Thursday, June 19, 2008

ΑΧ, ΑΥΤΗ Η SIEMENS... ΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ;

Ο Θόδωρος Τσουκάτος αναφέρει ότι δεν έχει προσποριστεί χρήματα

Τη διαμεσολάβησή του για την εισροή χρημάτων στα ταμεία του ΠΑΣΟK παραδέχεται με ανακοίνωση του ο Θόδωρος Τσουκάτος. Στη δήλωσή του αναφέρει ότι δέχθηκε επίσκεψη στο γραφείο του από το Μιχάλη Χριστοφοράκο ο οποίος του πρότεινε οικονομική συνεισφορά στην καμπάνια του Κινήματος και του ζητήθηκε τραπεζικός λογαριασμός στο εξωτερικό για να γίνει μεταφορά των χρημάτων. Ο Τσουκάτος αναφέρει ότι απευθύνθηκε σε γνωστό του πρόσωπο που ανέλαβε να διευκολύνει το ΠΑΣΟΚ χωρίς δικό του όφελος και διεκπεραίωσε τη σχετική διαδικασία.
Τα χρήματα, τα οποία ήταν 1 εκατομμύριο μάρκα, δηλαδή 420 χιλιάδες ευρώ, χωρίς άλλη δική του ανάμιξη, όπως λέει ο Τσουκάτος, παρελήφθησαν από τους αρμόδιους του τομέα Οικονομικού του ΠΑΣΟΚ και μπήκαν στο ακέραιο στο ταμείο του Κινήματος. Ο Τσουκάτος προειδοποιεί ότι θα ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά του σε κάθε εμπλοκή του ονόματός του, που θα τον εμφανίζει να έχει προσποριστεί χρήματα.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι το κόμμα θα αναστείλει την ιδιότητα του μέλους του Κινήματος, όσων τα ονόματα εμπλέκονται στην υπόθεση της Siemens, "σε αντιδιαστολή με την πρακτική συγκάλυψης που ακολουθεί η ΝΔ".

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου, επισήμανε ότι η επιλογή αυτή δεν καταδικάζει και δεν εμπλέκει κανέναν, μέχρι να αποδειχθεί η εμπλοκή. Είναι βέβαιο ότι η αρμόδια επιτροπή του ΠΑΣΟΚ θα αναστείλει την ιδιότητα του μέλους του Κινήματος από τους Τσουκάτο και Μαντέλη. Ο Μαντέλης σε ανακοίνωσή του την Τετάρτη είχε χαρακτηρίσει εξοργιστικώς ψευδή τα δημοσιεύματα που τον φέρουν να εισέπραξε χρήματα από τη Siemens, και ζήτησε όλα τα στοιχεία που υπάρχουν να δοθούν στον εισαγγελέα.
Την εποχή πάντως που διαδραματίζονταν αυτά υπεύθυνος για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ ήταν ο άλλοτε υπουργός Ναυτιλίας Σταύρος Σουμάκης, ο οποίος στις συνεχείς οχλήσεις μου για να τακτοποιήσουν τις οικονομικές υποχρεώσεις τους απέναντι στους δημοσιογράφους της εφημερίδας, με κορόιδευε και χασκογελούσε. Εγώ τώρα, απλώς ανακαλώ ορισμένα περιστατικά που έχουν σχέση και με την εφημερίδα μας, την "Εξόρμηση". Τότε που δεν μας έδιναν χρήματα για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα έξοδα. Παίρναμε χρήματα αλλά με το σταγονόμετρο.
Όταν έκλεισε ο Τσουκάτος, ο "στρατηγός" του Σημίτη, την "Εξόρμηση", για να πάρω την αποζημίωσή μου ακολούθησα τη δικαστική οδό, διότι με γράφανε στα παλιά τους τα παπούτσια. Κι όταν τα πήρα, πλήρωσα σχεδόν το ένα τρίτο των χρημάτων στον δικηγόρο που ανέλαβε την υπόθεση! Μάλιστα, όταν διαμαρτυρηθήκαμε εκείνη την εποχή για το κλείσιμο της "Εξόρμησης" θυμάμαι ότι ο Κακαουνάκης που ήταν φίλος του Τσουκάτου, βγήκε και είπε ότι χάσαμε "τη μάσα"! Αν θυμάται κάτι σχετικό ο Κακαουνάκης, ας ξανασκεφτεί τις τότε παρέες του... Μάλιστα είχα δώσει και μια μακροσκελή συνέντευξη στο πρώτο φύλλο της "Βραδυνής", όταν επανεκδόθηκε με διευθυντή τον Γιώργο Τράγκα και αναφερόμουν στα έργα και τις ημέρες του Τσουκάτου. Θα επανέλθω όμως...


4 comments:

monahikoslikos said...

Όλοι οι εκλεκτοί ομοτράπεζοι συνδαιτημόνες του πρώην καταλληλότερου επί σκηνής και που είσαι ακόμα έχει πολύ βρόμα να βγει.
Το πολιτικό ερώτημα πάντως παραμένει ποιοι και για ποιο λόγο μοιράζουν την τράπουλα με τα τιμολόγια και τις επιταγές.

Νίκος Λαγκαδινός said...

Δεν αμφιβάλλω! Ωστόσο, με απασχολεί ποιοι είναι εκείνοι που γενικώς "μοιράζουν την τράπουλα". Δεν έχω την αυταπάτη πως όσο ζω, θα δω να ξεκαθαρίζει το τοπίο! Χτες ήσαν αυτοί, σήμερα και αύριο κάποιοι άλλοι κ.ο.κ. Θα τα ξαναπούμε, αφού οι εξελίξεις φαίνονται ραγδαίες.

Γιώργος Ασημακόπουλος said...

Όλα τώρα ξεσκεπάζονται!

Για ένα χαίρομαι: που δεν ντρέπομαι που είμαι ΠΑΣΟΚ, που καταφέρνουμε από αυτή την κατάσταση να βγαίνουμε ηθικά και πολιτικά δικαιομένοι.

Όσοι δεν χαίρονται, ας πρόσεχαν. Κατέβηκαν από το τραίνο τότε, όχι τώρα.

Νίκος Λαγκαδινός said...

Είναι κι άλλοι Γιώργο που δεν έχουν πληρώσει και που είναι κι αυτοί που πήραν στο λαιμό τους το ΠΑΣΟΚ και τον κόσμο που βρισκόταν μακριά από την εξουσία. Κάλλιο αργά παρά ποτέ...