Friday, July 3, 2009

Ας αποδείξει η Νέα Δημοκρατία όσα λέει και να πάψει τις συκοφαντίες!


Παρακολουθώ τους γελοίους υπουργούς και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να επιχειρηματολογούν επιχαίροντας για τον χρηματισμό του Τσουκάτου και συνεπώς του ΠΑΣΟΚ, αλλά και για το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ διέθετε "δεύτερα" κρυφά βιβλία! Μας έκαναν τα μούτρα κρέας... Η φωτογραφία και μόνον που είναι αρκετά γνωστή δείχνει τον πρωθυπουργό της χώρας, τον περιβόητο Χριστοφοράκο και την Ντόρα Μπακογιάννη-Κούβελου-Μητσοτάκη να γελάνε μέχρι και τ' αυτιά της που κάθεται ανάμεσα σε δυο διάσημα πρόσωπα. Προσέξτε την άνεση με την οποία κάθεται σταυροπόδι ο Χριστοφοράκος και τον Καραμανλή με... τι συστολή! Τα ντοκουμέντα μιλάνε από μόνα τους. Έχετε αποδείξεις ότι το ΠΑΣΟΚ πήρε τα εκατομμύρια; Να τις προσκομίσετε τις αποδείξεις! Έχετε αποδείξεις ότι το ΠΑΣΟΚ έχει κρυφά βιβλία; Να το αποδείξετε! Κι αν ο Τσουκάτος πήρε χρήματα από τον κολλητό σας τον Χριστοφοράκο, είναι δική του υπόθεση. Να αποδείξει κι αυτός ότι τα κατέθεσε στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ! Το ΠΑΣΟΚ ενδιαφέρεται απολύτως για τη διαφάνεια.

Αλλά και για του λόγου το αληθές, το ΠΑΣΟΚ καταθέτει τέσσερις προτάσεις για την άμεση διερεύνηση όλων των υποθέσεων σκανδάλων και τη θωράκιση της αυτονομίας του πολιτικού συστήματος, καλώντας όλες τις πολιτικές δυνάμεις να συναινέσουν στην εφαρμογή τους για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης της πολιτικής απο τους πολίτες. Αναφερόμενος ειδικά στην υπόθεση της SIEMENS, είπε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται υπό ομηρία, αλλά η πολιτική ζωή δεν μπορεί να είναι σε ομηρία και κατέστησε σαφές ότι η συγκεκριμένη υπόθεση δεν μπορεί να δηλητηριάζει την πολιτική ζωή του τόπου με επιλεκτικές διαρροές, που υπηρετούν σκοπιμότητες, που υπονομεύουν κάθε έννοια δικαίου και οδηγούν τελικά στη συγκάλυψη.

Επεσήμανε την αναγκαιότητα άμεσης και πλήρους διερεύνησης της υπόθεσης σε όλες τις διαστάσεις και το εύρος της από την αφετηρια της έως σήμερα και τόνισε ότι «έχει κάνει σαφείς και ξεκάθαρες προτάσεις, για τις απαιτούμενες αλλαγές στον τρόπο χρηματοδότησης των κομμάτων, καθώς και για την αλλαγή του εκλογικού συστήματος, ώστε να εγγυάται την αυτονομία της πολιτικής και τη μεγαλύτερη δυνατή διαφάνεια. Και γι' αυτές τις προτάσεις η Ν.Δ. επιμένει να σιωπά».

No comments: