Wednesday, June 24, 2009

Αγράμματοι δημοσιογράφοι

Τυχαία σ' ένα τηλεοπτικό ζάπινγκ είδα την Μαριάννα Πυργιώτη. Και στάθηκα. Μιλούσε, προσκαλεσμένη σε μια από τις κουτσομπολίστικες εκπομπές. Και προσπαθούσε να μιλήσει "σοβαρά" κι έλεγε αυτές τις μπούρδες που αρέσουν στις κουτσομπόλες και στους κουτσομπόληδες για τον εαυτό της και για πρόσωπα και πράγματα της τηλεόρασης. Και μεταξύ άλλων βλακειών, άκουσα από την Πυργιώτη τη μπούρδα που την έχω ακούσει άπειρες φορές σ' αυτές τις κωλοεκπομπές, "τα νεανικά κοινά" και ξανά "τα νεανικά κοινά" και ξανά "τα νεανικά κοινά"!!!
Βρε αγράμματοι όλοι σας, δεν υπάρχουν "κοινά", αλλά "Κοινό". Ανοίξτε και κανένα λεξικό!
  • Κοινό(ν) το, ο λαός, ο κόσμος... Κοινά τα, αι δημόσιαι υποθέσεις, τα πολιτικά πράγματα... [ΝΕΟΝ ΛΕΞΙΚΟΝ, ορθογραφικόν και ερμηνευτικόν όλης της ελληνικής γλώσσης]
Κι αν δεν βρίσκετε τον Δημητράκο, ψάξτε στο λεξικό των Τεγόπουλου-Φυτράκη ή και στον Μπαμπινιώτη...
Τελεία και παύλα! Δεν πρόκειται να κάνω μάθημα τώρα. Μετά έρχονται κάποιοι και μου ζητούν να υπερασπιστώ συλλήβδην τους δημοσιογράφους που έχουν προβλήματα. ΟΧΙ!
Αυτά που γράφω τα απευθύνω και προς το STAR, που διευθύνει ο φίλος μου Σταμάτης Μαλέλης. Εκεί την έκφραση "νεανικά κοινά" την έχουν ψωμοτύρι!

1 comment:

monahikoslikos said...

Βέβαια τι να καταλάβετε εσείς "τα κοινά της τρίτης ηλικίας" από αυτά που ενδαιφέρουν "τα κοινά της δικής μας ηλικίας...."
Γι αυτό γκρινιάζετε...