιούν στην απελπισία. Κάπως έτσι.  
  • ................................

Είναι μια αλήθεια την οποία δύσκολα θα παραδεχτούν οι δημοσιογράφοι που εργάζονται κυρίως στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα αλλά και σε μεγάλες εφημερίδες (άλλωστε πόσες είναι οι "μεγάλες" εφημερίδες;;;). Τα τελευταία δυο χρόνια αποδύθηκαν σ' έναν αγώνα δήθεν "αποκάλυψης" του Παπανδρέου ότι "χρήματα δεν υπάρχουν", κι ότι ήταν καταστροφική η επιλογή του "Μνημονίου". 
  • ................................

Κανείς δεν ήθελε ούτε θέλει το Μνημόνιο (ούτε το πρώτο ούτε το δεύτερο). Ομως οι εξελίξεις μας ανάγκασαν να τα δεχτούμε και τα δυο. Και φτάσαμε σε απόσταση αναπνοής από το σημείο μηδέν, όπως είπε και ο Παπαδήμος. Ή ψηφίζαμε και το δεύτερο μνημόνιο ή πέφταμε την επόμενη μέρα στη χρεοκοπία! Εγώ το πίστευα αυτό και ακόμη το πιστεύω. 
  • ................................

Οι συντηρητικοί ηγέτες που κουλαντρίζουν την Ευρώπη δεν μας γουστάρουν. Κι αν εμείς υποφέρουμε, δεν θα τα βάψουν μαύρα. και μη νομίζετε ότι είναι τόσο απλό όσο το επικαλούνται μερικοί, ότι δήθεν δεν θα μας αφήσουν να πτωχεύσουμε! Η χρεοκοπία θα μας πήγαινε δεκαετίες πίσω! 
  • ................................

Αλλά αυτό δεν μπορούν και δεν θέλουν να το καταλάβουν οι πολιτικοί της λεγόμενης παραδοσιακής αριστεράς και οι δημοσιογράφοι των ραδιοτηλεοπτικών μέσων, οι οποίοι είναι καλοπληρωμένοι και δεν νιώθουν την ανάσα της οικονομικής περιπέτειας. Δεν έχουν την έγνοια αν θα πληρώσουν τα ενοίκια ή τους λογαριασμούς ή τα χαράτσια. Ομως κραυγάζουν νυχθημερόν και λαϊκίζουν ανέξοδα, φέρνοντας τον κόσμο από την ενδεχόμενη απελπισία στην πραγματική απελπισία που δεν θεραπεύεται παρά μονάχα με τη συνδρομή του ψυχίατρου. 

No comments: