Friday, December 21, 2012

Η υποκρισία των αιώνιων ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ!!!


Όσο σκέφτομαι τι ρόλο έπαιξαν και οι ξένες δυνάμεις μέσω των μονοπωλιακών τους επιχειρήσεων με πιάνει τρέλα. Πόσες φορές δεν "φιλοδώρησαν" κόσμο και κοσμάκη σε όλη την υφήλιο για να κάνουν τις βρομοδουλειές τους. Και τώρα το γράφω γιατί διάβαζα για τα έργα και τις ημέρες της αμερικανικής αεροδιαστημικής βιομηχανίας «Λόκχιντ», που όταν ξέσπασε το σκάνδαλο, γράφτηκε τότε ότι είχε διαθέσει τουλάχιστον 22 εκατομμύρια δολάρια, για δωροδοκίες υψηλά ισταμένων προσώπων σε κράτη στα οποία προωθούσε τα προϊόντα της.
  • ..................................... 
Μετά σκέφτομαι και τα πολλαπλά σκάνδαλα με την «Ζίμενς», που σκόρπαγε αφειδώς εκατομμύρια ευρώ για να παίρνει δουλειές από το ελληνικό Δημόσιο, και την ανακατωσούρα της ελληνικής κοινωνίας. Δεν θα παραβλέψω τις τεράστιες ευθύνες αυτών που ήσαν ευεπίφοροι στις μίζες και παραδόθηκαν στο χρήμα, αλλά είναι να μην μας τη "δίνει" η υποκρισία των Μεγάλων Δυνάμεων που μας κατηγορούν συνεχώς για διαφθορά και μας κάνουν μαθήματα πώς να ξεπεράσουμε την κρίση ή μας βάζουν τα δυο πόδια σ' ένα παπούτσι (μέσω ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ κ.λπ.);;;
  • ..................................... 
Διέβρωσαν ενσυνείδητα τις κοινωνίες ώστε να μπορούν ευκολότερα να κάνουν τις βρομοδουλειές τους και να αποκομίζουν κέρδη και σε τέτοιο βαθμό ώστε να είναι αδύνατο να επιβιώσουν αυτές οι κοινωνίες (σε όλο τον κόσμο) χωρίς αυτού του είδους τις διεφθαρμένες συναλλαγές. Όλα τα σκάνδαλα έχουν άμεση σχέση με τα διάφορα οπλικά συστήματα.
  • ..................................... 
Πώς μπορεί να εξηγήσει κανείς αυτή την περίεργη σχέση που δημιουργείται από τη στιγμή που, λόγου χάρη, μια γαλλική εταιρία που μας πουλάει όπλα, βρίσκει αμέσως και τον πολιτικό που θα διαφθείρει και θα τον λαδώσει;;; Φυσικά πεινασμένοι πολιτικοί πάντα θα υπάρχουν και τα τελευταία χρόνια μας έδωσαν ένα τράνταγμα για ν' αντιληφθούμε την ποιότητα των ανθρώπων που καταγίνονται με την πολιτική.
  • ..................................... 
Τι απομένει;;; Δεν έχουμε και πολλά περιθώρια. Εμείς οι Έλληνες ξέρουμε πολύ καλά ότι οι Μεγάλες Δυνάμεις ήσαν απέναντί μας πάντοτε σχεδόν εχθρικές. Και στη διάρκεια του εθνικο-απελευθερωτικού αγώνα και στην υπόθεση της Μικράς Ασίας και σε πολλές άλλες περιπτώσεις. Δεν ξεχνάμε τις μεμονωμένες περιπτώσεις πολλών ξένων που έδειξαν τον φιλελληνισμό τους και τους τιμήσαμε δεόντως. Ωστόσο, η γενική στάση των ξένων απέναντί μας δεν ήταν πάντα αυτή που συνέφερε στα εθνικά δίκαια. Γιατί αν ήταν δεν θα είχαμε σήμερα τριχοτομημένη λόγου χάρη τη Θράκη: η δυτική στην Ελλάδα, η ανατολική στην Τουρκία, η βόρεια στη Βουλγαρία. Κι αν κάποια στιγμή φάνηκε ότι οι Μεγάλες Δυνάμεις στήριζαν τη χώρα μας σ’ ένα συγκεκριμένο θέμα, αυτό είχε πάντοτε άμεση σχέση με τα δικά τους συμφέροντα.
  • Κι αφού τα ξέρουμε αυτά, τι πρέπει να κάνουμε;;; ΕΝΟΤΗΤΑ!!! Αυτό είναι που μας απομένει. Να είμαστε ενωμένοι για να μπορέσουμε να τους αντιμετωπίσουμε όλους αυτούς.

No comments: