Saturday, December 22, 2012

Τίμιος πολιτικός επ’ αμοιβή, δεν υπάρχει! [Διαβάστε πριν προβάλετε την αντίρρησή σας]



Είτε πληρώνουμε τα κόμματα είτε δεν τα πληρώνουμε, οι Ψυχάρηδες και οι Μπόμπολες και τα άλλα οικονομικά / επιχειρηματικά συμφέροντα κυβερνάνε την χώρα μας. Μέχρι σήμερα τα κόμματα έχουν εισπράξει από τον κρατικό κορβανά ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ!!! Και ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Να χρωστάνε και της Μιχαλούς!!! Το σύνθημα ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ λέγεται τώρα που μάθαμε όλοι πλέον ότι στα τελευταία χρόνια οι περισσότεροι από τους κρατούντες κρατούσαν μια μεγάλη κουτάλα και την είχαν χωμένη συνεχώς μέσα στο καζάνι του κρατικού προϋπολογισμού και τρώγανε ακατάσχετα.
  • ..................................
Πέρασαν όμως αυτοί οι καιροί. Όλοι είμαστε πια στα δυο στενά και… στενάζουμε! Αυτοί που διαχειρίζονται τα κόμματα και είχαν την κυβερνητική εξουσία, και ιδιαίτερα μιλώ για το ΠΑΣΟΚ, κατασπατάλησαν τον ιδρώτα του ελληνικού λαού. Ξέρω πολύ καλά ότι μια σοβαρή και σωστή και αποτελεσματική δημοκρατία πρέπει να στηρίζει τα κόμματα. Αλλά όχι πλέον. ΓΙΑΤΙ αυτή τη στιγμή το ΠΑΣΟΚ δεν είναι σε θέση να πληρώσει τους υπαλλήλους του! Τα χρήματα που έδινε το κράτος πού πήγαν;;;
  • ..................................
Λοιπόν, θέλω να πω ότι αυτές τις θεωρίες τις ξέρω κι εγώ πολύ καλά, αλλά πλέον δεν ισχύουν. Αν ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν (και είναι) ηθικός και τίμιος, δεν πιστεύω ότι θα μπορούσε να κόψει το κεφάλι του για όλους τους άλλους που διαφέντευαν το Κίνημα ή είχαν υπουργικά και άλλα αξιώματα. Και γιατί ένα κόμμα ή κάποιοι πολιτικοί θα γίνουν πιο δυνατοί με το χρήμα;;; Δεν φτάνει το πάθος, η αγάπη, οι αρχές και η πίστη στον αγώνα; Γιατί ντε και καλά να πληρώνονται αδρά για να λέμε ότι δεν φοβούνται τις εξαρτήσεις; Δεν βλέπουμε τι γίνεται σήμερα με τους βουλευτές και πόσα εισπράττουν;;; Όσα λένε είναι μπαρούφες. Πληρώνονται πολύ καλά. Και θα έπρεπε να πληρώνονται με τον μισθό ενός δημόσιου υπαλλήλου. Και χωρίς όλα αυτά τα επιδόματα, τα αυτοκίνητα, και ό,τι άλλα ωφελήματα έχουν, και τα οποία δεν έχει ο απλός πολίτης. Θα το πω όσο πιο κομψά γίνεται: Εμένα οι τίμιοι επί πληρωμή δεν μου αρέσουν!
  • ..................................
Γράφει ο «φίλος» στην ProtovouliaPapandreou: «Διαφάνεια στα οικονομικά των κομμάτων, πραγματικός και ουσιαστικός έλεγχος από το κράτος, αυστηρός έλεγχος στις δωρεές…». Ποιος διαφωνεί; Όμως, πότε έγινε κάτι τέτοιο; Ποτέ!!! Κι ούτε πρόκειται να γίνει. Πάντοτε είχαμε την αυταπάτη ότι η κρατική χρηματοδότηση θα έβαζε ένα τέλος και φραγμούς στην εξάρτηση των κομμάτων από κάθε είδους επιχειρηματικά συμφέροντα. Και οπωσδήποτε αυτό το θεωρούσαμε λογικό την περίοδο τουλάχιστον που θεσμοθετήθηκε (νόμος 1443/ 1984), Αλλά προϊόντος του χρόνου διαπιστώσαμε με λύπη ότι ουδέποτε εμποδίστηκε αυτό που θελήσαμε να πολεμήσουμε και να καταργήσουμε, δηλαδή τις σχέσεις των κομμάτων με ιδιωτικά οικονομικά συμφέροντα, τα κατά το κοινώς λεγόμενο ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΑ. Μείναμε απλοί θεατές στον πολλαπλασιασμό ακριβώς αυτών των σχέσεων και δύσκολα θα βρει κανείς σήμερα κόμμα ή πολιτικό που να είναι μακριά από τέτοιες συναλλαγές.  Γιατί τα κόμματα να αναζητούν την οικονομική στήριξη στο κράτος και όχι στην κοινωνία;;; Υπάρχει απάντηση;;; Θα μπορούσα σήμερα να δεχτώ  την κρατική στήριξη τουλάχιστον για την κάλυψη των εκλογικών αναγκών, αλλά κι αυτό είναι ένα επιχείρημα μαχητό, διότι εάν κάποιοι πολιτικοί και κάποια κόμματα επιζητούν και παλεύουν για συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις, τότε ούτε αυτό μπορεί να γίνει.
  • ..................................
Και κάτι τελευταίο: στην άνοδο της Χρυσής Αυγής οδήγησε η ανόητη πολιτική όλων όσοι κυβέρνησαν αλαζονικά τα τελευταία χρόνια και, φυσικά, ευθύνες επιρρίπτω και σε μεγάλη μερίδα των μέσων μαζικής ενημέρωσης που αποζητούσαν και αποζητούν τηλεθέαση και έκαναν τους «γραφικούς» Χρυσαυγίτες μέλη του εθνικού κοινοβουλίου για να έχουν λόγο. Μην ξεχνάμε ότι όλοι αυτοί οι Χρυσαυγίτες είναι παιδιά της Δεξιάς, η οποία οφείλει να τους περιμαζέψει και να μην σφυρίζει αδιάφορα.
  • ..................................
Ο αρθρογράφος στην ProtovouliaPapandreou θα μπορούσε να μας παρουσιάσει πόσα χρήματα έχουν διατεθεί από το 1984 στα κόμματα; Τότε θα καταλάβουν όλοι γιατί εξανίσταμαι και λέω ΦΤΑΝΕΙ, μέχρι εδώ και μη παρέκει! Τόσο χρήμα πήγε στο ΠΑΣΟΚ και ποιος το διαχειριζόταν; Εγώ; Ή εσύ φίλε ΑΝΩΝΥΜΕ αρθρογράφε;;; Ας μην αρχίσω να λέω λεπτομέρειες τώρα…

No comments: