Tuesday, December 4, 2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και ο Τσίπρας πρωθυπουργός!!! Πότε με το καλό;;;


Ο Αλέξης Τσίπρας, στο 23ο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, δήλωσε την «ετοιμότητα» του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ να αναλάβει την «ιστορική ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας»! Αυτό φυσικά το λένε κατά κανόνα όλοι οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων που διεκδικούν την κυβερνητική εξουσία. «Σήμερα η αριστερά είναι ανοικτή στις ιδέες, το καινούργιο, στην αναζήτηση, ενώ τα δόγματα έχουν περάσει στην απέναντι πλευρά, οι πολιτικοί μας αντίπαλοι κινούνται στο δόγμα του νεοφιλελευθερισμού»! Η αριστερά πάντα ήταν ανοιχτή, σαν την πλατεία Συντάγματος! Όποιος θέλει μπαίνει κι όποιος θέλει βγαίνει. Δεν έχει σημασία ποιος ή ποιοι είναι, αρκεί να φαίνεται το μπούγιο.
  • ....................................
Υποστήριξε ότι οι αποφάσεις του Eurogroup ανέστειλαν την οριστική και βιώσιμη λύση στην κρίση χρέους της χώρας και πως επιτρέπουν και στις πολιτικές δυνάμεις της σημερινής συγκυβέρνησης «να κερδοσκοπούν πολιτικά με την επιστροφή στη δραχμή [sic], αποσταθεροποιώντας τη χώρα, αποτρέποντας τις ιδιωτικές επενδύσεις και τορπιλίζοντας την προοπτική ανάκαμψης της οικονομίας». Ποιος υποστηρίζει την επιστροφή στη δραχμή; Οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ!!! Αντίθετα, σημείωσε, ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει πολιτικό σχέδιο που θα αντικαταστήσει το μνημόνιο και που στη βάση του «θα αναδιαπραγματευτούμε τη δανειακή σύμβαση» με τους εταίρους. Ποιο είναι αυτό το «πολιτικό σχέδιο» που δεν το ξεδιπλώνει σε μια πλατεία ώστε να μπορέσουμε να το δούμε όλοι και να το καταλάβουμε;;;
  • ....................................
«Είμαστε έτοιμοι για να εφαρμόσουμε τις μεγάλες, προοδευτικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος για να βγει οριστικά από το τέλμα της ανακυκλούμενης κρίσης», τόνισε και προσέθεσε ότι αυτές τις μεταρρυθμίσεις μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να τις εφαρμόσει, «γιατί εμείς δεν είμαστε στο μισθολόγιο της διαπλοκής, δεν είμαστε στη “λίστα Λαγκάρντ”, δεν είμαστε εξαρτημένοι, παρά μόνον από τον ελληνικό λαό». Ποιες είναι αυτές οι «μεγάλες, διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος»;;; Γιατί δεν τις ονοματίζει για να ξέρουμε όλοι και να παλέψουμε μαζί για να τις πραγματοποιήσουμε;;;
  • ....................................
Ο  Τσίπρας είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά moratorium στην εξυπηρέτηση του χρέους, έως ότου η χώρα επανέλθει σε αναπτυξιακή τροχιά, καθώς και Ευρωπαϊκή Διάσκεψη για το Χρέος. Ποιος του είπε ότι οι Ευρωπαίοι θα δεχτούν το moratorium που ζητάει, καθώς επίσης και την Ευρωπαϊκή Διάσκεψη για το Χρέος;;; «Αντίθετα, οι πολιτικές δυνάμεις του Μνημονίου ζητούν την αλληλεγγύη των δανειστών μας για να μην αλλάξει τίποτα στη πολιτική που γεννά και αναπαράγει τη κρίση», ανέφερε και προσέθεσε ότι ζητούν να μην αλλάξει τίποτα στην κορυφή της πολιτικής και οικονομικής πυραμίδας, «για να διασωθούν οι πραγματικοί υπαίτιοι της δημοσιονομικής εκτροπής» και «για την εδραίωση της πολιτικής επικυριαρχίας, αυτού που εμείς αποκαλούμε το “τρίγωνο της αμαρτίας”: χρεοκοπημένοι καναλάρχες, πολυπράγμονες τραπεζίτες και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα». 
  • ...................................
Ο Τσίπρας είναι ο μόνος αναμάρτητος, άσπιλος, αμόλυντος, άφθαρτος και έχει την επιφοίτηση του αγίου πνεύματος, ενώ όλες οι άλλες πολιτικές δυνάμεις πρέπει να γκρεμιστούν στα τάρταρα!!! Αντίθετα με τα τρία κόμματα της σημερινής συγκυβέρνησης, είπε ο Τσίπρας, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έχει «ολοκληρωμένο και ρεαλιστικό πρόγραμμα». Αυτό το λένε όλα τα κόμματα από το 1974!!! 
  • ....................................
Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ιδιαίτερη μνεία στο θέμα των επενδύσεων, λέγοντας ότι «κανείς σοβαρός επενδυτής δεν θα αναλάβει το μακροπρόθεσμο επιχειρηματικό ρίσκο της παραγωγικής επένδυσης, σε μια χώρα όπου την ιδιωτική πρωτοβουλία δεν την εκτοπίζει το κράτος και η δημόσια παρέμβαση, αλλά το καρτέλ της διαπλοκής», το οποίο «λειτουργεί σε καθεστώς απόλυτου προστατευτισμού από το πολιτικό κατεστημένο», «νέμεται τα αναπτυξιακά κονδύλια», «νοθεύει τους κανόνες της αγοράς» και «αποτρέπει τις παραγωγικές πρωτοβουλίες». Αοριστίες και φυσικά ωραία λόγια που χαϊδεύουν τα αυτιά του κοσμάκη, που θέλει να ακούει παχιές κουβέντες.
  • ....................................
Εξαπολύοντας “επίθεση” στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και αντιπαραβάλλοντας τον ΣΥΡΙΖΑ με τις δύο πολιτικές δυνάμεις, είπε πως «εκείνοι έχουν την τεχνογνωσία του καταστροφικού αδιεξόδου», «της αδιαφάνειας του πελατειακού κράτους, σε όλα τα επίπεδα και της οικονομίας» και «των καρτέλ», ενώ «εμείς φέρνουμε την τεχνογνωσία της ανατροπής των συνθηκών της κρίσης», «της διαφάνειας, της δικαιοσύνης και της ισονομίας», «της πλουραλιστικής οικονομίας, όπου ο δημόσιος, ο ιδιωτικός και ο κοινωνικός τομέας θα λειτουργούν συμπληρωματικά, θα συμπράττουν με όρους αμοιβαίου και κοινωνικού συμφέροντος και με αναπτυξιακές κοινοπραξίες στη βάση διακρατικών συμφωνιών». 
  • ....................................
[Εδώ θα δανειστούμε μερικές κουβέντες από τον «Άμλετ» του Σέξπιρ] Τι διαβάζετε κύριέ μου;;; Λέξεις, λέξεις, λέξεις… Διαφάνεια, δικαιοσύνη, ισονομία και άλλα ηχηρά παρόμοια βουίζουν ακόμη στ’ αυτιά μας. Έχει αποδειχτεί ότι δεν δηλώνουν ΤΙΠΟΤΑ!!!! Ο Τσίπρας δήλωσε, επίσης, υπέρ των παραγωγικών ιδιωτικών επενδύσεων, «όχι όμως και των αποκρατικοποιήσεων φυσικών μονοπωλίων και κερδοφόρων δημόσιων επιχειρήσεων», σημειώνοντας ότι στο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνεται η ίδρυση δημόσιας επενδυτικής τράπεζας για τη «συντονισμένη προσπάθεια του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα για την αντιστροφή της ύφεσης». Τι θα πει αυτό; Πώς θα γίνει η αντιστροφή της ύφεσης; Με συντονισμένη προσπάθεια;;; Δηλαδή;;;
  • ....................................
Επίσης, αντιπαρέβαλε το προωθούμενο φορολογικό νομοσχέδιο με ένα «νέο, δίκαιο, απλό, διαφανές και αποτελεσματικό, που θα διευρύνει τη φορολογική βάση», μέσω, όπως είπε, της αύξησης των φορολογητέων κερδών. Κι εδώ, μπαίνουν στη σειρά λέξεις: νέο (;;), δίκαιο (;;), απλό (;;), διαφανές (;;), αποτελεσματικό (;;). Αυτές οι λέξεις τι σημαίνουν για τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ; Θέλω να πω ότι στην ουσία ο Τσίπρας ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ. Αν ζούσε ο Λουκιανός (120-180 μ.Χ.) σήμερα, είμαι βέβαιος ότι θα επαναλάμβανε το πασίγνωστο ώδινεν όρος και έτεκεν μυν!!!

No comments: