Saturday, February 11, 2012

Το κρίσιμο σταυροδρόμι

Εκτιμώ τη στάση των περισσότερων από τους διαφωνούντες του ΠΑΣΟΚ. Με την έννοια ότι θέλουν να είναι συνεπείς με τη συνείδησή τους. Ομως, λυπάμαι γιατί πίστευα ότι αυτοί που ασχολούνται με την πολιτική είναι... επαναστάτες! Δυστυχώς αποδείχθηκε ότι αρκετοί από εκείνους που πολιτεύονται είναι "μικροί" και μπροστά στο λεγόμενο "πολιτικό κόστος", επικαλούνται... τη συνείδησή τους. Δεν θα συμμεριστώ τις αιτιάσεις ορισμένων ότι τάχα υπάρχει κι άλλη επιλογή! Δεν υπάρχει άλλη επιλογή αυτή τη στιγμή.
  • ...................................
Χθες ο Παπανδρέου περιέγραψε με τα μελανότερα χρώματα την εικόνα μιας χρεοκοπημένης Ελλάδας. Για να την αποφύγουμε!!! Αλλά οι βουλευτές που βιάστηκαν να δηλώσουν ότι ΔΕΝ θα ψηφίσουν τα νέα μέτρα, έκαναν λάθος! Και κανείς δεν θα περίμενε από προσωπικότητες όπως η Βάσω Παπανδρέου και η Λούκα Κατσέλη να κρατήσουν τη στάση που επέλεξαν. Γνώρίζουν και οι δύο πολύ καλά τι σημαίνει χρεοκοπία. Κρίμα. Στις κρίσιμες στιγμές δεν επιλέγει κανείς το προσωπικό συμφέρον. Το γενικό συμφέρον, είναι αυτό που πρέπει να καθοδηγεί τις επιλογές των πολιτικών.
  • ...................................
Ο Παπανδρέου αφότου άρχισε τον διαπραγματευτικό αγώνα με τους Ευρωπαίους εταίρους για να ξεκολλήσει η χώρα από τη δεινή θέση στην οποία είχε περιέλθει μετά από την άφρονα πολιτική τόσων δεκαετιών, δεν έπαψε  να διεκτραγωδεί την κατάσταση. Αλλά κανείς ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ να καταλάβει. Φτάσαμε στο σημείο ο αναίσχυντος Σαμαράς να λέει ότι όλα όσα γίνονται σήμερα για τη σωτηρία της πατρίδας είναι... δική του πολιτική!!! Ότι η τελευταία διαπραγμάτευση είναι δικό του έργο και ευτυχώς που αυτός πήρε πρωτοβουλίες για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο!
  • ...................................
Η διαστροφή πλέον έχει όνομα: Αντώνης Σαμαράς!!! Είναι δυνατό να ισχυρίζεται ο άνθρωπος ότι η κακή οικονομική κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε είναι έργο του Παπανδρέου;;; Μέσα σε δυο χρόνια πρόλαβε ο Παπανδρέου και κατέστρεψε τη χώρα; Αλλά θα πρέπει να είναι κανείς ηλίθιος για να πιστεύει τις αιτιάσεις του ανόητου αρχηγού της Δεξιάς.

No comments: