Tuesday, September 22, 2009

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στην εξορία!

Πράγματι ως ενότητα ο "Πολιτισμός" υπήρχε στην ημερήσια διάταξη της τηλεοπτικής αναμέτρησης. [Οικονομία, Κοινωνική πολιτική, Εξωτερική πολιτική και Ε.Ε., Περιβάλλον, Παιδεία - Τεχνολογία - Πολιτισμός, Διακυβέρνηση - Δημόσια Διοίκηση]. Αλλά, φευ, κανείς δεν ανέφερε τη λέξη "πολιτισμός". Ούτε οι πολιτικοί και πολύ περισσότερο ούτε οι υπερφίαλοι δημοσιογράφοι έκαναν μια ερώτηση που να έχει σχέση με τον Πολιτισμό. Και είναι ένας τομέας τον οποία κυριολεκτικά ο Καραμανλής τον διέλυσε. Από την ημέρα που ο ίδιος ανέλαβε το υπουργείο Πολιτισμού και στη συνέχεια οι Τατούλης, Λιάπης, Βουλγαράκης, Σαμαράς...

Είναι αλήθεια ότι οι πολιτικοί ήσαν στριμωγμένοι, αφού έπρεπε να απαντάνε στις ερωτήσεις που τους έκαναν. Αλλά, είδατε ποιοι δημοσιογράφοι ανέλαβαν το έργο; Α-ΣΧΕ-ΤΟΙ! Οι βλακώδεις "ερωτήσεις" που καθημερινά πιπιλάνε οι διάφοροι τηλεσχολιαστές, μεταφέρθηκαν στο στούντιο και εν πολλοίς οι δημοσιογράφοι ήσαν εκείνοι που έβαλαν το πλαίσιο της χθεσινοβραδινής τηλεοπτικής αναμέτρησης.

Δυστυχώς οι δημοσιογράφοι που συμμετείχαν δεν ήσαν εκείνοι που θα έπρεπε. Οι δημοσιογράφοι της τηλεόρασης έχουν εθισθεί σε μια πολιτικολογία που γαργαλάει την περιέργεια και τον "κατινισμό" ενός κοινού που το κουλαντρίζουν καθημερινά με τη σαχλαμάρα και τον τζερτζελέ.


No comments: