Monday, September 3, 2012

Ο οπορτουνισμός του Τσίπρα και η πολιτική υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ

Είμαι βέβαιος ότι πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ορρωδεί προ ουδενός. Επικοινωνιακά προχώρησε στο εγχείρημα της οργάνωσης μιας εκδήλωσης την ημέρα που το ΠΑΣΟΚ γιόρταζε την επέτειο της ίδρυσής του. Το αν κέρδισε πόντους ή όχι στο κομματικό παιχνίδι δεν το ξέρω. Εκείνο που βλέπω είναι ότι κατάφερε να κερδίσει επικοινωνιακά. Ωστόσο πέτυχε να αποδείξει και το πολιτικό αυτό μόρφωμα και ο αρχηγός του ο Τσίπρας ότι στη σημερινή Ελλάδα η πολιτική ανηθικότητα είναι σημαία των τυχοδιωκτών. 
Ο Τσίπρας είναι ένας πολιτικός τυχοδιώκτης, που παλεύει απεγνωσμένα να προσελκύσει κοινό, υπονομεύοντας ξεδιάντροπα την πολιτική λογική. Επέλεξε, λοιπόν, να απευθυνθεί χτες στη μάζα των "απογοητευμένων" ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, στην εκδήλωση, όπως λένε, του "Νέου Αγωνιστή" (πασοκογενούς συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ) στην Νίκαια, με αφορμή την επέτειο της 3ης του Σεπτέμβρη. Ποιος "Νέος Αγωνιστής";;; Αυτή η "συνιστώσα" και η δήθεν δράση της, αποτελεί πλέον το άλλοθι του ΣΥΡΙΖΑ για να διεμβολίσει το ΠΑΣΟΚ. 
  • ..........................
Ο "Νέος Αγωνιστής" δεν είναι παρά μια παρέα που έχει φιλοδοξίες. Κι αυτό έως ένα βαθμό είναι θεμιτό. Αλλά είναι ανήθικο να βάζουν πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ, να κρατάνε φανάρι στον Τσίπρα για να κάνει κριτική, και να ζητούν την ελεημοσύνη του! Δηλαδή, περίμεναν από τον Τσίπρα να τους χαρακτηρίσει "τίμιους αγωνιστές του σοσιαλιστικού χώρου" και ξαφνικά ψήλωσαν;;; Το αν «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ συγκροτεί αυτήν την περίοδο τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη της Αριστεράς», ποσώς μ' ενδιαφέρει. Αυτό είναι ένα φραστικό πυροτέχνημα του Τσίπρα και δεν μένει παρά ν' αποδειχτεί στην πράξη. Αλλά να κρίνει το μειράκιο της πολιτικής ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει πλέον καμία σχέση με τα οράματα του '74 και του ΄81, πάει πολύ. Δεν με νοιάζει ο Βενιζέλος. Αυτό που ξέρω εγώ είναι πως ό,τι και να κάνει ο Βενιζέλος το ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να έχει δυναμική που τον ξεπερνάει. Απλώς το δικό του ΠΑΣΟΚ δεν έχει μέλλον!
  • ..........................
Αλλά είναι να αηδιάζει κανείς όταν ακούει τον Τσίπρα να λέει: «Η διακήρυξη των αρχών της 3ης του Σεπτέμβρη, όπως και κάθε πολιτική διακήρυξη που ενέπνευσε λαϊκούς αγώνες και σφράγισε την ιστορία του τόπου, δεν έχει κληρονόμους και δικαιούχους. Δεν μπορεί να είναι ιδιοκτησία από κληρονομιά οποιουδήποτε. Είναι κτήμα του ελληνικού λαού»! Αυτό είναι διαστροφή. Ουδέποτε η λεγόμενη παραδοσιακή "αριστερά" είπε καλά λόγια για το ΠΑΣΟΚ και πολύ περισσότερο για την ιδρυτική του διακήρυξη ή τις πολιτικές αρχές και την πολιτική του δράση. Ξαφνικά, η διακήρυξη έγινε "κτήμα του ελληνικού λαού";;; Το ΠΑΣΟΚ πολεμήθηκε από την "αριστερά" και δέχθηκε τόννους λάσπης σε όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης με αποκορύφωμα το "βρόμικο '89" όταν επιδίωξαν την εξόντωση του Ανδρέα Παπανδρέου και τον κατακερματισμό του ΠΑΣΟΚ.
  • ..........................
Αυτό λέγεται οπορτουνισμός του χειρίστου είδους. Η νόθευση της πολιτικής λογικής  είναι άμεση συνέπεια της νοσηρότητας της πολιτικής. Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να συγκροτήσει μια πλαστή πλειοψηφία. Και οι περισσότερες ψήφοι που κέρδισε στις τελευταίες εκλογές δεν είναι όλες έκφραση ανεπηρέαστης και συνειδητής βούλησης. Πολλές, πάμπολλες, οι περισσότερες ίσως, είναι ψήφοι εκμαυλισμένες. Και ο Τσίπρας υπογράφει συναλλαγματικές δίχως αντίκρισμα. Παλεύει να εκμεταλλευτεί τις ελπίδες ή τη λαϊκή ευπιστία. Η πολιτική τακτική του δεν διαφέρει από την κοινή απάτη. Είναι μια τακτική παραπλάνησης των πολιτών με την αξιοποίηση και χρήση τοκοφόρων εγκωμίων που όμως βασίζονται στο ψεύδος.

No comments: