Wednesday, July 6, 2011

Η στρατηγική της σύγχυσης και του σαματά

Βρισκόμαστε σήμερα σε μια φάση της κοινωνικο-πολιτικής ζωής μας που έχουμε ανάγκη τον διάλογο, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη φορά. Αλλά η παραδοσιακή ανορθογραφία του Ελληνα και ο αδάμαστος ατομικισμός της ράτσας δεν επιτρέπει τίποτε περισσότερο από την προβολή εκείνων που επιζητούν να είναι οι "αντικονφορμιστές" για να ξεχωρίζουν και να κουλαντρίζουν το πλήθος. Θα δεχόμουν τον οποιονδήποτε αντικονφορμιστή, εφόσον είχε θέσεις γιατί όπως καλά γνωρίζουν κι εκείνοι που κάποτε μάχονταν με όπλο τον μαρξισμό, μόνο με θέσεις και μέσα από τον διάλογο βγαίνει η αλήθεια. Δυστυχώς στις μέρες της διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ, οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης χρησιμοποιούν τα πιο ευτελή και απαράδεκτα μέσα για να αντιπαρατεθούν στην κυβερνητική πολιτική, σε σημείο που η νοσηρότητα των θέσεών τους να άεχει απλωθεί σ' όλη την κοινωνία και να την απειλεί με πλήρη διάλυση. Οι διαφωνούντες θα πουν ότι την κοινωνία την έχει διαλύσει το "Μνημόνιο" και οι διατάξεις του. Είναι αστείο όμως να ξεχνάμε τα εγκλήματα της περιόδου που η Νέα Δημοκρατία του Κωστάκη Καραμανλή κυβέρνησε την χώρα και την κατακερμάτισε, διαλύοντας τα πάντα.


Οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ κυρίως, ή καλύτερα οι διάφορες "συνιστώσες" του, αναλώνονται σε "επαναστατική" δράση, διότι πιστεύουν ότι οι πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου είναι λαθεμένες. Δεν θα χρησιμοποιήσω τους δικούς τους χαρακτηρισμούς γιατί δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα  και φυσικά ξεπερνούν τα όρια της ευπρεπούς πολιτικής αντιπαράθεσης. Η τακτική που εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ μας παραπέμπει σε ηθική αλητοπαίδων παλιάς κοπής. Πετροβολάνε και μετά κάνουν τους αδιάφορους. Στέλνει ο Τσίπρας τη εμπροσθοφυλακή των συνιστωσών του κόμματός του κι αυτός σφυρίζει αδιάφορα. Βγαίνουν μετά στα τηλεοπτικά παράθυρα ο Σκουρλέτης και ο Στρατούλης και ξεδιάντροπα βρίζουν παρά επιχειρηματολογούν πολιτικά. Σαν τους καλογήρους που βαφτίζουν το κρέας ψάρι! Ετσι κι αυτοί τις βρισιές τις ονοματίζουν πολιτική επιχειρηματολογία. Ωστόσο, πρέπει να σημειώσω ότι είναι παλιά μέθοδος η στρατηγική του σαματά και της σύγχυσης. Είναι φανερό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσδοκά κομματικά οφέλη. Και πιστεύει η ηγεσία του ότι θα κερδίσει μέσα στον αλαλαγμό και χουγιαχτό.

Είναι βέβαιο ότι το εθνικό σύνολο θ' αργήσει να συνειδητοποιήσει τους κινδύνους μιας εκτροπής. Συνήθως σώζει τις καταστάσεις η υγιής αντίδραση του πλήθους. Αλλά σήμερα δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο. Παρά το γεγονός ότι τα μέσα ενημέρωσης πρόθυμα φιλοξενούν όλον αυτό τον χείμαρρο της αθλιότητας και της ευτέλειας. Σήμερα μπαίνουν στο χορό και οι ταξιτζήδες επειδή απελευθερώθηκε το επάγγελμα! Κύριε Τσίπρα, ιδού κι άλλη κοινωνική ομάδα στη διάθεσή σου!

No comments: