Monday, September 10, 2012

Χέρι-χέρι… ΣΥΡΙΖΑ, τηλεόραση και λαϊκισμός!


Ο Δημήτρης Στρατούλης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο βλέπαμε τα τελευταία χρόνια να ωρύεται στα τηλεοπτικά παράθυρα, αλλά χωρίς να ξέρουμε αν δούλεψε ποτέ του και πού δούλεψε, μιλώντας στον Real FM είπε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δεν κάνει "ελεγχόμενη", αλλά μαχητική αριστερή αντιπολίτευση, αφενός στηρίζοντας και συμμετέχοντας στο νέο κύκλο αγώνων του λαού μας, που ξεκίνησε στη ΔΕΘ, ενάντια στο νέο αντικοινωνικό πακέτο μέτρων που προωθεί η τρικομματική κυβέρνηση μαζί με την τρόικα και αφετέρου με την προβολή του επικαιροποιημένου προγράμματός του, προσπαθώντας να πείσει το λαό ότι υπάρχει εναλλακτική λύση απέναντι στις εφαρμοζόμενες μνημονιακές πολιτικές».

Επιπλέον υπογράμμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει ούτε ένα βήμα πίσω από τις προεκλογικές προγραμματικές δεσμεύσεις του «για ακύρωση των μνημονίων της καταστροφής και για διεκδίκηση διαγραφής του μεγαλύτερου μέρους του δημοσίου χρέους». Την ίδια στιγμή ο Δ. Παπαδημούλης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποτελέσει «τον κορμό της επόμενης κυβέρνησης», όμως συμπλήρωσε: «Για να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ την εμπιστοσύνη όσων αγανακτούν, διαμαρτύρονται και αποστρέφονται ένα πολιτικό σκηνικό που καταρρέει πρέπει να συνεχίζει να πείθει ολοένα και περισσότερο ότι δεν είναι σαν τους άλλους, ότι είναι διαφορετικός. Θα πετύχουμε το στόχο μας μόνο αν χτίσουμε πάνω σε ό,τι έχουμε ήδη οικοδομήσει».
  • ...............................
Είναι πάρα πολύ εύκολο να λαϊκίζει ο πολιτικός αλλά και ο καθένας από μας, χωρίς να είναι πολιτικός! Είναι φανερό ότι οι πολιτικοί του ΣΥΡΙΖΑ δεν ξέρουν πώς να ελέγξουν την κοινοβουλευτική δύναμη που απόκτησαν στις τελευταίες εκλογές. Η «άρνηση» ήταν πάντα γι’ αυτούς λάβαρο και με αυτό κατάφεραν  να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους τους, οι οποίοι όμως δεν τους ανήκουν και είναι δύσκολο να τους κρατήσουν. Γιατί η «άρνηση» δεν είναι καλός σύμβουλος. Κι αυτό το απλό δεν μπορεί να το καταλάβει κι αυτός ο ίδιος ο αρχηγός τους, ο Τσίπρας που μετά τη συνάντησή τους με τους εκπαιδευτικούς, σχεδόν θριαμβολόγησε:
  • ............................... 
«Δεν θα ήταν υπερβολή να ειπωθεί ότι γυρνάμε πίσω πολλά χρόνια» είπε ο Τσίπρας, σημειώνοντας ότι ο εκπαιδευτικός είναι απαξιωμένος επαγγελματικά και επιστημονικά, και προσέθεσε πως οι τάξεις είναι πολλές φορές χωρίς δασκάλους, με τεράστια προβλήματα υλικοτεχνικής υποδομής, ενώ -όπως είπε- «φέτος το υπουργείο πανηγυρίζει γιατί θα έχουμε βιβλία, κάτι το αυτονόητο». «Το χειρότερο είναι ότι πολύ σύντομα οι γονείς και ιδιαίτερα οι λαϊκές οικογένειες θα κληθούν να πληρώσουν από την τσέπη τους, από το υστέρημά τους όμως, τις τεράστιες ελλείψεις, καθώς οι σχολικές επιτροπές δεν έχουν χρήματα για να πληρώσουν το πετρέλαιο, τα σπασμένα τζάμια, να πληρώσουν για την καθαριότητα και τη σίτιση στα σχολεία» πρόσθεσε.
  • ............................... 
Μετά από αυτές τις δηλώσεις, πιστεύει ότι γονείς και παιδιά θα νιώθουν καλύτερα; Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, τη νέα σχολική χρονιά με την κλάψα και τις ιερεμιάδες του Τσίπρα! Πίστεψαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι έτσι θα καταφέρουν να δείξουν ότι η παράταξή τους είναι διαφορετική κι ότι νοιάζεται για τα προβλήματα του ελληνικού λαού. Και παλεύουν απεγνωσμένα να μας πείσουν να τους θεωρήσουμε ως φυσικούς κηδεμόνες της πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου, αλλά και κήνσορες που καταδαπανώνται στο αχάριστο έργο του διασυρμού και της κατασυκοφάντησης των άλλων, όταν οι θέσεις και απόψεις τους δεν συμπίπτουν στην περιοχή του δικού τους «ιδεώδους» ή όταν δεν προσαρμόζονται στην αισθητική αλφαβήτα τους!
  • ............................... 
Στη χώρα μας, σήμερα, έχουμε τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα που μας βομβαρδίζουν νυχθημερόν με θύελλες, καταιγίδες, τυφώνες και άλλες καταστροφές, κι επιπλέον έχουμε και τον ΣΥΡΙΖΑ που επικυρώνει τη συμπεριφορά των «εισαγγελέων» της δημοσιογραφικής ασυδοσίας. Κανείς δεν μπορεί ν’ αρνηθεί ότι η χώρα μας βρίσκεται ακόμα στα Καυδιανά δίκρανα κι ότι ο λαός υποφέρει, αλλά δεν μπορεί να κοιμάται και να ξυπνάει ακούγοντας την κινδυνολογία όλων αυτών που έχουν αναλάβει εργολαβικά τη διάσωσή του! Τα κανάλια έχουν φτάσει στο σημείο να διαφημίζουν τις βραδινές «ειδήσεις» που είναι αγγελτήρια θανάτου! 
  • ...............................
Είναι μια θλίψη ν’ ακούει κανείς όλους αυτούς που κουλαντρίζουν την «ενημέρωσή» μας, να κραυγάζουν, να ωρύονται επειδή δεν εισακούστηκαν οι δικές τους απόψεις, να ειρωνεύονται, να λένε τα αυτονόητα, να καταδικάζουν εν ριπή οφθαλμού την κυβερνητική πολιτική ή να οικτίρουν τους πολιτικούς! Η δεοντολογία δεν επιτρέπει εκτροχιασμούς, αλλά μπροστά στην τηλεθέαση, δεν ορρωδεί κανείς… Αν είναι μονάχα η «τηλεθέαση» εκείνη που οδηγεί στον εκτροχιασμό! Γιατί πολύ φοβάμαι ότι τα κατά το κοινώς λεγόμενα «οικονομικά και επιχειρηματικά συμφέροντα» εξακολουθούν να καθοδηγούν τους πάντες.

No comments: