Sunday, June 3, 2012

Ο απελπισμένος Τσίπρας διχάζει τον λαό!


Φωτογραφία: Ο Τσίπρας είναι αισχρός και άκρως διχαστικός, και η πολιτική τακτική του θυμίζει εποχές μισαλλοδοξίας.

Αυτά που είπε στο Αγρίνιο, είναι δείγμα από ένα κήρυγμα μίσους και δεν είναι δυνατό αυτό ν' αποτελεί τρόπο συσπείρωσης του λαού για κάτι καλύτερο.

Ο Τσίπρας είπε ότι ο δικομματισμός δίνει την τελευταία, απελπισμένη μάχη οπισθοφυλακής και είναι ένας κόσμος που φεύγει, ένα κλειστό σύστημα εξουσίας που οργάνωσε το σάπιο, εξαρτημένο, διεφθαρμένο και ανυπόληπτο πολιτικό κατεστημένο του μεταπολιτευτικού δικομματισμού της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. 

Φεύγουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ με τα υποστηρίγματά τους, της διαπλοκής, είπε ο Τσίπρας και «επειδή φεύγουν, μαίνονται, βυσσοδομούν, διαστρεβλώνουν, συκοφαντούν και λοιδορούν»!!

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ φεύγουν -είπε- αφού λεηλάτησαν τη χώρα, γιατί προσπάθησαν να παραδώσουν το λαό και τον τόπο σιδηροδέσμιους στους δανειστές, φεύγουν γιατί εκπροσωπούν και συμβολίζουν ένα ηθικά και πολιτικά απαξιωμένο μοντέλο διακυβέρνησης της χώρας. 

Βουλιάζει το «τρίγωνο της αμαρτίας», οι διαπλεκόμενοι επιχειρηματίες και τραπεζίτες, τα κανάλια και οι εγχώριοι εργολάβοι της τρόικας, είπε ο Τσίπρας.

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς και το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία, αυτή τη στιγμή ψηφίζονται από ένα σημαντικό ποσοστό πολιτών. Κι αφού οι πολίτες εξακολουθούν να στηρίζουν αυτά τα δυο κόμματα (άσχετα από τι πιστεύει κανείς), δεν μπορεί ο Τσίπρας να βρίζει και να χυδαιολογεί με αυτό τον κατάπτυστο τρόπο.

Αλλά, βρίζει γιατί ξέρει ότι δεν πρόκειται να πάρει την απόλυτη πλειοψηφία και πολύ περισσότερο να κυβερνήσει! 

Ο ίδιος, ως προσωπικότητα, είναι... λειψός! 

Οσο κι αν προσπαθούν τα παπαγαλάκια του να τον παρομοιάζουν με τον Ανδρέα ή την "άνοδο" του ΣΥΡΙΖΑ με την περίοδο της ανόδου του ΠΑΣΟΚ, είναι βέβαιο ότι μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει κάποιες προσωπικότητες με πανεπιστημιακούς τίτλους, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό για να τους προσδώσει το κύρος και την ικανότητα να κυβερνήσουν. Κι ούτε ενδιαφέρονται να μάθουν. 

Θα μείνουν εσαεί "μαθητευόμενοι μάγοι". Διακατέχονται από μια έντονη παλαιο-κομμουνιστική νοοτροπία που τους κρατάει δέσμιους σε δογματικές αντιλήψεις κι εξακολουθώ να υποστηρίζω ότι είναι πιστό αντίγραφο του ΚΚΕ. 

Μονάχα που είναι πιο εξευγενισμένοι εμφανισιακά κι έχουν σπουδάσει σε Ευρώπη και Αμερική. 

Αλλωστε προέρχονται από εύπορες οικογένειες και δεν χρειάστηκε να δουν του βελονιού τον κώλο για να καταλάβουν τι σημαίνει να έχεις την αγωνία του καθημερινού.

Και για να μη χαθούμε στην άβυσσο, είτε ψηφίσει κανείς τον Τσίπρα είτε όχι, το κόμμα του θα έχει την τύχη του Καρατζαφέρη. 

Το "ρεύμα" που του έδωσε πόντους, είναι πολύ εύκολο ν' αλλάξει κατεύθυνση κι ο ΣΥΡΙΖΑ να μείνει με το δάχτυλο στο... στόμα!

Για να μαζευτεί όλο αυτό το συνονθύλευμα που στεγάζεται στην Κουμουνδούρου, το συνονθύλευμα των άπειρων συνιστωσών, να μάθει να σκέφτεται για το συμφέρον και το μέλλον του λαού και της χώρας, θα χάσουμε το τρένο!!! 

Κι ένας από τους βασικούς λόγους είναι ο ΗΓΕΤΗΣ! 

Ο Τσίπρας δεν είναι ο "μεσσίας" που περίμενε τόσα χρόνια η "κεντροαριστερά" ή η "αριστερά" για να γίνει, όπως κραυγάζουν οι στημένοι κράχτες, μια "κυβέρνηση της αριστεράς"!!!

Γιατί προφανώς έχουν κοντή, πολύ κοντή μνήμη οι άνθρωποι. Τι εποχή ξημέρωσε για τον ελληνικό λαό όταν έγινε η μεγάλη ΑΛΛΑΓΗ το 1981 με το ΠΑΣΟΚ;;;; 

Φτάσαμε στο σημείο να ντρεπόμαστε να μιλήσουμε για τα επιτεύγματα των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ με τον Ανδρέα Παπανδρέου, επειδή κάποιοι πρόδωσαν τον ελληνικό λαό! 

Και ποιος είπε ότι στο ΠΑΣΟΚ ήσαν όλοι άγιοι;;; 

Ή μήπως θέλουν να μας πουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα αποτελείται από την αφρόκρεμα του παραδείσου της "αριστεράς";;;

Αλλά, θα συνεχίσω άλλη στιγμή...

Ο Τσίπρας είναι αισχρός και άκρως διχαστικός, και η πολιτική τακτική του θυμίζει εποχές μισαλλοδοξίας. Αυτά που είπε στο Αγρίνιο, είναι δείγμα από ένα κήρυγμα μίσους και δεν είναι δυνατό αυτό ν' αποτελεί τρόπο συσπείρωσης του λαού για κάτι καλύτερο. Ο Τσίπρας είπε ότι ο δικομματισμός δίνει την τελευταία, απελπισμένη μάχη οπισθοφυλακής και είναι ένας κόσμος που φεύγει, ένα κλειστό σύστημα εξουσίας που οργάνωσε το σάπιο, εξαρτημένο, διεφθαρμένο και ανυπόληπτο πολιτικό κατεστημένο του μεταπολιτευτικού δικομματισμού της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. 

  • ............................

Φεύγουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ με τα υποστηρίγματά τους, της διαπλοκής, είπε ο Τσίπρας και «επειδή φεύγουν, μαίνονται, βυσσοδομούν, διαστρεβλώνουν, συκοφαντούν και λοιδορούν»!! Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ φεύγουν -είπε- αφού λεηλάτησαν τη χώρα, γιατί προσπάθησαν να παραδώσουν το λαό και τον τόπο σιδηροδέσμιους στους δανειστές, φεύγουν γιατί εκπροσωπούν και συμβολίζουν ένα ηθικά και πολιτικά απαξιωμένο μοντέλο διακυβέρνησης της χώρας. Βουλιάζει το «τρίγωνο της αμαρτίας», οι διαπλεκόμενοι επιχειρηματίες και τραπεζίτες, τα κανάλια και οι εγχώριοι εργολάβοι της τρόικας, είπε ο Τσίπρας.
  • ............................
Όπως αντιλαμβάνεται κανείς και το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία, αυτή τη στιγμή ψηφίζονται από ένα σημαντικό ποσοστό πολιτών. Κι αφού οι πολίτες εξακολουθούν να στηρίζουν αυτά τα δυο κόμματα (άσχετα από τι πιστεύει κανείς), δεν μπορεί ο Τσίπρας να βρίζει και να χυδαιολογεί με αυτό τον κατάπτυστο τρόπο. Αλλά, βρίζει γιατί ξέρει ότι δεν πρόκειται να πάρει την απόλυτη πλειοψηφία και πολύ περισσότερο να κυβερνήσει! Ο ίδιος, ως προσωπικότητα, είναι... λειψός! 
  • ............................
Οσο κι αν προσπαθούν τα παπαγαλάκια του να τον παρομοιάζουν με τον Ανδρέα ή την "άνοδο" του ΣΥΡΙΖΑ με την περίοδο της ανόδου του ΠΑΣΟΚ, είναι βέβαιο ότι μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει κάποιες προσωπικότητες με πανεπιστημιακούς τίτλους, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό για να τους προσδώσει το κύρος και την ικανότητα να κυβερνήσουν. Κι ούτε ενδιαφέρονται να μάθουν. Θα μείνουν εσαεί "μαθητευόμενοι μάγοι". Διακατέχονται από μια έντονη παλαιο-κομμουνιστική νοοτροπία που τους κρατάει δέσμιους σε δογματικές αντιλήψεις κι εξακολουθώ να υποστηρίζω ότι είναι πιστό αντίγραφο του ΚΚΕ. Μονάχα που είναι πιο εξευγενισμένοι εμφανισιακά κι έχουν σπουδάσει σε Ευρώπη και Αμερική. Αλλωστε προέρχονται από εύπορες οικογένειες και δεν χρειάστηκε να δουν του βελονιού τον κώλο για να καταλάβουν τι σημαίνει να έχεις την αγωνία του καθημερινού.
  • ............................
Και για να μη χαθούμε στην άβυσσο, είτε ψηφίσει κανείς τον Τσίπρα είτε όχι, το κόμμα του θα έχει την τύχη του Καρατζαφέρη. Το "ρεύμα" που του έδωσε πόντους, είναι πολύ εύκολο ν' αλλάξει κατεύθυνση κι ο ΣΥΡΙΖΑ να μείνει με το δάχτυλο στο... στόμα! Για να μαζευτεί όλο αυτό το συνονθύλευμα που στεγάζεται στην Κουμουνδούρου, το συνονθύλευμα των άπειρων συνιστωσών, να μάθει να σκέφτεται για το συμφέρον και το μέλλον του λαού και της χώρας, θα χάσουμε το τρένο!!! Κι ένας από τους βασικούς λόγους είναι ο ΗΓΕΤΗΣ! Ο Τσίπρας δεν είναι ο "μεσσίας" που περίμενε τόσα χρόνια η "κεντροαριστερά" ή η "αριστερά" για να γίνει, όπως κραυγάζουν οι στημένοι κράχτες, μια "κυβέρνηση της αριστεράς"!!!
  • ............................
Γιατί προφανώς έχουν κοντή, πολύ κοντή μνήμη οι άνθρωποι. Τι εποχή ξημέρωσε για τον ελληνικό λαό όταν έγινε η μεγάλη ΑΛΛΑΓΗ το 1981 με το ΠΑΣΟΚ;;;; Φτάσαμε στο σημείο να ντρεπόμαστε να μιλήσουμε για τα επιτεύγματα των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ με τον Ανδρέα Παπανδρέου, επειδή κάποιοι πρόδωσαν τον ελληνικό λαό! Και ποιος είπε ότι στο ΠΑΣΟΚ ήσαν όλοι άγιοι;;; Ή μήπως θέλουν να μας πουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα αποτελείται από την αφρόκρεμα του παραδείσου της "αριστεράς";;;

No comments: