Saturday, March 14, 2009

Ο ένας κοιμάται κανονικά... σε λίγο ετοιμάζεται και η Ντόρα


  • Η κυρία Μπακογιάννη-Κούβελου-Μητσοτάκη χασμουριέται σε μια από τις τελευταίες συνεδριάσεις της Βουλής. Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής κοιμάται! Φαίνεται ο άνθρωπος ότι έχει χαλαρώσει και απολαμβάνει έναν υπνάκο. Τον νανουρίζουν οι λόγοι των άλλων πολιτικών αρχηγών...
  • Τελικά τι περιμένουμε από αυτό το "δίδυμο"; Έχουν καταβαραθρώσει την Ελλάδα και στην Ευρώπη μάς έχουν για παρακατιανούς, ενώ στην Αμερική μάς έκαναν το χατίρι και δέχτηκαν την κυρία Ντόρα για ένα μισάωρο, να φωτογραφηθεί με την αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, χωρίς να προκύψει κάτι το αξιοσημείωτο. Το μόνο που κατάφερε η Ντόρα ήταν να επιστρέψει στην Αθήνα με πολλές φωτογραφίες στις αποσκευές της και βίντεο για το αρχείο της. Και γιατί έκανε το ταξίδι στην Αμερική; Απλώς για εσωτερική κατανάλωση, να δουν δηλαδή οι "ιθαγενείς" ότι κινείται στις μεγάλες πρωτεύουσες μ' εκείνο το πλατύ ΨΕΥΤΙΚΟ γέλιο της που σε παραπέμπει στον πατέρα της.
  • Διάβαζα χθες στην "Ελευθεροτυπία" την ανταπόκριση από το Στρασβούργο. Δεν ήταν καθόλου ευχάριστη. Με συντριπτική πλειοψηφία (478 ψήφους υπέρ, 92 κατά και 42 αποχές), η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκρινε την έκθεση για την «πρόοδο» που εμφανίζει η FYROM στο δρόμο για την ένταξή της στην Ε.Ε., υιοθετώντας ένα κείμενο στο οποίο, αντί να νουθετείται η κυβέρνηση της γειτονικής χώρας να επισπεύσει τις δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις της, νουθετείται η... Ελλάδα!
  • Και μάλιστα, με το ψήφισμα αυτό, που δεν έχει βέβαια δεσμευτικό χαρακτήρα, καλείται το Συμβούλιο των Υπουργών της Ε.Ε. να ορίσει μια ημερομηνία, εντός του τρέχοντος έτους, για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΠΓΔΜ, ενώ καλείται και η Ελλάδα να μην επικαλείται το πρόβλημα της ονομασίας της γειτονικής χώρας και να εμποδίζει την ένταξή της στους ευρωατλαντικούς οργανισμούς.
  • Στο τέλος θα πληρώσουμε και τα σπασμένα. Τι έχουν επί του προκειμένου να πουν ο Καραμανλής και η Ντόρα; Αποδεικνύεται ότι δεν είναι σε θέση να διαχειριστούν [πέρα από την κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας] ΚΑΙ τις εθνικές υποθέσεις. Είναι αξιοπερίεργο, τι κάνουν όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό; Στα πέντε χρόνια που η Νέα Δημοκρατία κυβερνάει, ο Καραμανλής τι ακριβώς έκανε για να προετοιμάσει τη χώρα ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει δυσκολίες σε όλα τα επίπεδα; Απολύτως ΤΙΠΟΤΕ! Ουδέποτε η χώρα μας είχε παραδοθεί στο παρελθόν σε περισσότερο αδέξια χέρια. Ουδέποτε είχε τέτοιον αξιοθρήνητο πρωθυπουργό και τέτοια ανίκανη υπουργό Εξωτερικών!

No comments: