Wednesday, October 12, 2011

Αδιέξοδο, έχουμε χρεοκοπήσει, θα ξαναζήσουμε καλύτερες μέρες;;;


Είναι αλήθεια ότι ως χώρα και ως κοινωνία έχουμε φτάσει σε κρίσιμη καμπή. Και ξέρετε γιατί δεν αντέχουν την λιτότητα όλοι αυτοί που βγαίνουν στους δρόμους και βρίζουν την κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ και τον Παπανδρέου και δεν δέχονται τα μέτρα που θέλει να εφαρμόσει; Εχουν γνωρίσει τον πειρασμό της σπατάλης. Ποιος αρνείται ότι οι Ελληνες έχουν γευτεί το χειρότερο ναρκωτικό που υπάρχει: τον ευδαιμονισμό!

Ολοι αυτοί που θέλουν να γκρεμίσουν την κυβέρνηση, να καταδικάσουν τον Παπανδρέου κι ό,τι άλλο έχουν στο μυαλό τους, ξέρουν άραγε τι μας ξημερώνει; Ήδη έχουμε κιόλας περίεργα συμπτώματα, παρακρούσεις αδόκητες. Ακουσα σήμερα τον πρόεδρο των υπαλλήλων των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης να λέει ότι πλέον έχουν προχωρήσει σε άλλου είδους αγώνα. Δεν κάνουν -είπε- απεργία, αλλά καταλήψεις!!! Οταν ο εργαζόμενος κάνει απεργία, ΔΕΝ πληρώνεται. Τώρα όμως που αυτοί κάνουν καταλήψεις ("αγώνας νέας μορφής"), πάνε κανονικά, χτυπάνε τις κάρτες προσέλευσης και αποχώρησης για να πληρωθούν!!! Δυστυχώς είναι απατεώνες, διότι εγώ ο πολίτης, ο δημότης, πληρώνω κανονικά τα τέλη που με χρεώνει ο δήμος και απαιτώ να μου προσφέρει τις υπηρεσίες που μου έχει υποσχεθεί. Οι σκουπιδιάρηδες όμως δεν περνούν να κάνουν την  αποκομιδή κι έτσι οι γειτονιές της πρωτεύουσας έχουν γίνει σκουπιδότοποι. Τα σκουπίδια τα έχει σκορπίσει η βροχή και τα αυτοκίνητα και βρομάει ο τόπος. 

Η ηθική κατάρρευση είναι γεγονός. Αν υπήρχε και στο ελάχιστο, θα σέβονταν τους πολίτες και τα δικαιώματά τους. Το δημοκρατικό μας πολίτευμα δεν νομιμοποιεί τον οποιονδήποτε καταστρατηγεί τα δικαιώματά μου και μου στερεί την ελευθερία. Αυτό που διαπιστώνω είναι ότι τα πάντα στην εποχή μας έγιναν ύπουλα. Η αβεβαιότητα για το αύριο σημαίνει αυτομάτως ότι πρέπει η κοινωνία μας να γίνει ανθρωποφαγική. Σήμερα τα κόμματα της αντιπολίτευσης ενδιαφέρονται μονάχα για την πτώση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, τη διενέργεια εκλογών για να πανηγυρίσουν το βράδυ των αποτελεσμάτων. Σήμερα μια δημοσκόπηση δείχνει ότι αν γίνονταν τώρα εκλογές θα προέκυπτε μια βουλή με εφτά κόμματα. Τι ωραία, τι καλά. Και η Ελλάδα τι θα γινόταν - ποιος θα σχημάτιζε κυβέρνηση, θα είχαμε ηρεμία, θα μπαίναμε σε ήσυχα νερά; Δυστυχώς. 

Το μόνο συμπέρασμα που βγάζουν όλοι οι αναλυτές είναι ότι έχουμε χρεοκοπήσει οικονομικά. Την ηθική χρεοκοπία κανείς δεν την αναφέρει, όπως επίσης και την κατάχρηση της ελευθερίας. Απλώς είμαστε θεατές παρεκτροπών, παραχαράξεων και διαστροφών. Όλοι αυτοί που υποβάλλουν την αντίδραση που εκφράζεται με τις λεγόμενες "καταλήψεις" (κρατικών κτιρίων, σχολείων κ.λπ.), προβάλλουν μιαν ελευθερία ανεύθυνη, χωρίς σοβαρή επίγνωση των υποχρεώσεών της, ελευθερία με περισσότερο μηδενιστικό παρά δημιουργικό χαρακτήρα, ελευθερία ύπουλη, υπονομευμένη. 

Εχει καταλάβει όλο αυτό το ανθρωπομάνι που βγαίνει στους δρόμους, που κάνει τις καταλήψεις, ότι οι απανωτές και ανεξάντλητες απεργιακές κινητοποιήσεις αποδιοργανώνουν τον κοινωνικό και κρατικό μηχανισμό, σε βαθμό παράλυσης; Ψυχανεμίζεται τι θα προκύψει; Θα προκύψει ένα άλλο καθεστώς που η κατάχρηση της ελευθερίας θα είναι μόνιμη επωδός μιας καθημερινότητας που δεν θα μας αφήνει το χρόνο να αναπολήσουμε τι είχαμε και τι χάσαμε. Βέβαια, ο λαός έχει να αντιμετωπίσει τον βομβαρδισμό των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Δυστυχώς στα ΜΜΕ αυτοί που λένε τις "ειδήσεις" παίζουν το παιχνίδι κάποιων - είτε κατά κύριο λόγο των ιδιοκτητών είτε κάποιων επιχειρηματικών κύκλων και πολιτικών ομάδων. Αλλά είναι κι εκείνοι που καθημερινά για λίγη δημοσιότητα βγαίνουν στα "παράθυρα" και πλιατσικολογούν και λένε αηδίες χωρίς περίσκεψη.

Η απαισιοδοξία δεν ήταν ποτέ χαρακτηριστικό των Ελλήνων. Είμαι βέβαιος ότι κάποια στιγμή θ' αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο. Αλλά χρειάζεται εμμονή στις πολιτικές αρχές μας και πίστη στην ιδεολογία που συμπυκνώνει την αγάπη μας στη δημοκρατία. Θα 'ρθουν καλύτερες μέρες.

No comments: