Friday, October 28, 2011

Ισοπέδωση των πάντων... στις παρελάσεις


Ιδού κάποιοι νεαροί, καθοδηγημένοι από τους ινστρούχτορες της "αριστεράς" περνούν μπροστά από την υπουργό Παιδείας και αποστρέφουν το πρόσωπό τους!

Κυκλοφορούν κάτι "νούμερα" στη ζωή μας που μας άφήνουν άφωνους. Ακουγα πριν λίγο σε μια χαζοεκπομπή κάποια παλιά ηθοποιό, ονόματι Βάσια Τριφύλλη. Το τι αηδίες έλεγε αυτό το ούφο (που κάποτε ήταν με το ΚΚΕ εσωτ και μετά πήγε με τον Νικήτα Κακλαμάνη, αλλά εξακολουθεί να λέει ότι είναι "αριστερή"), δεν μπορώ να τις χαρακτηρίσω. Αφορμή η σημερινή επέτειος και φυσικά δικαιολογούσε εκείνα τα παιδιά που κρατούσαν ένα μαύρο κουρελάκι ή φορούσαν μαύρα περιβραχιόνια κι εκείνα που απέστρεψαν το πρόσωπό τους από τους "επισήμους" κ.λπ. 

Η πατρίδα καίγεται, η πατρίδα χάνεται, ο κόσμος πεινάει κι αυτοί κάνουν παρελάσεις, έλεγε... Ναι, ναι, ναι. Πού είδαν ότι η πατρίδα χάνεται;;; Κανείς τους δεν φαίνεται διατεθειμένος να χάσει ένα εκατοστό από αυτά που έχει και κατέχει. Κανείς δεν παραβλέπει την κρισιμότητα της οικονομικής κατάστασης, αλλά υπάρχει μια γενική παράκρουση. Κι αν βρέθηκαν μερικά παιδιά να κρατούν μαύρα κουρελάκια; Κι αν υπήρξαν κάποιες οργανωμένες ομάδες που βιαιοπράγησαν κατά των πολιτικών και άλλων δημόσιων προσώπων; 

Τι μ' αυτό; Υπάρχουν χιλιάδες άλλα παιδιά που δεν ανέμιζαν μαύρα κουρελάκια και που είναι υπερήφανα για την πατρίδα τους. Είναι αστεία πράγματα, κάποιοι ανόητοι πολιτικοί (βλέπε ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ και κάποια γκροπούσκουλα) επιλέγουν την εθνική επέτειο για να διαμαρτυρηθούν για την κυβερνητική πολιτική. Αν νομίζουν ότι μπορούν να τα ισοπεδώσουν όλα είναι γελασμένοι. Η αντιπολιτευτική μανία έχει κάποια όρια κι αυτοί δεν το έχουν καταλάβει. Η κοινωνία μας πάει κατά διαόλου με αυτού του είδους την τακτική που ακολουθούν. 

Να εξαφανίσουμε, λοιπόν, την εθνική συνείδηση και τις ηθικές αξίες  που μας συντηρούν. Να ισοπεδώσουμε τους τους κοινωνικούς και πολιτικούς θεσμούς, την εθιμολογία, την παράδοση του εθνικού ηρωισμού και του ανδρισμού της ράτσας, την ατομική αγωγή που εκφράζεται περισσότερο στην ατομική ψυχολογία και στη στάση του ατόμου απέναντι στο σύνολο, τις σχέσεις μεταξύ των κοινωνικών τάξεων, καθ' όσον αφορά μάλλον τους συναισθηματικούς τους δεσμούς, που θα τους ανεύρουμε στις ρίζες της ελληνικής παράδοσης παρά στην εξέλιξή τους μέσα στη σύγχρονη κοινωνία - όλα αυτά είναι αποκρυσταλλώσεις ορισμένων εθνικών ηθικών αξιών που εξακολουθούν να διατηρούν ένα γηγενή πυρήνα.

Είδα την τηλεοπτική εικόνα ενός νεαρού που παρελαύνει και να μουτζώνει προς την μεριά των επισήμων. Και λέει η ανόητη δημοσιογράφος ότι το έκανε αυτό διότι θα ήταν αγανακτισμένος επειδή μπορεί να μην είχε βιβλία, κ.λπ. Αυτός ο νεαρός μαθητής έχει προδιαγεγραμμένο το μέλλον του. Στα Τρίκαλα ένας πολίτης πέταξε αυγά και γρονθοκόπησε τον τοπικό βουλευτή. Εν πάση περιπτώσει βρέθηκαν σε κάποιες πόλεις της ελληνικής περιφέρειας ορισμένοι "αγανακτισμένοι" να αντιδράσουν με ανοίκειο τρόπο. 

Εντάξει. Δημοκρατία έχουμε κι ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Αλλά έχουν χάσει τον έλεγχο, αφού στερούν την ελευθερία εκείνων που δεν συμφωνούν μαζί τους. Ετσι όμως που τα κόμματα της λεγόμενης παραδοσιακής "αριστεράς" καθοδηγούν τους οπαδούς τους, είναι σα να επιζητούν κάποιον "εμφύλιο". Είναι παραλογισμός. Θέλουν να φαγωθούμε μεταξύ μας. 

No comments: