Thursday, September 20, 2012

Δεξιά, Αριστερά, Κέντρο... και ο Τσίπρας!


Ο Τσίπρας είπε ότι «η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι άκρο...»!!! Πολύ μεγάλη κουβέντα βγήκε από το έρκος των οδόντων του επαναστατημένου αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και δεν πιστεύω - σε καμιά περίπτωση - ότι είναι η ψυχή των αγώνων και της αγωνίας αυτού του τόπου για ζωή και προκοπή!!! Η "Αριστερά" του Τσίπρα και των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι παρά ένα συνονθύλευμα κάποιων ανθρώπων που αγωνιούν να περάσουν στην αντίπρα όχθη και να γίνουν... κατεστημένο! Τίποτα περισσότερο. Στα μετά τη μεταπολίτευση χρόνια έχουν φάει με χρυσά κουτάλια. Δεν χρειάζεται να το αρνούνται - όχι οι αφελείς ψηφοφόροι, αλλά τα στελέχη που κρατούν τις παντιέρες της επανάστασης. Όταν λόγου χάρη η σημερινή βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου εργαζόταν στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας «ως πολιτική αναλύτρια στο Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων», ποιος υπουργός και ποια κυβέρνηση την είχαν προσλάβει;
Δυστυχώς, στον τόπο μας η μνήμη είναι... κοντή! Και είναι πολύ εύκολο για τους "επαναστάτες" του γλυκού νερού, τους "αριστερούς" του Τσίπρα να κάνουν το μαύρο... άσπρο!!!
Η "Αριστερά" του Τσίπρα ΔΕΝ μπορεί να ταυτιστεί με αυτά που θέλει ο Τσίπρας και η παρέα του. Είναι απλό να βάζουν ταμπέλες. Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ δεν μπορεί παρά να είναι γενικότερα μια στάση ζωής και δεν είναι κάτι που μπορεί κανείς να το οικειοποιείται ή να το θεωρεί ιδιοκτησία του. Κι αν επικαλείται "αγώνες" ο Τσίπρας, θα πρέπει να μάθει ιστορία. Κι αν εγώ πω ότι η δική του "Αριστερά" πήρε στο λαιμό της χιλιάδες γνήσιους δημοκράτες, αγωνιστές κατά του φασισμού, αλλά και αγωνιστές στους κοινωνικούς αγώνες, τι θα έχει να απαντήσει;
  • ...............................

Δέχεται την "ταμπελοποίηση" για Δεξιά, Αριστερά, Κέντρο κ.λπ. ή όχι; Προφανώς τη δέχεται γιατί μιλά συνεχώς εξ ονόματος της Αριστεράς. Αλλά, σήμερα μπορούμε ακόμη να στεκόμαστε στην κατηγοριοποίηση της πολιτικής με όρους του παρελθόντος; Μια απορία εκφράζω και άλλωστε είναι ένα ζήτημα που δεν μπορεί κανείς να το απαντήσει με ένα σημείωμα. Ωστόσο, θεωρώ ότι είναι ένα φλέγον θέμα που κάποτε πρέπει να συζητήσουμε.
Απορώ, πάντως, πώς και δεν έχουν κουραστεί οι διάφοροι οπλαρχηγοί του ΣΥΡΙΖΑ να τραβούν σωφρονιστικά το αφτί ή να αμφισβητούν το ηθικό δικαίωμα «διά να ομιλούν» όλων εκείνων που είναι αντίπαλοί τους!!!

No comments: