Saturday, December 1, 2012

Μαϊμουδο-εφημερίδες



Και ξαφνικά (;;) το όνομα της Μαργαρίτας Παπανδρέου στη δημοσιότητα από δυο κυριακάτικες εφημερίδες, το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ και το ΒΗΜΑ. Δεν χρειάζεται και πολλή φαντασία για να καταλάβει κανείς για ποιους λόγους το όνομα των ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ στοχοποιείται και ενοχοποιείται. Κάποιοι επιζητούν μετά μανίας να το σβήσουν από τον πολιτικό χάρτη. Εδώ δεν θα κάνω τον συνήγορο της Μαργαρίτας, διότι η ίδια και η οικογένειά της θα υπερασπιστούν το δίκιο. Αλλά είναι γελοίος ο τρόπος εμπλοκής του ονόματος της Μαργαρίτας στην υπόθεση της γνωστής λίστας Λαγκάρντ. Λέγεται ότι ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ Στέλιος Στασινόπουλος (ο εκλεκτός του Σαμαρά), είναι αυτός που έδωσε το όνομα της Μαργαρίτας  Παπανδρέου. Ο Στασινόπουλος, δηλαδή, δήλωσε πως βασίζει την κατάθεσή του στις μαρτυρίες δύο διευθυντών της υπηρεσίας: στον Νίκο Λέκκα, διευθυντή επιχειρησιακού σχεδιασμού του ΣΔΟΕ, που όταν ρωτήθηκε σε σύσκεψη αν έχει δει τη λίστα, ο ίδιος του απάντησε ότι δεν την έχει δει [sic], αλλά έχει ακούσει ότι η γυναίκα με τα 500 εκ. είναι πολιτικό πρόσωπο και συγκεκριμένα η κυρία Μαργαρίτα Παπανδρέου. Το ίδιο ισχυρίστηκε και ο Ευ. Καραμάνος, διευθυντής Ειδικών Υποθέσεων.
  • .............................. 
Καταλαβαίνει κανείς πώς γράφεται η ιστορία! Εάν είναι έτσι, όπως ισχυρίζονται τα «επίσημα» αυτά πρόσωπα, τότε η Δικαιοσύνη ας αναλάβει την υπόθεση. Εάν όμως (που είναι και το πιθανότερο) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ, τότε υπάρχει πάλι ο δρόμος της Δικαιοσύνης για να πληρώσουν όσοι ενέχονται στην επιχείρηση σπίλωσης του ονόματος των ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
  • ..............................  
Δεν είναι παράξενο ότι στην υπόθεση έχουν συμμετοχή και οι εκδότες. Πάντοτε στις πολιτικές εξελίξεις οι εκδότες, κάποιοι εκδότες, ήθελαν να κουλαντρίζουν τη ζωή του τόπου. Έτσι και τώρα. Οι εφημερίδες ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ και ΤΟ ΒΗΜΑ έχουν αναλάβει εργολαβικά πλέον να αποδομήσουν το όνομα των ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. Έχουμε μνήμη και ευτυχώς στον μικρό μας τόπο, δεν μπορούν να ξεχαστούν όλα όσα έχουν διαπράξει κάποιοι εκδότες και εκδοτικά συγκροτήματα σε βάρος της δημοκρατικής παράταξης.
  • ..............................  
Το θέμα είναι ότι πάντοτε έβρισκαν πρόθυμους υπηρέτες των συμφερόντων τους ανάμεσα στην πολιτική τάξη. Και φυσικά, όπως έχει διαπιστωθεί, κάνουν τα πάντα για να γράψουν την Ιστορία όπως αυτοί θέλουν. Αλλά, όμως έλα που πλέον αυτό δεν είναι τόσο απλό και εύκολο. Ξέρουμε πολύ καλά πρόσωπα και καταστάσεις και δεν ξεχνάμε.
  • ..............................  
Για τον εκδότη και μπαχαλο-δημοσιογράφο Θέμο Αναστασιάδη που χαχανίζει από την τηλεόραση του Αντέννα, εμπορευόμενος κώλους και βυζιά κ.λπ. δεν έχω να πω κάτι. Είναι φρούτο της εποχής. Απορώ όμως που δεν βρέθηκε ένας πολιτικός, ή δικηγόρος τέλος πάντων, να κυνηγήσει την υπόθεσή του με τα εκατομμύρια όταν είχε πιαστεί κάπου στην Ελβετία… Πώς την έχει γλιτώσει μέχρι τώρα κι επιπλέον εμφανίζεται ως τιμητής των πάντων;;;
  • ..............................  
Όσο για τον επιχειρηματία Ψυχάρη που χρόνια τώρα παλεύει απεγνωσμένα να διευθύνει την πολιτική ζωή του τόπου, δεν χρειάζονται να πούμε πολλά. Ο βίος και η πολιτεία του είναι τοις πάσι γνωστά. Όπως μου θυμίζει ο φίλος μου ο Στέφανος, το μόνο έντυπο που ασχολήθηκε με τον Ψυχάρη και τις στενές σχέσεις που είχε με την χούντα ήταν το περιοδικό ΑΝΤΙ. Σύμφωνα με ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο της Ευγενίας Λουπάκη τον Νοέμβριο 1996 για το περιοδικό ΜΕΤΡΟ ο Ψυχάρης το 1967 εργαζόταν στο ΕΘΝΟΣ, το 1968 πήγε στο ΒΗΜΑ. Τον μεγάλο γιο του Παναγιώτη τον βάφτισε ο υπουργός Τύπου της ΧΟΥΝΤΑΣ, ο Βύρωνας Σταματόπουλος. Το δεύτερο, τον Ανδρέα (μάλλον αυτόν που είναι τώρα βουλευτής της Ν.Δ.), το βάφτισε ο Ανδρέας Παπανδρέου, και το τρίτο που νομίζω είναι κορίτσι, ο Χρήστος Λαμπράκης, μαζί με τον Κόκκαλη! Αξίζει να πούμε ότι ήταν και από τους δημοσιογράφους που συνόδευαν τον υπουργό της ΧΟΥΝΤΑΣ, τον Νικόλαο Μακαρέζο στο ταξίδι του στην Κίνα το 1973.
  • ..............................  
Αλλά να θυμίσουμε ότι ο Ψυχάρης ήταν ανάμεσα στους δημοσιογράφους εκείνους που συνυπέγραψαν το συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον δικτάτορα Γεώργιο Παπαδόπουλο για τη διάσωσή του από την απόπειρα δολοφονίας του από τον Αλέκο Παναγούλη.
  • ..............................  
Αυτός, λοιπόν, ο άνθρωπος, που έχει πάρει στα χέρια του άλλοτε κραταιό συγκρότημα Λαμπράκη, ακόμη θέλει να καθοδηγεί τις τύχες μας. Γιατί, τα ΜΜΕ στα οποία έχει λόγο, καθημερινά ρίχνουν το δηλητήριό τους στην κοινωνία μας και δυστυχώς πάντα καταφέρνουν να εγκλωβίζουν και δημοσιογράφους, και διανοουμένους, αλλά κυρίως αναγνωστικό κοινό.
Θέλω, ωστόσο, να επαναλάβω ότι όλοι αυτοί οι δήθεν θεματοφύλακες των λαϊκών  συμφερόντων, εκδότες και δημοσιογράφοι, δεν θα μπορούσαν να κάνουν τις βρομοδουλειές τους εάν δεν είχαν τη συμπαράσταση κάποιων πολιτικών που πουλάνε την ψυχή τους στο διάβολο μόνο και μόνο για να βρίσκονται στο προσκήνιο.
  • ..............................  
Κι επειδή ο Γιώργος Παπανδρέου εξακολουθεί να αναπνέει, θέλουν ντε και καλά να τον εξαφανίσουν! Το τραβάνε από δω, το τραβάνε από κει, σου λέει ότι κάπου θα τον πετύχουμε… Αφού διέλυσαν το ΠΑΣΟΚ, τώρα θέλουν να φτιάξουν μια "Κεντροαριστερά" στα μέτρα τους! Ναι, ναι, ναι… Και οι αφελείς πολίτες, διψασμένοι για το καινούργιο, το άσπιλο και το αμόλυντο, ακουμπάνε την αγωνία τους και προσδοκούν καλύτερες μέρες!!!

Για φανταστείτε, λοιπόν, ποιοι είναι οι κεκράχτες της δημοκρατικής νομιμότητας, και της δικαιοσύνης, ποιοι είναι οι αδιάφθοροι, που πιστεύουν ότι μπορούν να κρίνουν και να αποφασίσουν για το μέλλον μας!!!

No comments: